Премахване на боя за коса с витамин C

• 223 009
  • 624
  •   1
Отговори
# 330
Темата я видях вчера, точно навреме. Peace
До преди година се боядисвах натурално кестеняво, след което реших пак с боя лека полека да я изсветлявам. Излишно е да казвам, че не постигнах особен ефект.
Последния път взех някакво тъмно русо, което ме хвана в корените и до там.
Сега се намазах с маската, стрих хапчетата възможно най-ситно, но имаше тук-таме някое по-едро парче. Дано има ефект и при мен.
В корените не се мазах, примерно 5 см от корените надолу започнах. Ох, дано малко се изсветли тая коса. Praynig

# 331
не с боя е но не знам защо не пада,а за ножицата това означава да махна повече от 50 см коса и да се пострижа каре

Черно може да почервенее , но без да я изгориш до степен , от това да се наложи да я изрежеш няма да падне. Можеш да я боядисваш с  кестеняв цвят докато израсте и се изреже. Пробвай с кичури и малко по-малко вкарай новия цвят , който искаш .

Един съвет от мен , с професионална боя не се правете , освен ако не е фито или сте сигурни в цвета , който искате  . Правих се с такава, сгреших си цвета с по-тъмен  и после нямаше сваляне.

# 332
Дами, придъжайте се към темата, моля!  Wink

# 333
И аз пробвах тази маска с витавин с-то. От 2-3 години се боядисвам черна и вчера направих маската и има минимален ефект,исках да ви питам след 2 3 процедури ще падне ли тази боя (ест.ми цят е като лешник) и след 3 дена ще мога ли да повтора процедурата ? Simple Smile Grinning

# 334
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
И аз пробвах тази маска с витавин с-то. От 2-3 години се боядисвам черна и вчера направих маската и има минимален ефект,исках да ви питам след 2 3 процедури ще падне ли тази боя (ест.ми цят е като лешник) и след 3 дена ще мога ли да повтора процедурата ? Simple Smile Grinning

Не прави процедурата прекалено често.Аз я правих по веднъж на седмица.
И при черното дори при няколко процедури не очаквай чудеса...Става по-светла, краищата си стоят доста тъмни, но като цяло няма как с тази маска да ти се възстанови естествения цвят на косата  Peace

# 335
Накрая няма да ми стигнат нервите и пак ще си мацна черното  Sad Само фризьор може да спаси положението,но пък води до голямо третиране и горене на косата...Ох започвам да съжалявам,че се боядисах черна няма махане просто ...

# 336
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
С нерви нищо няма да постигнеш.И да, за рязка смяна на черното става само при фризьор.

# 337
  • София !
Търпение му е , майката  Laughing !! Аз сега твърдо съм решила , че ще махам черното !! С маската , има някакъв минимален ефект , но аз имам търпение и лека по лека ще сваля цвета . Просто черното е , доста трудно за сваляне !! И аз сега съжалявам , че се боядисах черна !! А , колко ми говореха преди да се боядисам ... ''не се боядисвай'' , ''не си разваляй , хубавата руса коса'' и тем подобни , ама кой да слуша  Laughing . Като казах ''черна ще съм...та черна'' , ей , ми на черно сега , няма сваляне  Laughing !!

# 338
Момичета,бихте ли дали съвет и на мен? PraynigС тъмно кестенява коса съм.Боядисана съм с билковата боя на ''хенафокс''.Искам косата ми да е кестенява(та  дори и светлокестенява).Как мога да постигна това?Знам,че дори и с няколко опита няма да стане.Не бързам-искам с времето да стане.Искам по-светъл цвят не,защото така не се харесвам,а,защото имам мноооого бели косми и така контраста ще е по-малък.Така,че..каква билкова(задължително)боя или къна да ползвам за да се оцветят белите ми косми в кестеняво а с времето и цялата коса.Писах и в блога на хенафокс и в още един форум-до сега никой не можа да ми каже как да стане това.....

# 339
  • София
Здравейте ,ето и моя опит с витамин С,по грешка косата ми стана доста тъмен кестен,а исках светло кестеняво,след това от глупост сложих и червено.Стана голяма боза...
Сега вече на два пъти си слагам Витамин С и рициново масло,не е изсветляла много,но все пак за два пъти дръпна може би с 2 тона,ще сложа още 2 пъти и после ще пробвам с по светла боя,но всичко иска търпение.Успех на всички.

# 340
Аз пак ще кажа, че съм с впечатление , че Ц-то , като че избелва боята, не я сваля и според мен наслагвания боя върху боя няма да са сполучливи , особено за резки промени .

# 341
Здравейте Simple Smile
Вече съм наклепана с витамин Ц и бебешки шампоан, след час ще споделя резултата. Естествената ми коса е руса, боядисвам се доста тъмно (3-ка) доста тъмно кафяво, преди това отдолу има лилаво, червено... От 3 месеца не съм се боядисвала и с измиване успях да стигна до лилаво-червеното, целта ми е изсветляване, за да се боядисам после светло кафяво, не казвам кестеняво, защото на мен е прекалено светло. Една приятелка ме посъветва да си купя направо витамин Ц на прах. Една опаковка е 100гр. 6лв. и нещо от аптеката. Сметнах си 2 опаковки витамин на хапчета колко грама е и сложих толкова. 16 000млг. = 16гр. слагам повечко, защото косата ми е доста дълга, малко под кръста.
Исках да попитам, колко време след процедурата с витамин Ц мога да сложа боя? Ползвам професионални бои на Кристиан ъф Рома - Алфапарф, Селектив.

# 342
  • У дома... някъде
Аз си правих преди седмица маската с витамин Ц,но ефект при мен нямаше никакъв.Не забелязах също и след маската да пада дори част от боята.Косата ми е черна,наслоявана с години,но по принцип бързо ми пада боята и добива един червеникъв оттенък,който много ме дразни.
Затова утре съм на фризьор да ми направи кафеви кичури с фолио и обезцветяване,за да мога постепенно да се отърва от този черен цвят и да премина към кафевите нюанси.

# 343
При мен имаше лек ефект, водата се оцвети при измиването, другата седмица пак ще направя процедурата.

# 344
Здравейте! Ще бъда много благодарна на всеки, който ми даде идеи как да премахна рус оттенък от косата си. Вчера направих огромната грешка да си купя продукт на Л'Ореал за направа на кичури. Явно не съм разнесла хубаво боята, а и престоях с 10 минути повече отколкото трябваше и в момента косата в корените и около нея е руса, а надолу естествения ми цвят (който е светло кестеняв). Преди да се 'боядисам' също имах кичури, които просто исках да освежа. Не искам да съсипвам косата с бои, понеже ми е доста здрава и жива, страх ме е и за кана. След малко ще пробвам рецептата с Витамин С. Четох и за хума. Вие какво мислите? Някакъв съвет?

Общи условия

Активация на акаунт