Истанбул 8

• 79 892
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
# 136
  • София
може ли някой да даде отново линка с камерите ?  Embarassed

# 137
може ли някой да даде отново линка с камерите ?  Embarassed

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/e-belediye/Pages/turistik_kameralar.aspx

Заповядай!  bouquet

# 138
Здравейте, момичета! И ние се завърнахме от Истанбул, заредени с много положителни емоции. Този град май ще ми стане любимият! Благодарение на вашите съвети и информация, които споделяте, се движихме изцяло сами, намерихме всички обекти, които бяхме набелязали, даже и времето си бяхме разчертали точно, така че да ни стигне за всичко. Още веднъж много благодаря, а на тези, на които им предстои пътуване, им пожелавам хубаво време. Не гледайте никакви прогнози, много лъжат. Последната седмица преди птуването следях всеки ден прогнозата, и всеки ден я сменяха - единия ден даваха в петък дъжд, а в събота - слънце, на другия ден слънцето беше в петък, а дъждът - в събота, после слънчево и двата дни, но хладно (9-10 градуса), а всъщност се оказа доста топло (около 20 градуса). Аз тръгнах с ботуши, а то си беше направо за сандали и къси панталони. Лалета все още никъде не видяхме разцъфтели, предполагам, че от април нататък вече трябва да има.
Най-много ми хареса Бостанджъ. Качихме се на двуетажен автобус на градския транспорт от Кадъкьой и с него минахме по Баадат, понеже покрай Кадъкьой и Мода не ни остана време да се разхождаме пеша по Баадат, но и с автобуса ми хареса. Истанбул карт е много полезна, ако се пътува повечко. Например жетонът за катамаранът от Бостанджъ през Кадъкьой за Бакъркьой беше на цена от 7 лири, а с картата ни взе само по 4,5 лири. Ние за двата дни заредихме с 30 лири на човек, взехме си отделни карти за всеки и не сме ги връщали - за следващото ходене, а такова със сигурност ще има. До Принцовите острови имаше фериботи от Бостанджъ. За Бостанджъ имам един въпрос: видяхме дълга алея за колоездачи покрай брега, направо ми останаха очите в нея. Знаете ли дали могат да се наемат колела някъде наблизо в азиатската част?

# 139
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Много е добра снимката, усетен е ритъма на града  smile3501 smile3501 smile3501

# 140
Браво момичета !!!
Уникални сте   bouquet  bouquet  bouquet
Страхотни теми и инфо  Hug Hug Hug

# 141
  • Казанлък of all places
За Бостанджъ имам един въпрос: видяхме дълга алея за колоездачи покрай брега, направо ми останаха очите в нея. Знаете ли дали могат да се наемат колела някъде наблизо в азиатската част?
Единственото място, на което съм виждала колелета под наем , беше около Ая София. Обаче, докато рових да видя няма ли друга точка за даване под наем , попаднах на това :
Безплатна велообиколка всеки ден в 15 часа

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 09:36 от angelina.bgk

# 142
  • София
За Бостанджъ имам един въпрос: видяхме дълга алея за колоездачи покрай брега, направо ми останаха очите в нея. Знаете ли дали могат да се наемат колела някъде наблизо в азиатската част?
Единственото място, на което съм виждала колелета под наем , беше около Ая София. Обаче, докато рових да видя няма ли друга точка за даване под наем , попаднах на това :
Безплатна велообиколка всеки ден в 11 часа

Мъжът ми, всеки Четвъртък и Неделя ходи на вело-разходки - нощна и дневна в София.
Единия от организаторите - Вячеслав, заминава за Истанбул, защото има много желаещи
за тези вело-разходки. Така че, да знаете, ще има и българин  Hug /той е руснак де, но
живее в София/.
Колелата под наем са на бул. Урду в отсечката между Ая София и Синята джамия.
Има снимка във вторият ми пътепис.

Аз обаче днес се разболях. Боря го вирус ли е, настинка ли е, но...
Такава каръщина, не ми се говори  Cry
Ни багаж можах да оправя, ни нищо, а утре след работа имам точно 2 часа.
"Красота"  ooooh!

# 143

Аз обаче днес се разболях. Боря го вирус ли е, настинка ли е, но...
Такава каръщина, не ми се говори  Cry
Ни багаж можах да оправя, ни нищо, а утре след работа имам точно 2 часа.
"Красота"  ooooh!
[/quote]

Желая ти много бързо възстановяване. Аз пък миналата година се разболях след като пристигнахме в Истанбул - то беше хрема, гърло, температура... Дали от вълнение, или от хладното пролетно време не знам, но винаги си нося лекарства за такива случаи и веднага ги почнах. Трябваше да се стегна, защото ме чакаха дълги разходки по сокаците. В крайна сметка се оправих чак като се прибрахме вкъщи, но сега помня само хубавите неща, които съм видяла и преживяла тогава.

# 144
Добро утро, момичета

Джулс и Сиссс, лек път довечера, и приятен, изпълнен с много положителни емоции тур по Истанбулските сокаци  Simple Smile. Да има много лалета из парковете.
Джулс, лекувай се, че те чака маратон и нямаш време за боледуване.

Лек и ползотворен ден!

# 145
Момичета да си прекарате страхотно в Истанбул   bouquet

Ангелина, защо пишеш в 11 часа, аз чета, че е в 15 часа  newsm78
Тръгва се от Акбийик джамии, дали ще успея да го намеря?
Аз мисля да говоря с приятелката ми и да се възползваме от този тур, но интересното е как се резервират местата, защото пише, че групата е от 15 души. Безплатна, ама колелата са платени  Wink, обаче все пак 8 евро не е болка за умиралка  Peace

Вчера за пръв път открих сезона за ходене на работа с колело  Mr. Green и ... на мен каръщина ми се случи. Не можах да го отключа, за да си тръгна обратно, счупи се ключалката /някой може да е пробвал да го отваря/, но накрая имаше хепиенд-един мил колега ми счупи с клещи веригата  Crazy

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 09:09 от Кливия

# 146
  • Казанлък of all places
Що... щото  по кое време пиша и аз...
Клив, групата е от 2 до 15 човечета, много е вероятно да ви се получи.

# 147
  • Пловдив / София
http://www.svetistephan.com/index.html

Не знам до колко е верно.

Др. въпрос. На какъв език най-често се разговаряхте с местните?

# 148
  • Казанлък of all places
"Свети Стефан" все още е затворен за ремонт.

Фам, недей така бе! На всякакъв език! Душата им запява на местните ако пуснеш някоя дума на турски, аз например редовно получавам вода на цена два пъти по-евтина от преждепазаруващия на немски немец. Mr. Green Истанбул е пъстър, ще срещнеш хора с английски, с немски, руски в Лалели много се говори по ред причини, Бейолу е по-"английски" квартал, немски също, шофьорите на автобусите, ако искате вярвайте , са масово изселници от България. Споко, ще се разберете!  Hug
В Рим нали не сте говорили основно на италиански?

# 149
  • Пловдив / София
Не, не сме говорили на италиански. Mr. Green Макар при две от посещенията ми да имахме италианоговорещи в групата. Обаче, ако щеш ми вярвай, /сигурно си ходила, де в Италия/, там трудно върви английският. Не ми беше комфортно с него. Но нямаш избор. Не че не сме се оправили, но е по-голяма хамалогията от, да кажем, северните страни. Мин. лято бяхме във Финландия - никакви проблеми.

Та затова си питам.
Иначе, да, чувала съм, че мн. разбират или говорят бълг. Има мн. бълг. турци там. И т.н.

Аз от днес вече почвам горе- долу да съставя някаква програма по дни, за да не се лутаме като мухи без глави. Не че е задълж. да се движим по нея на 100%, но няква основа да имаме. Пък и мисля, че 4-те дни, които имаме са недостатъчни за първо посещение, така че няма да се изсилвам.

Мн. сте ми полезни всички в темата с инфо и линкове.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт