Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

  • 116 985
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 143
Здравейте момичета,
аз изглежда съм изтървала цели две теми.Последните 3 месеца моя малък син постави своеобразен рекорд по боледуване.Има няма дватринайсет пъти беше болен за 3 месеца.Такова нещо не съм си мислила, че може да ми се случи.Де какво имаше видрус той го лепна.И едни космически температури, че ми се изправи косата.Надявам се да сме излезли от тази черна дупка, че не мога повече.
Върнах се назад няколко страници, но е невъзможно да изчета всичко.Видях много красиви неща.Пак сте правили чудеса.

happymammy , много красиви цветенца на първата торта.
marulka_s , всичките са страхотни.Гледах гледах, не мога да кажа дори коя ми харесва най-много.Абе май е тази с цветята.
доня КОПРИВА , тортата ти е много красива.

Аз преди две седмици правих торта /от Коледа не съм, то и тогава се започна с болестите де/ .
Не мога да се оправям с размерите на тия торти и това е.Или ги правя нюню малки или огромни.Моля кажете колко широка и висока трябва е е една торта? А втория етаж?






Поправих се. Grinning



Надявам се да мога вече да ви следя по-редовно.Хубава вечер.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 09:51 от nalika

# 16
  • Мнения: 22
Ванюшка,голямо мерси за новата тема! HugЧетейки ОНЗИ ти график се замислих кога точно пускаш новите теми,пишеш във форумите,коментираш/като - логично- преди това си прочела туй,дето ще коментираш/  newsm78 #Crazy ThinkingТо...не че нещо...ама...ти всеки час по два пъти ли го караш, бе душата Shocked Laughing А на Слънчицето ти -пожелавам от все сърце да е здравичко, щастливичко и да си пази най-добрата леля на света HugИначе тортата му е един път!!! Ани-д, мнооого ме изкефи японската ти торта Hug Хепимами, според мен си излязла от начинаещия период!!!Много пипнати са ти тортите!!!Копривката,хайде-лошото мина,сега се пазете !А това чудо върху тортата как го сложи без да го разкривиш?Нали е черно изрязано върху червено?Марулииииич, Марулич, премина ти в отбора на извънземните!!! HugДа е жив и здрав баща ти,че още много торти да му правиш Hug
Да взема сега и да ви покажа аз какви ги свърших за моя баща онзи ден ooooh!Те, големите гафове, стават за най- близките ни естествено Joy Обаче, нали сме майстори-трябва да излизаме от положение Mr. GreenЕто какво получи той,след като половин час преди поднасяне на тортата горният й етаж се озова на пода в кухнята ми, разпльокан върху най- прекрасното дърво със златни ябълки,което можете да си представите Mr. GreenЗа късмет бях оставила птицата да я слагам в последния момент, та тя поне оцеля PraynigЕ- инфарктната ситуация сигурно можете да си я представите- на мен ми се губят моменти #CrazyПо закона на Мърфи реших да снимам преди поднасянето/защото партито беше рано след обед/,като сложа и птицата-да ама не!!!Затова нямам ни дърво,ни дявол от първоначалния замисъл Sad Кога и как съм сплескала нещо като втори етаж /щото пустото пернато, с тая дълга опашка нямаше как да е на ниско/ и ябълка-ми се губи-закъснях само с час, на никого не казах какво е станало, а татко толкова си хареса тортата, че не даваше да я режем LaughingДа ми е жив и здрав!!!Е,оплаках ви се Laughing JoyТа ето онова, дето не е това , което трябваше да е hahaha Joy

# 17
  • Мнения: 202
Дитсан,благодаря ти много.Маринче,вече наистина ми разпали любопитството..Колелото го закрепих право с 2 клечки,които забих в гумите още като ги направих.И после БОЦ в тортата.Албенче,благодаря за похвалата,аз твоите торти вече не знам коя по-напред да коментирам.Голяма производителност и всичките изпипани.Ама май забравяш да си почиваш...Дими,не искам да се хваля,но просто се налага Mr. Green..Нямах абсолютно никакви трудности с колелото,арматура няма никъде.Единствено маалко стана криво,едва забележимо,когато снадихх предната и задната част,но просто няма друг начин.Или поне аз не го знам,де.Моля те сподели какво има в твоята тортичка...Много апетитна изглежда.Мечо Пух,благодаря ти много,озъбването продължава,имаме зъбче и отдолу.АниД,много ти е хубава йероглифската торта,много нежна.Мишока,чак пък уникално...но ти благодаря все пак.Стъпка по стъпка нямам,защото аз гледах дословно от сайта,който публикува Галмир.Само с едно малко изменение,ако искаш пиши ми на лични когато трябва да правиш колело,ще ти обясня всичко подробно,не ти трябват снимки.Мислех да снимам,но се викам на кого ще са нужни моите снимки на скапаните ми фигурки,но пък то се получи много добре..Ванчето както винаги,естествено пропуска моите тортички,ще взема да и счупя метлата #2gunfire.Хепимами,хич не ти е аматьорска работата,много ми хареса тортичката с цветята,хубаво си ги подредила отгоре,има живот.А това прелестно създание дъщеричката ли е?Петя Таг,пристигай,имаш колело от мен...Доня Коприва,радвам се,че принцеската ти е добре.Ще се разглези,няма как,само да е жива и здрава.Марулче,комплимент от теб си е направо за удар на Д..то в тавана Mr. Green..Благодаря ти.Тортите си са чудесни както винаги.Фаворит ми е за "юбилея на татко".Маринче,съжалявам за разпльокването на тортата,но така е чудесна,а най-важно е,че тати я е харесал много.Да ти е жив и здрав.Лека  нощ на всички,утре дано имам време да ви метна тортата от месечинката на Цвети,вече нямам сила да свалям снимките,отивам на нанкам...

# 18
  • Мнения: 9 389
Здравейте! Досега не съм правила торти. Мисля за рождения ми ден да се пробвам с тази, но не знам откъде да намеря пустите шоколадови пурички. Някакви идеи
 с какво да ги заместя?
Ааа, аз знам  Mr. Green От Пикко - шоколадови пурички - 120 броя в кутия. 36 лева май беше кутията - утре ще уточня!

Показали сте жестоки неща отново, ама ще коментирам утре, че мноооого ми се спи. Снощи постояхме и ние в детска хирургия на Пирогов, да не останем назад  ooooh!. Слава Богу - нямаше нищо страшно!  Tired

Благодаря, Tattit.  Hug

# 19
  • Мнения: 368
pticasprujina, аз доста съм мислила как да ги заменя тия пурички и досега съм измислила няколко варианта: 1. Най-лесният е да си купиш от пуричките в кутийка от магазина, не са същите, но са подобни. 2. Да си направиш шоколадово тесто и да си оформиш и нарежеш равни фитили. 3. Да си направиш сама - разстилаш шоколада на равна плоскост много тънко и когато се втвърди се дялкат "стружки" - гледала съм някъде клипове, но не съм посмяла да правя -http://www.youtube.com/watch?v=cb69Nia8wPo
happymammy, много добре си се справила! Всеки почва с лесничко и после започва да се самопредизвиква Wink
доня КОПРИВА, много интересна торта, много ме кефи елемента отгоре. Обаче имам една критика към теб, дано не се сърдиш - като правиш така колажи много трудно ми е да възприема снимката. Някак си тортата се губи в тези големи линии на рамките
marulka_s, ти си знаеш, че любимата ми е по мотивите на гоблена, обаче този Флаудър си го направила ама едно към едно!!! Толкова е чаровен! Ракът също.
nalika, прощавай, ама нищо не мога да видя на снимката - хем са малки, хем си ги натрупала с други детайли. Иначе това, което виждам като цветове ми харесва. Пожелавам ти мъничето повече да не продължава серията болести!
МаринаД, малеее, трябваше изобщо да не те чета, чак аз пуснах сълзичка Simple Smile Обаче страхотно замаскиране си направила! Жар птицата (нали не бъркам) е жестока! Сега, бегай си направи регистрация във Фликър, че снимка бг само ти развалят хубавите торти!
Танче, нали сега всичко е ОК?

# 20
  • София
  • Мнения: 1 236
Привет дами,влизам набързо да поздравя Албенчето за именния й ден и Боянчо на синьопишещата Mr. GreenБъдете здрави и всичко най-добро. Hug
Всички други с повод нека също се чувстват поздравени. Hug
Много съм изпуснала,обаче видях страхотни торти,впечатли ме Жар птицата ти Маринче,майстор голям си  chef bowuu, а змията ти също беше като истинска,на Марулката особено ми хареса тортата Рио,уникалнаааа,японската торта на Ани,много ми хареса лъха нежност и спокойствие от нея.На Ванчето детската торта лъха на лелина обич Heart Eyes,благодаря за грижите,които полагаш за нас из всичките теми където пишеш HugНе на последно място радвам се ,че адашката на Лили е добре Hug.
Не можах да коментирам всички,извинете ме. Hug,само ще кажа , че много се радвам че имам ново око и мога да видя всички тези цветове и красоти Heart Eyes
Хубав и успешен ден,дами  bouquet

# 21
  • Мнения: 264
Запис и в тази тема, въпреки че имам лошото чувство че пак ще я следя като маратонец.
МаринаД Сигурна съм че първоначалният замисъл е бил великолепен, но да ти кажа ако не беше разказала никой нямаше да разбере. радвам се че птицата ти е останала, стои великолепно и така става акцент на тортата. На мен ми се случи на РД на малкия миналата година да изпусна готовите фигури Уди и Баз на земята и да ги поднеса подпрени на свещи като инвалиди, знам какъв стрес е ама си се справила повече от професионално.
nalika Пожелавам ви много здраве в буквалния смисъл. Това с размера на тортите и на мен ми е винаги грижа, едни си ги представям съвсем други излизат.
Много пролетни сладки носят страхотно настроение.
СилвеСтрахотна серия торти както винаги и много силни фигури. Ариел ми е любимката. не само моделираш добре ми и страхотно разчупваш, вкарваш движение това което на мен още никак не ми се получава. Жив и здрав тати, аз не посмях този път а му чиститя че пак не бях сигурна това неговата торта ли е !  Не знам гоблена ли ми харесва повече или тортата.
Лили тази тортичка я видях във ФБ  много е ефектна.
ani_d Аз и двете ти торти ги намирам украсени. тази с розовите цветове е великолепна, много ми харесва ( и аз бих я апликирала в рисуването хич ме нема)
Mishoka Мерси. Дървото беше пълна импровизация но се получи добре. Детето искаше дърво с катерички, аз навих едно парче фондан щамповано с текстурата за дърво, като наслагах повече чепчета, като изсъхна му лепнах клони пак така щамповани и ги позавих. От горе е оризон и желирани бонбони и цялото е боядисано.

Честит имен ден и на всички именяци!!!

# 22
  • Мнения: 1 608
  bouquetЧестит имен ден на всички, които имат имен ден!И на всички зъболекари-днес е професоналният им празник![/size][/color]Няма да е лошо за нас тортоправещите да намалят малко цените-все пак работим и за тях... Wink -да имат пациенти

Ванче, благодаря за темичката!  bouquetХубава идея да сложиш и магазините!Много си се постарала и разбирам, как  се чувстваш когато въпреки всичко,към което си дала линк пак има въпроси, които показват, че не е търсено въобше отговор в публикуваното.

Страхотни неща сте п оказали и след малко ще пиша.

Показвам ви едни мъфини, които правих за племенницата ми, която имаше имен ден на Благовещение.

Кексчетата са с богат шоколадов аромат, без шоколад, но с качествено какао и много сочни и влажни.Обикновено ги пълня и мажа с ганаш, но с тази украса, щяха да са много сладки...


Devil's food muffins или на български - кексчета Дяволска храна



# 23
  • София
  • Мнения: 2 129
Марулче, прекрасни са ти цветята с вазичката по гоблена за баща ти!!! Много хубави цветове, особено вазата - страхотна е!

Марианче, ох, колкото и парадоксално да звучи, провалите между замисъл и реализация са ми любимите моменти в това хоби. Някак си ми дадоха да разбера, че мога да се събера, да взема оптималното от стреса в такъв момент и да открия решение. Нещо като тренинг за вземане на решение в кризисни ситуации. Чудила съм се, как мога да не се ядосам истински, в смисъл, че да не се отчаям и откажа, а да намеря изход. При тортите най-често ми се случва това и съм им благодарна за урока:) Птицата е прекрасна, цялото - също! Кажи по-подробно какво дърво намачка, че стана на скала? Нищо, че не си снимала, каква беше първата идея?

Ванче, аз първа страница за нищо не я ползвам, ако стане по-къса, че да се скролира по-бързо към първите публикации, ще ми е ок, но и така не ми пречи. Хубаво е, че сложи това с магазините онлайн, мисля си, че и другите адреси на магазини трябва да останат, размерите торти и парчетата от тях също....Сега, редно е да каже някой, който ползва първа страница, какво е било полезно за него...

Ау,Бианка, много свежи кексчета като цвят и самите цветенца са ти се получили страхотно!

# 24
  • Велико Търново
  • Мнения: 246
Ванччче, благодаря за новата тема!   bouquet
Засега само запис, че отивам да чета новите неща от първа страница!

А, и да си кажа, че диабетичната торта за свекъра стана "ПРЕ-КРА-СНА" на вкус, dimitrina73, огромно благодаря!   bouquet, нооо с ужасен външен вид, та най-вероятно няма да се престраша да я поствам тук.
Единственото, което промених е, че фруктозата я сложих в крема, след като го дръпнах от огъня и го изчаках мъничко да се охлади. Това, защото имам някакви спомени от училище, че при висока температура нещо й се случваше на фруктозата и тя си ставаше обикновена захар, може и да греша, нямах време да се образовам наново по темата, та карах така както ги усещах нещата и нищо пагубно не се случи на кремчето.

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 12:57 от Тонитa

# 25
  • София
  • Мнения: 1 078
Ванче, лично аз бях изчела подробно всичко от първата страница, както и Библиотеката, но пак си имах въпроси. ПОмня, че не знаех с како се залепват фигурките, това постоянно се пита, а не съм сигурна дали го има. Ако има, значи не бях изчела подробно.  Mr. Green
Може би подробности за направата на торти с два и повече етажа може да се каже - подложки под всеки етаж, подпори и т.н.
Рецептите май наистина по-добре да заминат в Библиотеката, където могат да се добавят и диабетичните, щом те липсват.
Ако се сетя за още нещо, ще пиша.

# 26
  • Мнения: 1 965
Допълних още някои неща,  добавих още въпроси и отговори, разширих малко сегашните отговори, да са по-подробни, махнах тортите, и онова за омазването на тортите.
Ако не ви харесва, ще върна първоначалния вид.
Ванче, лично аз бях изчела подробно всичко от първата страница, както и Библиотеката, но пак си имах въпроси.
Ами, ако аз хлътна във фотографския, също ще чета, преди да се метна на текущата страница на 126585 тема. Но, то отърване от подобни елементи няма да има. Надявам се обаче поне малка част да прочетат нещо на 1ва стр.   Twisted Evil
Дими - и аз не я ползвам. Даже не помнех какво пише на нея, докато не я реформирах снощи. Оказа се че има и полезни неща. Надявам се да я ползват новодошлите.
Бианка - страхотни мъфинки.  Голяма играчка е било.
Ванчето както винаги,естествено пропуска моите тортички,ще взема да и счупя метлата #2gunfire
Тая па! Имам си резервна.  Mr. Green
Какво съм пропуснала? Мечоците си мисля че ги коментирах. Ако не съм, ето ти коментар. Много са готини и рошави и пуФкави. Не ми се прави на скромна.
Марина - гаргата ти е страхотна. Жалко за проблемите, но въпреки това, тортата е страхотна.
nalika - Много е хубава тази тортичка.


# 27
  • София
  • Мнения: 2 129
Ванче, добре е станало на 1-ва. Аз ли зле помня, но не бяха ли там адресите на магазините - Кадемлия, Три уши, в другите градове...? Онези, които отговаряха на въпроса "Къде в ...... мога да намеря бои?"

# 28
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Ванче, преди време някой беше питал кое след кое следва като прави торта, та тогава къде на шега, къде на майтап....
1. Избираш рецепта за крем (Тортена библиотека)
2. избираш рецепта са сироп в зависимост от това колко е гъст крема (Тортена библиотека)
3. Приготвяш крема
4. Редиш блат, сиропираш лееекичко, мажеш крем и така......
5. Стягаш в ринг и в хладилника докато стегне хубаво. Най-добре поне една нощ.
6. Маслен крем (Тортена библиотека)
7. Измазваш тортата с маслен крем
8. Изчакваш да стегне (поне два часа)
9. Мажеш пак и изглаждаш добре и пак малко в хладилника.
10. Покриваш с чаршаф и редиш фигурките, които са направени и изсушени предварително

Може да се сложи като въпрос Кои са поредните стъпки в процеса на правене на една торта? примерно.  Laughing

Дими, в библиотеката са!  Hug

# 29
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 806
Ванче, идеално е така, както си го оставила!
На Татит стъпките са много добри, може само в началото да се добави и избиране на блат - домашен или готов, съответно, ако е домашен пак отива в Тортената библиотека.

Според мен обаче по-големият въпрос е защо някои хора влизат направо на съответната страница, на която е темата и хич не поглеждат първата страница! Но Ванчето е права, че най-лесно е да се препращат питащите към нея!

Благодаря на всички за хубавитедуми за японската торта!  Hug

Ванче, Искронето май имаше предвид, че си пропуснала колелото й! Simple Smile))

Ето и рецептата за Тирамису без яйца
2 пакета бишкоти "Савоярди"
200мл прясно сварено кафе
50мл ром /слага се в кафето/

1 кутия маскарпоне /500г/ се разбива с 2/3 ч.ч пудра захар, ако обичате сладичко може и 1ч.ч
200г заквасена сметана /най-добре пълномаслена, но и Данон върши работа/ се разбиват и към тях се добавя 200г течна млечна сметана /и растителна става/, също разбита. Накрая двете сметани се прибавят към маскарпонето.
Сглобяването е стандартно.


Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 14:51 от ani_d

Общи условия

Активация на акаунт