Истанбул 8

• 79 610
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Страхотни снимки, Пънч  Hug Hug Hug

Градините и лалетата са направо  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

# 646

За Емиргян е написано на първа страница, подробно  Hug

Julliana, извинявам се, аз това го гледах днес вярно, спирката Кабаташ ми е непозната и за това съм и го забравила Rolling Eyes Благодаря за информацията за Сапфир. Твоите разкази са наистина вдъхновяващи, нищо, че са такива дълги Wink

# 647
Мацки,хайде да направим още веднъж упражнението с гласуването,плийз! До сега имаме 214 гласа.Ама гледам една друга рисунка напредва бавно но сигурно и вече има 74.А онзи ден бяха само 40.  ГЛАС ЗА РИСУНКА 5.2.20 Благодаря ви предварително!
http://konkursi.rusofili.eu/competition_stage.php?compet_id=7&stage_id=31

П.П.Знам,че вече ставам нахална ,но... Crazy Blush

# 648
  • София
Благодаря ти  Hug
Да, вярно е, че са дълги, но това е, защото
вкарвам много историческа информация.
Хубаво е, човек да знае къде отива, особено
ако не ползва услугите на екскурзовод  Wink
Спирката Кабаташ е последната на трамвая.
На 200 метра от нея е и дворецът Долмабахче.
Хващате трамвая от Еминьоню и слизате на Кабаташ.

Готово Сисссс Peace

# 649
  • Варна
Готово, Сисссс! newsm10

# 650
Здравейте в този късен час! Hug
Сисссс, гласувах за рисунката на дъщеря ти, желая ви успех! Peace

Искам да ви попитам някои неща относно сайта на градския транспорт: http://harita.iett.gov.tr/
Като натисна от еди-коя-си спирка до еди-коя-си ми се появяват на картата разни разноцветни сини и зелени автобусчета- това какво точно показва? И под някои рейсове ми изписва следното: Line runs as 2.BOĞAZGEЗ. Това някаква фирма ли е или какво точно значи? newsm78  Автобуса по разписание е на 5 мин, което ме изненада и може би е като маршрутка или не знам и аз. newsm78
Моля за разяснение относно тези неща, защото сега чертая маршрута от къде до къде с какво превозно средство за да не се лутаме и да губим време.

Много ми харесаха снимките, които punch е публикувала! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 02:10 от melanholly

# 651
  • София
Добро утро с тези Истанбулски котаци и от мен  Hug

Тази беше на Султанахмет

А тези са аристокотки - в двореца Долмабахче

"Само да те стигна!"

# 652
За Метросити - слиза се на станция Левент, не на Левент.4

Така изглежда Левент, има си указателни табели.

Самата станция има 4 изхода - разделени са 2 на 2.

Това са изходите нагледно спрямо булеварда.

1 и 2 са изходи на самия булевард и са един срещу друг.
3 е изхода в самия Каньон (високата полукръгла сграда е офис-частта на мола), а 4 е изхода в самия Метросити (високата сграда на първа линия  е част от него).

Много благодаря. За следващото ходене, което се надявам да е лятото, тази дестинация ще бъде моят фаворит  Mr. Green

# 653
А, защо не се получи като цитат??? Така излиза, че са мои писания, а не на Шебек. Еми, сори, ама малко съм зле с техниката...  Embarassed

# 654
Аз си преустроих програмата и искам да попитам в неделя нали работят Света София и Йеребетан?

# 655
Като споменахте истанбулските котаци, този явно е фен на филма "Кацнал на едно дърво"  Joy

# 656
  • Пловдив / София
Аз се сетих др. да попитам за Принцовите о-ви.
Моята цел е Буюкада. Фериботите спират ли на другите о-ви преди това. Може ли да се слезе там за бързо да се разгледа или са си просто като автобуси на градски транспорт.
Тръгват, спират, качват се/слизат хора и така до крайната спирка, където обръщат.

