Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

• 117 208
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Ванче,благодаря за новата темичка и за всички промени които си направила.
Макар че,пак ще има въпроси.И аз си имам такива питащи,и гледам да съм максималкно любезна.Но си признавам че по някога ми идва във повече,и ми се иска да може някак да не си видя ЛС .
А пък на теб колко съм досаждала със въпроси,сигурна съм че като мернеш името ми се изприщваш. Mr. Green
Happymammy,много са сладки и двете тортички и сладките.
Копривке,страхотно цветово решение и много сладурска тортичка.
Марулка,и теб мила те слагам към отбора на извънземните.Всичко е прекрасно и изпипано.Но фаворит ми е тортичката за татко ти,да ти е жив издрав.
Ванче,да ти е жив и здрав малкият сладур.Страхотна леля си да знаеш,тортата е прекрасна.
Налика,дано дечица вече са само здравички и болестите да ви подминават.И тортата и сладките са супер.
Маринче,явно и ти си имала каръшки ден като мен но тортата е прекрасна.А щом татко ти е бил доволен другото няма значение.Да ти е жив и здрав.
БианкаД,страхотни пролетни мъфини.
Dt,много нежна торта.
Дими,щях да те пропусна за малко.Много ми хареса тортичката за татко ти,страхотна е а разреза е мммммммм
Сиси 7510,много са хубави всичките тортички.Прекрасни!
Бубе,просто нямам думи.Докато гледах снимката ми се прииска да отворя капака на тенджерата и да спретна една зеленчукова супичка.
Мечо Пух,страхотни цветни и весели тортички.
Стаси,да ти е жива и здрава свекървата.Много апетитна тортичка си си спретнала.А за сладките просто нямам думи.

# 61
  • Sofia
От няколко дни само цъках маркирай прочетено на темата, гледам спряхте да пишете в нея изведнъж, то нова имало, Ванче, много си свястна и полезна!   bouquet
Предлагам на първа страница да има винаги по 1 дежурен, който да прави тортите на питащите, ще обявя и пусна един график та да няма сърдити после.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз в старата тема не можех да ви изкоментирам поне в тази да опитам.
Ванче, живо и здраво да ти е малкото вече голямо вдъхновение, още 100 години все торти с влакчета да му правиш, като по някое време може да смениш бонбноните със скъпоценни камъни, че ще се загуцне това дете от толкова желе.  Laughing
Искроне, аз също не коментирах щото ми хареса, но на мен колелото ми се струва нещо не как трябва, я само си представи ако трябва да има човек отгоре му как се предполага, че трябва да стои, освен ако не е Еластина смятам, че ще е доста комична позата му, нещо отпред кормило ли е как му се вика на това е много на пред, трябваше леко да го "прибереш" към колелото.
Дими някъде много ме грабна с една рисувана торта и с разреза и, вче с нетърпение чакам семинара!  Mr. Green
happymammy, какво е това на което си сложила тортата първата?
Копривке и аз забелязвам, че колажите ти са вече доста по-семпли, преди ми трябваше малко време, за да открия тортата ти из пеперудите, сега се ориентирам почти веднага къде да гледам.  Laughing
Кропа обаче ти е малко този път, че виждам наръфаната подложка и ми бърка в мозъка.  Mr. Green
Маруло, гледай си кефа, то баси количеството дето го бълваш!!!
Легото и то невероятно, тук ли го прави и него, как тъчеш на два стана не е истина, хората като ходят на почивка си взимат книга за четене, тя си помъкнала нашата цялата кухня от Варна.
nalika, хайде оздравявайте вече!
Много ти е симпатична тортата, но подложката е малка за нея, като видите, че така ви става слагайте един квадрат, ако гоните размер и за кутия 30/30 е идеалния вариант, така от край до край хич не е добре.
Маринче, щях да те дъвча, че това пернато си го сложила на най-неподходящата торта, обаче като ти чета премеждията и си взимам думите обратно.
Страхотна е птицата, ама страхотна, долу ми стои много голо и незавършено, разбирам защо и ме е яд, че не си снимала преди да я осакатиш.
BiankaD, разкошни са кексчетата, браво!
dt, много интересно така с печатите и разреза и той много интересен, сподели какво има из него.
Сиси и ти спирка нямаш, патето ти ми е любимо, по-красиво е от оригиналното такова!
Бубето си знае, че това е най-хубавата торта дето е правила до момента!!!  Laughing
Бубе, какъв е тоя комбайн на колите и какво толкова сложно има в него, знаеш че колите (захарните) са ми слабост и ако не друго мога много добре да те мотивирам и вдъхновя да си го направиш и сама.  Mr. Green
Пух, чувай, видях те, отразих те, впечатлена съм от старанието ти не само за подложките ами и за всичко, което си направила!
Бисквитките ти са ми любими, много интересни и тематични с тортата, браво.

