Истанбул 8

• 79 532
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
Аз пък си имам едно тефтерче за Истанбул
и само си добавям в него.
Примерно пиша:

Emirgan park
From Kabatas - 22, 22RE, 25E
From Taksim - 40, 40T, 42T
Слиза се около 4 спирки след 2-ия мост на Босфора.

Така и нещо да не се оправя, показвам тефтерчето на някой местен
и нямам никакви грижи. Аз затова и пиша на латиница в него, за да
ме разбират и аркадашларите  Hug

Ето това е перфектна идея! И аз си записвам в един тефтер,ама за латиницата не се бях присетила! А на кирилица едва ли някой ще ме разбере... Laughing

# 706
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
На мен Стамбул ми е хоби  Grinning
И се запалих заради Пина, Ангелина, Сладка хапка, Бз, Редеми, Делта и всички които пишеха преди, ама вече не..  Hug

Изчетох темите (тогава бяха 4), досаждах на Пинето на лични, че тогава нямах право да пиша...Седях по цели нощи в темите и над картата, беше ми толкова интересно и увлекателно...
като стъпих за първи път (щото аз само 2 пъти съм ходила  Mr. Green) се чувствах се спокойна като у дома си, всичко ми беше много познато. Праснах един маршрут дето после ми се чудиха как сме изпълнили   Mr. Green (той е описан в първия пост, там е пътеписа ми) и така... Вярно, някои неща ме изненадаха, например Еминьоню не си го представях така...Иначе има много места, на които не съм била и предстоят, просто в темата се засягат общо взето едни и същи райони и обекти  Peace

Въпрос на настройка е, аз всъщност не усещам Истанбул като огромен град - мащаба му не ме плаши и ми изглежда много логичен и подреден. От толкова четене и писане си  знам записките наизуст, проверявам само номерата на автобусите и разписанието им.

Азия не е страшна, особено крайморските райони. Още първия път си набелязах едно място, което още издирвам - ако някой знае да помага

# 707
  • София
Ако мислиш, че е същото място и почерпиш, ще ти кажа  hahaha:

Като слезеш на пристанището в Кадъкьой тръгваш надясно. Там е последната спирка на трамвая. Дори големия балон се вижда на нашата снимка, естествено неработещ в гадния дъжд, който валеше.

redemi, честито и от мен! Пожелавам ви още дълги години съвместно щастие!   bouquet

Сюлеймание не е джамията до Капълъ чарши. На снимките от туристическите корабчета и от моста Галата е онази джамия на високото.  Wink

Ровейки из нета през разни гугъл проводачи да търся къщата на Фатмагюл, вижте на какво попаднах-
http://www.gecce.com/haber/okay-son-yolculuguna-ugurlaniyor-187606.html

Много не съм наясно кой какъв е, но има една жена с гола глава и се сетих за един от сериалите, които съм гледала, но не помня как се казваше. Героинята беше с голяма дъщеря, а с таткото министър се събираха и разделяха. Същата артистка ли е или се припознавам? И ако е тя, защо е без коса?

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 22:26 от Тaня67

# 708
Танчеее, черпя веднага  Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet

Ние го търсихме това място баш след Кадъкьой, обаче се натресохме на един битак, покрай разкопките за метрото, началната спирка на жълтите маршрутки и се отказахме  ooooh!

пък то било там бреее  Mr. Green

Сюлеймание е много красива джамия  Crazy Доколкото помня там са Сюлейман Великолепни и Роксалана, ама беше затворено и не влязохме при тях (не помня как се казваше помещението  Joy). Намира се много близко до Лалели - срещу кметството малко диагонално се пада, обратно на аквадукта.

# 709
  • София
Тюрбета се казват. И ние като бяхме се ремонтираха. Там са тюрбетата на Роксалана, Сюлейман и на Синан. Все пак видяхме други тюрбета - онези до Света София. Бяха ни много интересни.

Ха, ха! Анджито се загрижила, че в понеделник няма да я има и няма кой да пусне темата.  hahaha  Ами то май още утре трябва да има нова.  Joy Joy Joy

# 710
...

Ровейки из нета през разни гугъл проводачи да търся къщата на Фатмагюл, вижте на какво попаднах-

Много не съм наясно кой какъв е, но има една жена с гола глава и се сетих за един от сериалите, които съм гледала, но не помня как се казваше. Героинята беше с голяма дъщеря, а с таткото министър се събираха и разделяха. Същата артистка ли е или се припознавам? И ако е тя, защо е без коса?

Тази с голата глава се казва Вахиде Гьордюм и води битка с рака. Доколкото прочетох успешно се бори.

# 711
  • София
...

Тази с голата глава се казва Вахиде Гьордюм и води битка с рака. Доколкото прочетох успешно се бори.

Пуснах името на Гугъл. Наистина е същата артистка, която си мислех. Дано се справи със страшната болест.

# 712

Като я видях ,първото което си помислих беше "Тази жена е на химиотерапия!" То това при мен е нещо като професионално изкривяване,че нали и за имах период без коса заради терапии,и като видя жена без коса веднага това си представям!
Дано се пребори успешно с осмокраката гад! Praynig

# 713
  • София
И аз това си помислих, но все пак има вариант и да е заради роля. За съжаление е лошото. Sad

# 714
Това са снимки от погребението на  - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4714811.
http://t24.com.tr/haber/meral-okay-son-yolculuguna-ugurlaniyor/201369

А относно търсенето на къщи, не трябва да си навътре в нещата, а трябва да си малко луд. Не съм фанатик на тема турски сериали, но тогава / още при първото ми посещение в Истанбул/ бях пощръкляла не помня по кой филм беше . Рецепционистката,   македонка ни попита къде искаме да отидем и аз естествено и  казах, че искам да видя някоя от къщите, където снимат сериалите. Не знам защо си ги представях наредени една до друга на една улица. Няма проблем рече жената и ни прати....... в шеста глуха.  Накарах моите мъже да отидем с колата до там /сещате се какъв скандал отнесох/. Ни една къща нямаше, после оставихме син ми да закара колата обратно, а ние тръгнахме да се връщаме пеша. Имаше някакъв мач на Бешикташ и  вървяхме заедно със запалянковците. Е, няма такова приключение.
После след две години ли беше / не помня точно/ ми откраднаха фотоапарата на Капалъто /писах за това/ , но за компенсация  вечерта пред Египетския пазар попаднах на снимките на някакъв филм.
http://www.youtube.com/watch?v=8CCKmrmy4Gk&feature=player_embedded

От круиза по Босфора- http://www.youtube.com/watch?v=bbuZKkvMDUo&feature=relmfu

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 23:12 от ASSAMARIS

# 715
  • Там, където ме обичат
Момичета, ще сме 1 цял ден и един следобед в Истанбул. Искаме да видим:
Долмабахче
Йеребатан сарнъджъ
Топ капъ
Капалъ чарши
Султан Ахмед джамията
Света София
Миниатурк.
Как да ги подредя, за да успеем??
А, забравих - ще нощуваме близо до пл. Таксим

# 716
  • София
От Таксим до Кабаташ с фуникулера и разглеждате Долмабахче.
От Кабаташ до Еминьоню с трамвая и от автогарата хващате 47, 47Е или 47G
до Миниатюрк. Тези 2 мероприятия ще са ви до обяд.
Връщате се на Еминьоню, хващате трамвая и слизате на Султанахмет.
Тук са Света София, Синята джамия, Топкапъ и Йеребатан.
На 2 спирки по-нагоре с трамвая, в посока Лалели е Капалъ чарши.
После може да се разходите пеша до Аксарай и от там да хванете автобус
до Таксим.
Аз лично се съмнявам да успеете. Би могло, ако никъде няма опашка за билети,
но това е почти невъзможно.

Момичета, на път за Пиер Лоти снимах църквата Св. Стефан, която е в ремонт,
но съм снимала и указателната табела за ремонтните дейности.
На нея пише, че пусковият срок е 13.04.2012  Hug

# 717
Мерси, Танче  Hug Баш така се казваше  ooooh! Иначе аз съм отговорника по темата, първия пост е готов вече  Mr. Green

Ужас, това вярно е Зейнеп от Да върнеш времето назад - на Гонджа майка й  Shocked
дано се оправи бързо жената, много е симпатична иначе

# 718
Здравейте отново! Ние наскоро се върнахме от Истанбул, ама вече планирам следващото пътуване до там. То мисля да е съвсем неорганизирано и за повече от два дни. Grinning Сигурно ще имам повече въпроси по-късно, засега се сещам да питам две неща. Едното е къде точно се намира плажът в Бостанджъ. Ние вървяхме от пристанището в Бостанджъ в обратната посока на Кадъкьой покрай крайбрежната алея. Там от едната страна имаше палми, а от страната на водата само камъни и така продължаваше доста нагоре. Изобщо не се виждаше да свършва някъде.
Другият ми въпрос е къде точно е този бик в Мода. И него нещо не го видяхме. Нали Мода е горе-долу карето, където минава трамваят (не знам кой номер, но имаше трамвай). Там се мотахме, но нещо не го видяхме, та сега се зачудих дали изобщо сме били в Мода.  Thinking
Благодаря ви за помощта, винаги сте много полезни.  bouquet Дори си мисля, че туристическите агенции (поне тази, с която пътувахме) четат темата, защото бяха включили сред допълнителните си екскурзии доста от маршрутите, които са обсъждани в тази тема, а миналата година, когато пак пътувахме със същата агенция, допълнителните им екскурзии бяха само стандартните - Св. София, Топкапъ и Долмабахче, Форум).

# 719
juliana, много добра новина за цървата Свети Стефан. Вече я бях отписала от програмата. Simple Smile

Аз ли греша или не гледам правилното разписание, но до Büyuk Ada ферибот на ИДО има в 10.50 от Кабаташ и после чак в 18.30 обратно. Не ми се иска да прекараме целия ден на острова. Sad

Има ли някой по-добра идея ев. за нещо до Бостанджъ или до Кадъ кьой, но от Büyuk Ada? Thinking

За тези, които ще ходят на Емиргян- там се намира и музеят на Сакъп Сабанджъ с колекция от картини, мебели и т.н. Може да го включите и него: http://muze.sabanciuniv.edu

Общи условия

Активация на акаунт