Малко наивно звуча, ама като все още не съм отишла на място. Crazy

# 657
  • Варна и...духом на Босфора
 HugАх,хубави котаци за добро утро!
Снощи съфорумка която само чете темата и не се осмелява да пише ме помоли да дам примерен план за маршрут,пролетен т.е включващ Емиргян с лалетата и небостъргача Сапфир. Давам- Party

1.-Хващате трамвая от Лалели и слизате на Кабаташ.Вдясно Mr. Green е автобусната спирка,вземате номер 25Е и слизате на спирка Емиргян. Спирката е на самия път до Босфора.Пресичате улицата и се катерите към парка Crazy.С багаж съм го катерила, с питки и бахур Mr. Green че знам какво е,не е много да не ви стресна,просто баирче.Пропусна да пиша,че препоръчвам тръгването от Лалели да е към 8 часа.Петък и събота трафика е натоварен,ако няма задръстване пътвунето отнема 30-35 минути,ако има може и до час да стигне.Разглеждате ,снимки почивка,хапвате симид ,пиете чай,разходка из парка-приблизително 2 часа.На слизане можете да се разходите край Босфора.На връщане може и дахванете 42Т -май се движи оттам и директно да слезете на Таксим.
-Вече минава обяд.Хващате метрото и слизате на станция 4 левент-ДьортЛевент. По горе момочетата са дали указания за кой мол откъде са изходите.Отивате в Сапфир, панорама,тераса ,снимки,разглеждате и слизате.Отивате в Каньон, пак разглеждате ,снимате ,хапвате.
-Метрото и на Таксим.Вече е около16,30 примерно.От Таксим тръгвате по Истиклял,ако не сте се качвали на ретро трамвая може да го направите,ако ли не ставате част от този невероятен човекопоток.
-Тук можете след лицея да свиете за Френчсокак,или да продължите надолу,стигате кула Галата,снимки,отдих,може и да се качите догоре.
-След това пеша по моста Галата в дясното платно.Снимайте рибарите ,Златния рог,корабите,Босфора,хапнете балък екмек и отидете на Мъсърчаршасъ преди да е затворил,купете си Мехметефенди кафе-най-хубавото,там е прясно изпечено,ядки ,сирене,локум,каквото душа ви иска и след това с автобусите от Еминюню -номерата им са на първа страница може да се качите на Пиер Лоти кафе.Сладолед ,чай снимки на вечерен Истанбул от терасата на кафето. По същия път и обратно,но може и с корабче през Златния рог,
доЕминюню .С трамвая слизате на Султанахмет и правите разходка край красиво осветените сгради. Изморени,мятате се на трамвая и в хотела.
Ниски обувки,Истанбулкарт,заредени батерии,и много настроение ви е нужно! Heart Eyes Crazy Party Sunglasses часовете дса ориентировъчни,може в парка да бадете по-малко време,а на Истиклял повече,илиобратното. И карти в ръка,все пак за който му е пръв път трябва.

# 658
Редеми, айде сега и на мен обяснения   bouquet
- това 25Е като го хванем от Кабаташ до Ортакьой, Емиргян преди Ортакьой ли е или след? Щото аз вече твърдо съм си записала в плана твоя вариант с Ортакьой и можем пътьом и Емиргян да разгледаме  Peace

# 659
  • София
Ортакьой е почти на пешеходно разстояние от Кабаташ, преди първия мост. Ако не беше толкова оживено движението, а от това доста шумно и прашно, никога не бих се качила на автобус. Емиргян е далече, доста след втория мост. И още нещо за връщането от Емиргян - на автобусите за Таксим пише Т след номера. Не е само един автобус.

За спирката на Емиргян - от лявата страна на пътя има малка градинка с детска площадка, а на кръстовището павилион и табели за Пембе кьошк и другите вили. След малко ще кача снимка, за да видите. Ако изпуснете спирката, не е фатално, защото следващата е на 200 метра максимум и се върви по спокойна алея покрай водата.

Ето павилиона и табелите:

За съжаление не намерих снимка на градинката. Sad

Много хубави мацета сте показали  Wink.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 11:02 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт