Истанбул 8

• 79 519
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна и...духом на Босфора
 HugЛимонче мое,пловдивско ,пловдивско още Стамбулско! Ортакьой е предиЕмиргян.Ортакьой е под първия мост,а Емиргян след втория. Парво може да разгледате Ортакьой и площада,да хапнете компири, след това пак на автобуса и към Емиргян.Може и на връщане ,ако искате,но хубаво е на отиване.

# 661
 HugПисали сме с Таня. Да ,42 Т сме го `ловили`,има и други за Таксим.От Долмабахче пътя до Ортакьой е наистина шумен и прашен и по -сенчест заради дърветата.

Шебечеджим-Картографке наша,снощи те сънувах! Hug HugИ то как-Че ти си Ана Цолова,а мъжа ти е нейния мъж оператора Васил ,отивате по неговия занаят в ТРТ да разглеждате. Ти носиш чанта,обемна такава,от нея се подават карти и ма нарисувана маймунка! Joy Party Mr. Green Mr. Green Видях ви и че сте качени на червеното трамвайче,махнах ви,поне на сън бях в Истанбул!  Hug

# 662
Излагам се, ама картата ми е вкъщи /имам оправдание   Wink/

Тогава може ли да стане следният маршрут: Долмабахче, Ортакьой, Емиргян и от Емиргян на Таксим с 42Т - гледам, че дните са големи, меракът ни също  Whistling

# 663
 HugДа,7 и 40 най -късно да сте на трамвая вече,на Селямлъка ли залагаш,само на Харема или общо и двете?

# 664
Аз разбрах, че Долмабахче го отварят в 9 часа-там планираме без харема  Peace

Нищо не писахте за работното време на Света София и Йеребетан-работят ли в неделя?!?

# 665
 HugСвета София -в понеделник почива.От9,30до16,30 работи сега.От юни до октомври от9 до 19 часа.Йеребтан май нямаше почивен ден? Пина или Анжи да кажат.

# 666
  • Казанлък of all places
Света София почива в понеделник. Работно време -  09:00 - 16:30 .
Йеребатан мисля, че няма почивен ден. Работно време - 9.30 - 17.30.

# 667
Страшно полезни сте   bouquet

# 668
  • в страната на чудесата
Здравейте!Първо искам да кажа ,че темата е невероятна!Започнах да чета през 2010 г.,когато посетихме Истанбул за първи път.Надявах се ,че няма да е и за последен път и ето че на 26.04. заминаваме отново.Много благодаря на момичетата за изчерпателната информация която дават  bouquetСега сме решили самостоятелно да посетим набелязаните от нас обекти.Ще напиша какво и кога искаме да посетим.Приемам предложения и за други варянти.

ПЪРВИ ДЕН - Ще се включим в безплатната обзорна обиколка, защото с нас ще бъдат познати, които ще ходят за пръв път и ще трябва да ги придружим.След това мислим да отидем до парка Емиргян.Транспорта е проучен благодарение на отзивчивите момичета.И тук имам въпрос:Можели след парка да посетим Миниататюрк? И най- вече как да стигнем до там от парка?Ако работи навръщане Египетският пазар мислим да го включим и него.След това в 21.00 ще се запишем на нощната обиколка на Истанбул.

ВТОРИ ДЕН - Първо посещение на Принцовите острови.Мислим да отидем до Буюукада.Интересува ме катамараните спират ли на другите острови или са директни?Гледах разписанията, но нещо не мога да се ориентирам с графика им да тръгване и връщане, затова в петък на место ще проверим.След като се върнем от Принцовите острови мислим да посетим площат Таксим,улица Истиклял и да се спуснем до кулата Галата.Някой знае ли до колко работи тя, защото ни се иска да се качим?Оттам по моста Галата ще се разходим.

ТРЕТИ ДЕН - Какво можем да посетим до към 12.00 часа?От там имаме посещение на форум Истанбул.

Искам да ви попитам в програмата имаме вечеря на блок маса за 24 лева, дали си зслужава тя или да хпнем на друго място.Хотела ще бъде някъде във Лалели, но незнаем още кой!Препоръчайте място за вечеря.Искам да ви попитам ,ние ще бъдем с майка ми да си вземем ли Истанбулкарт и за колко горе- долу да заредим?Благодаря предварително за отговорите, приемам и други предложения за маршрута. Simple Smile

# 669
Здравейте, за пореден път заминаваме за Истанбул в петък. Програмата /както винаги/ ще е волна. Идеята ми е да пообиколя азиатската част. През септември само минахме с маршрутка на връщане от Принцовите острови. Сега ми се иска да я разгледам по-обстойно. За да не се лутам искам да ви помоля да подхвърлите някоя идея, адресче на някоя и друга филмова къща......
Как се стига до българската църква "Свети Стефан"?

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 12:50 от ASSAMARIS

# 670
  • Варна
ASSAMARIS, момичетата в темата са се постарали доста и са 'подхвърлили' достатъчно идеи и адреси на първа страница  Laughing

# 671
  • русе
"Св. Стефан" се води в реставрация, ограда е окачена цялата с транспаранти. Не се вижда жив човек в двора, самата църква е заключена, запуснато е доста. Но наблизо е Вселенската патриаршия, която има много хубав храм и си струва да се посети, само на 5 минути пеш е от "Св. Стефан".

# 672
ASSAMARIS, момичетата в темата са се постарали доста и са 'подхвърлили' достатъчно идеи и адреси на първа страница  Laughing
Сигурно не съм в час, но за азиатската част само Чамладжъ намирам.

# 673
Асамарис-за Азиатската част да се включат другите момичета-Пина,Анжи ,Шебек,Таня.
Коя къща и откой сериал и кой сезон те интересува? Mr. Green Laughing Crazy Най-новата информация е за къщите на Фатмагюл от еднименния сериал по Канал Д ,тук в тази тема преди 10-15 странци.

Стефи,и Кумкапъ не е за изпускане,но който обича риба,повече рибни ресторанти има там,а и е близко до Лалели. За тази пуста неделя с нашите агенции бих отишла до Сюлеймание джами или двореца Ибрахим паша Сарайъ-Музея на турското и Ислямско изкуство,затворено в понеделник,от 9 до 17 часа работи,вход със заплащане.

# 674
Redemi, честит празник! Бъдете живи и здрави, много любов и щастие, и още най-малко 3*25 години семеен живот!  /от друга една тема разбрах повода Embarassed, "подслушах"/  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт