Премахване на боя за коса с витамин C

• 223 039
  • 624
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Прочетох цялата тема , но не разбрах дали при мен ще има ефект. Моята коса е по рождение черна (не тъмно кафява), боядисвам се с черна боя заради белите косъмчета, които много изпъкват. Но ми се иска да променя цвета в нещо по светло.
Какъв ефект да има? Маската премахва БОЯ. Това означава, че ще изсветли боята от белите коси, а останалата коса ще си остане в естествената черна гама. Все пак можеш да направиш маската,за да премахнеш част от боята, а след това да започнеш да се боядисваш с 1-2 тона по-светла боя. За по-голяма разлика в цвета те съветвам да отидеш при професионалист.

# 361
Години се боядисвах с черна боя. Реших да се изсветля. Намазах се с какви ли не скъпи боклуци. Резултат-изгоряла коса с различни отенъци. Принудих се да я потъмня отново, за да стане едноцветна. Но не се отказах от идеята за по-светла коса. Препоръчаха ми един обезцветител. Български е и струва 5.50лв. Казва се Деколор. С едно нанасяне косата ми стана с меден цвят. Веднага след това повторих процедурата, защото има вероятност да са останали пигменти от тъмната боя в косъма и при нанасяне на нова боя да върне стария цвят. Но косата ми стана толкова хубава и едноцветна, че я оставих така. Не изрусява корените. Остават с естествения цвят. И не гори косъма.

# 362
Аз в момента се изсветлявам с Витамин Ц,мацала съм се 3 пъти и съм много доволна от резултата.След малко ще си правя маската за 4 път.
За Деколора също мога да дам мнение.Миналата година се изсветлявах и с него,но много ми изгори косата и като че ли стана по-тънка ...иначе да и от него имаше ефект,въпреки,че станах на петна и пак сложих черното.

# 363
Години се боядисвах с черна боя. Реших да се изсветля. Намазах се с какви ли не скъпи боклуци. Резултат-изгоряла коса с различни отенъци. Принудих се да я потъмня отново, за да стане едноцветна. Но не се отказах от идеята за по-светла коса. Препоръчаха ми един обезцветител. Български е и струва 5.50лв. Казва се Деколор. С едно нанасяне косата ми стана с меден цвят. Веднага след това повторих процедурата, защото има вероятност да са останали пигменти от тъмната боя в косъма и при нанасяне на нова боя да върне стария цвят. Но косата ми стана толкова хубава и едноцветна, че я оставих така. Не изрусява корените. Остават с естествения цвят. И не гори косъма.

На мен същото ми изгори косата и професионална май не маха .Къна не сваля със сигурност.

# 364
  И как ухае този Деколор, защо не споделиш.. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 365
Това е истинска магия ....... премахнах черното за нула време ...... не се колебайте пробвайте наистина действа ...... Joy smile3503 newsm44

# 366
А след като се нанесе маската, косата увива ли се в нещо или седи така?

# 367
И аз за пръв път чувам за този метод за изсветляване с вит. С, но тези дни ще пробвам и ще споделя  Laughing

# 368
  • София !
А след като се нанесе маската, косата увива ли се в нещо или седи така?
Аз имам найлонови шапчици и си слагах от тях  Peace .

Скрит текст:

А, иначе аз до никъде не я докарах с витамин Це-то  Laughing .
Пробвах друг метод с който имаше някакъв ефект, ама на края ми писна и отидох на фризьор . Обезцветих се и сега съм нещо подобно на русо  Crazy - подобно, щото още не е, баш русо, ама скоро се надявам да стане  Laughing .

# 369
Момичетаа, край запалена съм. Пък каквото ще да става или да не става. Косата ми е руса (естесвен цвят) после минах през сламено руса после през кафяво и понеже косата ми винаги даваше разлика в корена и в дължините, заради естествения ми цвят, реших да де пльосна с черна къна. Не съм се боядисвала много най-много 6 пъти с къна.сед това спрях да мажа къна и си слагам само в корена кафяв цвят. И пак съм различна в корените и дължините ххахаха. Ще почна маската с витамин Ц и да видим какво ще стане. Надявам се, че ще има някакъв резултат в предвит, че не съм наслоявала къната толкова много. Четох темата и имаше жени, които 15 години се боядисваат с къна, а аз нямам и една година. Така че записвам сее.... Blush Blush Въпроса ми е не се ли отмива обаче трудно толкова много шампоан?

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 13:26 от Chechinka

# 370
Аз си правих такава маска известно време, след това и моя приятелка. Със светло кестенява коса бях с естествен рус кичур по рождение. Едно лято реших да си лепна "карамелено кафяво черно" на цвят. Резултата - само това "черно" се получи. След 1-2 месеца си стана тъмно кестенява, още веднъж съм слагала такава боя отново. И реших да ставам светла. С по една опаковчица витамин Ц и бебешки шампоан. В корените естествено винаги си имаше по - голям ефект, но оттогава имам един оранжево-червеникав оттенък на слънце, който малко по малко започвам да докарвам до тъмно рус. Общо взето на закрито и на ярко слънце ако сравниш ще кажеш, че косата не може да е на един и същ човек. Като цяло маската действа, не ми изсушаваше косата, даже напротив, ставаше доста лъскава и блестяща. От тривитаминола също. Но косите ни с приятелката ми са вече с един досаден червеникаво-оранжев оттенък.

# 371
Направих си гоо, много съм доволна, косата ми стана лъскава и мека на допир, на тъмно няма разлика но на слънце черното червенее, направих го с шампоан Тео понеже нямах под ръка бебешки шампоан. Ще продължавам ooooh! Hug

# 372
Сега и аз седя с маската  Praynig  Сложих повече хапчета, към 80 и половинка шампоан и седя вече един час и половина. Ще споделя има ли резултат  Praynig Praynig Моята коса мина през какви ли не боядисвания, от две-три готини съм всякакви нюанси на червеното, последния път трябваше да ми свалят боята, но нещо не се разбрахме с фризьора и пак станах червена дори наситено newsm78  Та сега чакам с нетърпение  Praynig

# 373
Здравейте, момичета! Аз също съм правила маската с вит. C и имаше ефект определен......но незадоволителен за мен, защото исках цялостна промяна. Общо взето повече в оттенъка, леко изсветляване. Бях много доволна и щастлива от резултата, но исках коренна промяна...от черно - тъмно русо медено. Та ходих да ме обезцветят - напълно НЕуспешно, даже станах по-тъмна, защото стана някаква реакция, както и да е, преживях го някакси.....  Много трудно след това се доверих отново на фризьор.... Но го направих. Вторият път фризьорът ме обезцвети, боядиса и ме направи тъмно русо - медено/бакърено. Дойде ми малко в повече рижавия оттенък (имам си го по рождение) и след две седмици се боядисах   Blush ....сложих една тъмно руса натурална боя и станах точно каквото исках... След два -три месеца се намацах с едно черно на гарниер, безамонячно... но много бързо падна и сега съм тъмно русо шоколадово с естествени кичури балеаж...едни такива карамелени седят от слънцето.  Simple Smile
П.П.  ВНИМАВАЙТЕ с витамин Ц, защото веднъж и аз бях сложила две или повече опаковки, седях доста време и косата ми се поскъса и опърпа, поизгоря си... Така, че не се увличайте в гоненето на резултата, за да не си навредите на косата... Успех!!   bouquet

# 374
Здравейте! Много ме запалихте по този метод с витамин С ...иии опитах!
 Боядисвах се черна около 5 години, последните 2/3 пъти се боядисах в мн.тъмно червено с лилав оттенък... но искам да сменя цвета с нещо по-светло като махагон нещо в тази гама.
След опитите с витамин С (около 5) много леко се виждаше промяна на слънце, черното придоби мн.тъмен червен оттенък и само това, косата си стоеше без видима промяна на дневна светлина... може би с моята коса става по-трудно...
И така днес си направих маската с канела и мед и съм повече от доволна ...червеното горе се уби , от черното има по-тъмно кестеняви остатъци, но косата ми е като цяло кестенява. Получи се една добра основа за новия цвят Simple Smile мисля след няколко дни да повторя маската с канела за още по-добър резултат.

П.П. Стана мн.дълго, но реших да споделя опитът си с вас, тъй като повечето споделяте добри резултати от процедурите с витамин С.

Общи условия

Активация на акаунт