на султана към Хюррем?Аз не видях такава.Е,разбира се ,това че я направи закона
съпруга никак не е малко,но не е достатчно.
Интересуваше ме точния превод на последната сцена.Хюррем плачеше,че Мустафа я
е наскърбил.Султана реши,че щом тя е тръгнала срещу майка му той е прав.Това добре.
Значи няма вина ,че я е наскърбил.Но защо трябва да му се извинява?
Между другото крясъците на Хюррем бяха излишни. С думи тя можеше да нарани Махи
много повече.Но Мерал държи винаги да представя Хюррем във възможно най-лоша светлина.
Факта,че султана не се поинтересува и не наказа джариетата за опита им да убият Хюррем
ми е необясним.Мисля,че това решение на Мерал е тотално разминаване с действителността
в онези времена.Въпреки,че ние не познаваме тази дествителност,мисля,че е абсурдно джарие да
се опита да убие султанката да остане не наказано.
Михримах май ще надмине майка си.Всички приеха думите и със смях,но не и Махи.
За друг Ибрахим ли става дума? Сякаш в предишни теми съм срещала, че нашия Ибрахим е сторил тази джамия в Разград?
....

) да се чуди къде е голямата любов към Хюррем, възпявана неведнаж от султана, и в какво се изразява тя? Къде е неговата прословута справедливост, след като безапелационно заяви, че никой не може да стои над неговия принц, и следователно той винаги ще е прав, независимо от обстоятелствата? И какво като направи Хюррем своя законна жена и й даде свободата? Това, че заповяда на Валиде, Махидевран и Гюлфен да я уважават, с какво промени положението й? Махи стана още по-злобна и невъздържана, а Валиде открито демонстрира пренебрежението си и пълното незачитане на Хюррем?
под егидата на сина си ще се хвърли в още по- нагли битки за мъст и надмощие над Хюррем