Аз съм на вълна курабийки, че си имам план малко като пионерските поръчения да нося 100 украсени курабийки, не съм пускала и едни други, които правих за РД на баща ми така че ще ви зарина сега със ситнежи.  Mr. Green

Easter cookies by Leapula, on Flickr

Picture cookies by Leapula, on Flickr

Picture cookies by Leapula, on Flickr

Wine basket by Leapula, on Flickr

House cookies by Leapula, on Flickr

House cookies by Leapula, on Flickr

ОЩЕТО

# 62
Благодаря,момичета за мненията. HugБлатовете на тортата са пандишпан с какао,а крема е от заквасена сметана,крем сирене, пудра захар и желатин.Използвах и компот от вишни-плодовете в крема.Измазана (наплескана Embarassed) с шоколадов ганаш.Фондана си го правих сама по рецепта на Димитриана.Боите ми са обикновени за яйца,а печата и инструментите,с коити правих цветята съм си ги правила аз.Много аматьорско звучи,но тепърва ще влагам средства в поредното Grinning хоби.

# 63
Валеркее,егати прекрасните ситнежи.Мале ,красота.Абе знам си аз че си извънземно ама и ти не спираш да го доказваш.

# 64
  • ВАРНА морето сините вълни
Да Вал прави такива неща дето друга ръка не би могла да ги сътвори и се чуди що и викаме извънземно -Вал каня те у дома да ми налееш малко възможности от твоите  Laughing прекрасни са всичките

# 65
Възхитена съм!!!  bouquet  chefВалерия, чудя се защо не правиш нещо, от керамика... или н.п. -нещо трайно имам предвид Някак ми е ядно, че тези неща са за ядене- един вид , и да не ги изяде човек- то кой ли ще ги изяде,но...са някак преходни, може да се развалят, да изсветлеят, къде да ги реди човек, хем да ги гледа, хем да не събират прах, че ако се намокрят-УЖАС!!! Вече мисля не ти е предизвикателство да работиш със захарно тесто! РАдвам се, че правиш торти-Оригинални! Невероятни! Ти си явление!Но това са торти ! Усещам  ...противоречието- за ядене, пък адски красиво и не става да го изядеш....това адски привлича  и хората и теб, но ...не си ли мислила...Извини ме за анализа, моля!Не можах да се сдържа.....Обясни  тръпката си, не ми го побира ума-толкова си креативна  и .... Rolling Eyes
 Hug

# 66
Писах и четох един час и на финала като стигнах до Валерия компа ме изхвърли.Ще се гръмна.
Благодаря на всички за пожеланията повече да не боледува малчо, че направо ми писна.Горкия май вече се чувства по-добре като е болен, нали знаете с всичко се свиква.
Моля да ме извините ако не съм поздравила някого за някой празник, просто като не съм чела назад две теми и съм малко поизостанала.

iskrone, колелото ти е страхотно.Как ги закрепи тия спици?Ако имаш някакво клипче как се прави, дай го насам моля.
Mishoka, поправих се за снимките, ама така им лъснаха много кусурите на моите творения.Нещо не ми работи сайта през който качвах снимки преди и сега ги качвам по друг начин, и не ми се получава както трябва нещата.Последната не ще да я направи по-голяма.
BiankaD, чудни са ти къпкейкчетата.Аз съм фен на калинките и всичко с тях ми харесва, ама при теб и останалата час е супер.И благодаря за хубавите думи и от теб за тортичката ми.
van444eto, благодаря за хубавите думи за тортето ми.От твоята уста такива думи ме карат да ми никнат крила.Моите адмирации за усилията за темата които полагаш, още повече че и времето ти е кът.За апарата си напълно права.Аз като си купих хубав апарат се почна едно четене,учене, купуване на книги и желания за записване на курсове.В един момент на първо място беше апарата, после тортите, а децата и мъжо ми станаха хоби.То за хубавите торти и лош апарат става,а то при мен се получи така че хубавия апарат само подчертава дефектите май.Това за въпросите ме развесели.Аз също съм питала няколко пъти и винаги съм получавала точни и любезни отговори, за което благодаря.Дано да не съм била така досадна и надявам се кратка и възпитана, че се замислих дали пък аз не съм досаждала на някой.Най-питам бубулинката и тя винаги любезно ми отговаря и помага - Благодаря и на теб Бубе.
Tatitt, това за стъпките ми се струва много добра идея, поне на мен би ми било полезно, че аз моите стъпки май ги карам през стъпало и то си личи.
ani_d, благодаря за рецептата за тирамису.Аз все го избягвам заради яйцата.
dt, страхотна първа торта, браво.
sisi7510, благодаря за обяснението за размерите.Аз уж така го правя, ама що не става... smile3511. А за тортите ти какво да кажа, коя от коя по-хубави, ама тая с мечо направо е страхотна.
bubolinkata, що ми се струва че си сложила една истинска тенджерка с боб тука и ни залъгваш че е торта.Страхотна е разбира се.
metchopooh, страхотни торти като китарата е номер едно.Аз да ти кажа опитах тортата на Габи и беше чудна.А моя син остана впечатлен от червеното човече и го отнесе цялото, ама нали е малък и не разбра че се  яде и остана изненадан че му потъват пръстите и го върна обратно.
stasi76, чудна торта, изглежда много вкусна.
ditsan, благодаря за хубавите думи и от теб.
Valeria, пак стигнах до теб, дано компютъра този път не ме изхвърли.Критиката от твоята уста я приемам като похвали newsm62.Да и аз си знам че така не е красиво, ама като се получи така нямаше как.Дано да го отработя този проблем и не само този де.Сладките ти са само за изложба.
Пфууу, стигнах до края, да не повярва човек.

# 67
Оххх в началото на всяка тема се заричам, че тази ще я следя редовно и като се преполови темата аз оставам без грам свободно време и изпускам всичко Sad((

и като всяка тема и тази започва силно (края обикновено не го виждам)   Close
и макар да има много много красоти набързо ще спомена само нещата които най-много ме впечатлиха!
marulka_s - този Любо е голям щастливец с толкова яка торта. Браво!
МаринаД - добре си се справила с инфарктната ситуация, добре че птицата не е пострадала, че не мога да си представа как се прави такова чудо за 10 мин.
sisi7510 - страхотно сладурски торти, а музикалната е изключително стилна.
bubolinkata - велика както винаги, толкова реална и детайлна изработка - все едно ти си го правила  Grinning
metchopooh - толкова цветно и забавно - точно като за рожден ден - много яко. А можели да попитам с какво залепвате текстилната лента по ръба на подложката, че да не се вижда отрязания картон?
Valeria - страхотно откриване на великденския сезон Simple Smile много го обичам този празник, дали защото имам имен ден или просто защото ми е топло, пролетно, цветно и весело не знам. Но го обичам! А твоите сладки още повече допринасят за моята усмивка. Благодаря ти!

Също бих искала да ви помоля и за малко спешна помощ. Една колежка ме помоли да направя торта за рождения ден на дъщеря й в събота. Спряхме се на медовик - до тук лесно. Проблема идва с крема - изричното желание е в крема да няма сметана или ако има да е много малко, да е с домашно сладко от малинки което ми донесе и някакъв ликьор. Аз за съжаление не съм голям експериментатор в кухнята, имам си няколко рецепти за торти които обожавам обаче всички са с тази пусна сметана  ooooh!
Рових из тортената библиотека но и там всички малинови кремове имат и сметана.
Та има ли някой подходяща и изпробвана рецепта за вкусен малинов крем, който хем да е сочен, че твърдите кори за медовик да се напоят, хем да стегне достатъчно, че да мога да покрия тортата с моделираща маса?!? Thinking

# 68
nalika, това е мястото, където без притеснение да ни лъснат грешките Simple Smile Така се учим Simple Smile
Patio, аз съм правила един крем с цели малини, стана убийствено сочен, така че можеш да прибавиш един желатин към него. Ето: http://vaklina.blogspot.com/2011/09/blog-post.html
Валерия, не знам защо се наричаш мързелива, ама като гледам какви си ги нацъцкала, направо думи нямам
stasi76, шоколадовата торта изглежда ммммм.... Сладките са страхотни
metchopooh, тази с бейби ТВ е много сладурска! Сладките - особено свежи, а самолетната - много чиста

# 69
Патьо, Питай става ли с маскарпоне?

# 70
дамм може Simple Smile

# 71
  • София
Ей, момичета, аз уж съм добре със сърцето, но последните 2 страници не мога да го удържа. Залпово участие!!!

dt, държа да ти кажа, че в тортата ти има стил, той не брои тортите!

Сиси, прекрасни детски тортички и цветята от букетчето са забележителни!

Бубе, ти какво сега?! Преглъщах на всеки детайл като гледах тортата ти, сякаш ще попия изкуство и ще стана по-възвишена Simple Smile Аха да си избера любимец - първо си викам, отрязаната лучка, после, а не - солничките, оппааа този позеленял стар, необелен картоф....тц, черешките, оооо, не - идеята за рецепта по листчето и почерка....хм, ами чесана? Стра-хот-на!

Вал, ти Великден ли полудяваш повече или по Коледа? Курабийки картинки-пластики, някакви си там бронзови или ковано желязо...Ама, моля ви се, та това е Валерия, защо се чудите!   bouquet
Ще ядеш, ще ядеш на ЦЧ Simple Smile

# 72
Тая па! Имам си резервна.  Mr. Green
Какво съм пропуснала? Мечоците си мисля че ги коментирах. Ако не съм, ето ти коментар. Много са готини и рошави и пуФкави. Не ми се прави на скромна.

Абе,душо откачена и превъртяла.Резервната ти метла ще ти я запазя с друго предназначение Mr. Green То чак аз започнах да ровя из снимките на тортите си да видя дали пък не съм правила някога МЕЧОЦИ, #Crazyама ТЦ,нямам такава торта.Нямам мечоци,камо ли пък да са готини,рошави и пуФкави. newsm78.Ама айде,явно някой ти е изпил мозъка с въпроси за парфета и тем подобни. Mr. GreenА за колелото си права,тортичката е доста "вълниста"..Нещо напоследък много се излагам с тоя целулит и неправилно изпънати чаршафи.И да не забравя,да е живо и здраво на леля Слънцето....  bouquetПак ти се отсърдих,какво да те правя,като си такава гадина. #2gunfire ДТ,много свежа тортичка,а и вътре изглежда много вкусна.Абе мен пък никой нищо не ме пита почти на ЛС,то сигурно е защото съм от най-големите майсторки хихихи....Ванче,специално за първата страница аз нямам какво да кажа,само това,че много често влизам точно в линковете на най-често правените торти,просто са сложени много удобно.А за питането,аз също съм задавала много глупави въпроси,за 100-тен път ще кажа,че ако не беше Рая,нямаше да имам нито една направена торта досега.Но пък чак украсата ще пасне ли на вътрешността Sick....Сиси7510,на скайп ти казах,ама и тук -патето ми е фаворит,страхотна торта.А тази с тромпета моят мъж да не я вижда,че тя само за него..Я дай по-отблизо снимка на нотите да прегледам аз вярна ли е мелодията GrinningБуболинче,първо си викам,кой пък си е снимал тенджерата Rolling Eyes...Мечо Пух,тортата със самолетчето е много красива и  е много красива и детска,но аз май съм фен на декорираните бисквитки-страхотни са.Подложките ги забелязахме,то вече всички луднахме за тия подложки,че извънземното ще ни строи в 2 редици. ooooh! И аз като Хепимами,питам за тия целофанени пликченца.Искам и аз.Стаси76,имаш карт-бланш за досаждане колкото си искаш.А тортата с ягодите..ммммммммм...Валерийке,абе как няма да коментираш бе,аз да не би да искам само похвали...Напротив.Недей ако нещо не ти хареса,просто да го отминаваш,ако някой ще се обижда от нещо,значи не е за тук,нали всеки си има мнение,а особено твоето за мен е меродавно.Аз просто съм горда,че "нещото" заприлича на колело,кой ти гледа дали ще може да седне някой. Mr. GreenТова е вече висш пилотаж,който само ти и още няколко извънземни в темата можете да го пресметнете...И наистина моля Ванчето да се замисли за първа страница на темата как да сложи  указания за ползване на чужди мозъци и ръце..Налика,клипче за колелото нямам,пиши ми на ЛС,ще ти кажа за спиците,само по сайта от Галмир се водих.И господ да поживи РАЯ,че ми прати оная джаджа за фитили,цялото колело с нея е направено.
И сега да се посмеете малко,майка ми нали е при мен и като гледа как правя торти,само се вайка и цъка,че не си струвало целия този труд и то за никакви пари,много работа било,пипкава и т.н и т.н,по е пухтене,пъшкане и то само като ме гледа.И след борбата ми с колелото и вече при вида на долу-горе сглобените блатове с крем  и тя вика "Хайде,няма ли вече да я ПОВИВАШ тази торта?"
Пак писах много,довечера вече ще пусна и моята тортичка.

# 73
Това вашето си е направо дарба. От ден на ден все по- големи красоти показвате. Аз съм спретнала само три торти. Не знам дали ще ви достигна някога. Но усилено пълня о4и.

# 74
Май никой не е писал днес  след мен,затова пак аз ще досаждам Mr. Green Ето ви тортичката за единадесетата месечинка на Цвети.Първо да кажа,че започвах да правя блатове по рецептата на Най-вкусната шоколадова торта на Ирина,която Румя ми даде.
http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
Ами,стана едно голямо НИЩО. Embarassed Блатът беше прилежно изстърган от тавата,вътрешността малко пообрана за папане и.....в най-голямата ми архивна папка вкъщи-коша за боклук. Mr. GreenПоследва ново джуркане ,този път по другата рецепта на Ирина за Портокалово-шоколадовата торта,продуктите са същите,като айряна се заменя с бътърмилк.Е,станаха си.После мусът-отново проблеми.Жълтъците веднага се посготвиха,макар че спазих условието водата от водната баня да не докосва съда,в който се разбиват.Остъргах ги и ги сложих в крема обаче,не ми се хвърляше този път.Като цяло стана много течен мус,сложих желатин,не стегна много,изтече от тортата,голямо ядосване падна.Затова пък вкусът беше страхотен.Ето ви снимчица и естествено една с вече порасналата ми госпожичка,не можах да ги снимам така,че и двете да се видят добре,защото единствената ми задача беше да опазя тортата от светкавичните нападки от страна на щерката.Целите и ръчички бяха после в боя,роклята също,можете да си представите.И като казах боя,се сетих и още един въпрос към ВАНЧЕТО,тя боядисва много тортите,защо не ми се получава на мен,хем съм гледала клипчето,всичко добре правя мисля,то става цялото на цапаници от гъбката и още по-лошо,тъкмо някъде се захване боя,реша да мацна да дооправя и хоп,чисто бяло петно.Направо нервичките ми заминаха.Накрая отворих едно шишенце течна розова боя и мазах ли,мазах....Ето ви тортичките,оттеглям се да спя.Лека нощ на всички и утре спорен ден.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт