Премахване на боя за коса с витамин C

• 222 831
  • 624
  •   1
Отговори
# 495
  • Костандово
Изчетох цялата тема и сега ще пробвам и аз,искам да сваля  един два тона уж се боядисвам все с 6-ца и все ми е тъмно,а сега си взех иноа и ще направя тази процедура няколко пъти да видим какво ще стане.Утре ще кажа какво е станало Simple Smile

# 496
Аз се боядисвам с Иноа вече една година и то с 7.23 ,а аз съм ......била брюнетка по принцип Joy Та с голям зор и с вит С свалих два тона ама след една година.Сега  като намажа 7.23 пак ставам черна Joy и след две или три къпания добивам светъл тон bowuu уж !!!После добивам някакъм интересен отенък  hahaha само си мъча косата bouquet

# 497
  • Костандово
И така мазах се с вит С два пъти сваля се боята при мен май с един тон към по светло,ще направя още няколко пъти да видим какво ще се получи

# 498
И аз съм решила да пробвам тези дни ... Косата ми е тъмно руса, пепелява. След боядисвания и в по-светлата гама, и в по-тъмна (но никог черна) косата ми винаги придобива риж оттенък. Хем матирам с пепеляви цветове, и пак...Ужасен е и каквото и да правя не се маха. Не знам при мен дали ще сработи този метод, но поне се надявам да сваля боята/изсветля по-тъмните участъци и да се боядисам после...

Да споделя резултата: сложих 10 ампули течен витамин С х 5 мл всяка (50 мл общо) с малко бебешки шампоан като добавих и бадемово масло, защото прочетох, че процедурата изсушава косата, а моята и без това е много суха и порьозна. Намазах по-тъмната част от косата и 20 мин след това намазах останалата коса. Стоях 90 мин общо. Много по-светла ми стана косата, дори корените където съм достигнала с маската са изсветлели. Цвета ми стана много жълт, тъмната част значително се изсветли, но и по-светлите кичури станаха направо много жълти (най-светлото ми стана като 8.38 от тази боя: http://malena-shop.bg/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9d … -7-38-10-38_1.jpg). На мен лично не ми харесва така, но ще изсветля още тъмната част и мисля след това да се боядисам с пепелно русо.
А и да добавя, че косата ми не се изсуши (само краищата, но те по принцип са си сухи), но това си мисля е заради бадемовото масло.
Дано да съм ви била полезна:)

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 15:22 от loralina

# 499
Здравейте момичета, извинявам се, че подновявам толкова стара тема, но имам доста сериозен проблем с боядисването на косата. Преди около 5-6 дни реших да си направя тъмноруси кичури на тъмно кестенява коса, само че фризьорката реши, че ще е най-добре първо да сложи Супра и след това отгоре боя за коса. (Косата ми беше боядисвана само веднъж преди това и предната боя почти беше паднала). След въпросната процедура цвета се получи доста светъл и с ужасно грозна граница между кестенявото и русото. От около 4-5 дни се ровя из Интернет за някакви начини за премахване на боята, защото изобщо не искам да е толкова светло,колкото е в момента,искам по-близък до естествения си цвят. Мисля си,че метода с Витамин С и детски шампоам ще изсветли допълнително косата,вместо да премахне боята и не знам какво да правя. МОЛЯ ВИ, ПОМОГНЕТЕ МИ.

# 500
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
При мен тъмна коса при изсветляванети придоби червеникав отенък, а за русо не бих посмяла, защото идея нямам какво ще се получи.

# 501
  • София
Annna123, ако правилно те разбирам искаш да премахнеш русата боя?  Това няма как да стане, след като е изсветлена със супра. Можеш само да потъмняваш с боя.

# 502
  • Sofia, Bulgaria
Annna123 тази маска не мисля, че ще ти помогне. По-скоро опитай с по-тъмна боя, какъвто цвят си харесаш. Тя и без това няма да успее да ти изсветли потъмнената коса, но пък ще потъмни изсветлените кичури  Peace Дано да ти се получи. Успех.

# 503
  • Пловдив
Много благодаря за идеята, чудесна е. Не ми се вярваше да стане, защото бях с червена коса и ми писна от нея и исках да се направя руса. Поне 3 пъти се боядисах, но единствения цвят, които се получаваше беше рижаво само на места беше с русо. Сега косата ми е жълтеникаво русо и съм доволна днеска пак ще си я направя тая маска дано да стане още малко по светло  Wink  Grinning

# 504
Това е много якооо! При мен се получи. Изсветлих си косата и стана медно русоляво. Не можах да махна оттенъка, но определено се изсветли с няколко тона  Hug

# 505
Здравейте
Да споделя и моят опит.
Преди 3 дни си боядисах косата с цвят светъл кестен - с идеята да се запази цвета, които си ми е моят(уточнявам  - косата ми е къдрена, и боядисана - по веднъж годишно). За моя неприятна изненада - цвета който стана - беше много по тъмен, от предишния - към тъмен кестен 5,3 от снимката(което според мен не ми отива). Прочетох темичката и днес пробвах и аз с ВитС-то. Приятно се изненадах - косата ми доби предишния цвят на светъл кестен (6,03)
 Усещам косата по лека, не изглежда изтощена и изсушена.
поздрави

# 506
От витамин Ц пада ли червена боя, знаете ли? И след боадисвоне вэзвръща ли се предния цвят? Чака ли се 1 седмица за нжва боя както и при римувъра?

# 507
Пада червената боя от витамин ц, но определено не се връща предния цвят. Става обаче по-светло определено.

# 508
  • София
От витамин Ц пада ли червена боя, знаете ли? И след боадисвоне вэзвръща ли се предния цвят? Чака ли се 1 седмица за нжва боя както и при римувъра?
Пада, аз точно червена боя махнах. Няма как да се върне предишния цвят след боядисване, той вече е отстранен.

# 509
Благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт