Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 120

• 118 494
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
  • Велико Търново
Здравейте,

Момичета, много ви благодаря за коментарите и градивните критики по моите тортички! Особено "старата тайфа", както някой нарече по-изпечените тортоправещи, от голяма полза е всеки един ваш коментар за нас, новите! На мен буквално "отворихте очите", за разните му несъразмерности и дефекти!  Hug Още веднъж, много благодаря! Иииии ... да видим дали ще си взема поука за следващите торти.  Blush

МаринаД , и аз съм на терсене. Имах възможност да опитам на вкус различни теста вкл. Пикко, Ковопастата, и отсякох, най-малко отвратителна ми е Несъхнещата на Ирида. Та карам си засега с нея. А дали ми създава проблеми? Все още не знам дали проблемите ми са от нея или от двете ми ръце  Joy Joy

# 271
момичета този марципан варна и за фигурки и за покритието ли става.или тортата трябва да е покрита с друго тесто.няма ли някаде как се прави цяла торта стъпка по стъпка.аз реших да купя готови блатове че нямам много време поне те да са готови но от там на татък нямам представа трябва ли да ги сиропирам и кои крем между тях ще е наи подходящ.за покритието пак и идея си нямам.моля ви помагаите.искам да зарадвам маика си за 8 март с една тортичка покрита с цветя Praynig

# 272
Привет на всички. В този снежен (отново) ден съм седнала пред компютъра и ви се радвам. Ани-д много ти е нежна тортата. А синчето може и шеф на пощите да стане - кой знае. И да питам за Медовика - не стои ли суха тази торта. Имам желание да я направя, но обичам сиропирани торти. Та се чудя  newsm78 Леля Ог много хубави торти,всичките, а най ми харесва как малкото кенгурче се подава от "джоба" на майка си. Да те питам - тези лилавите цветчета - как си получила този обем. Забодени ли са на нещо. Много ми харесва как е станало. Марулка браво - всички много ми харесват. Точе ако това е първи опит си се справила чудесно. Само на калинките отпред им сложи по едно черно топче за глава и тогава слагай очите. Мисля, че така ще станат още по-хубави. Петя-таг - това е чудесна идея, да се подаряват курабийки - мартенички. Марая - като ти гледам снежната торта и разбирам защо "пубера" е проговорил на майка си. Ами че тя е супер. Мина с удоволствие ще гласувам за теб и ще стискам палци да спечелиш.  Praynig Бабо Шегувке - браво. Малката е щастлива да има такава баба като теб.
Честито бебче на Манинка. Много, много да те радва.
[/color]

# 273
  • Тракийка в Софийското равно поле....
portmoto

1. Избираш рецепта за крем (Тортена библиотека)
2. избираш рецепта са сироп в зависимост от това колко е гъст крема (Тортена библиотека)
3. Приготвяш крема
4. Редиш блат, сиропираш лееекичко, мажеш крем и така......
5. Стягаш в ринг и в хладилника докато стегне хубаво. Най-добре поне една нощ.
6. Маслен крем (Тортена библиотека)
7. Измазваш тортата с маслен крем
8. Изчакваш да стегне (поне два часа)
9. Мажеш пак и изглаждаш добре и пак малко в хладилника.
10. Покриваш с чаршаф и редиш фигурките

Забравям ли нещо  Rolling Eyes

# 274
portmoto

1. Избираш рецепта за крем (Тортена библиотека)
2. избираш рецепта са сироп в зависимост от това колко е гъст крема (Тортена библиотека)
3. Приготвяш крема
4. Редиш блат, сиропираш лееекичко, мажеш крем и така......
5. Стягаш в ринг и в хладилника докато стегне хубаво. Най-добре поне една нощ.
6. Маслен крем (Тортена библиотека)
7. Измазваш тортата с маслен крем
8. Изчакваш да стегне (поне два часа)
9. Мажеш пак и изглаждаш добре и пак малко в хладилника.
10. Покриваш с чаршаф и редиш фигурките

Забравям ли нещо  Rolling Eyes

Снимките стъпка по стъпка  Mr. Green и това че фигурките трябва да са готови предварително Simple Smile
portmoto, наистина, това е постъпковия процес, ученето става от четене и допуснати собствени грешки Simple Smile

Айде, утре се включвам и с коментари.
Вал, пускай палците, не стана Simple Smile Ма щот аз се отказах в последния момент  Mr. Green

# 275
Благодаря на всички за положителните коментари за последните ми тортички Simple Smile
lux - аз честно казано любов към дервишите нямам, но пък моя приятел е доста по-запознат по темата и е доста впечатлен от техните умения. Аз съм малко ... на принципа око на види, ръка да пипне и са ми твърде митологични като образ, и въпреки, че съм гледала филма на Ани Салич за тях пак не мога да повярвам в някой неща. Но пък той и всичките му колеги страшно се изкефиха на тортата - което според мен е най важното (дори фигурката още седи на един рафт в офиса им)

Аз за днес се наработи (дано шефа не чете този форум   Rolling Eyes ) та най-накрая ще успея да пусна и някое и друго коментарче по вашите красоти:

marulka_s - таралежа ти е уникално як, в пъти по-добър от играчката, а това личице - направо да го изядеш. Винаги съм се чудила защо хората като видят някоя яка торта (мъфин, меденка, курабия и т.н.) има е жал да ги ядат  newsm78. Незнам колко цветчета ти се е наложило да направиш допълнително за да прикриеш дефектите по тортата с мечето и патето, но крайния резултат е великолепен,а патенцето е толкова сладко ...
Valeria - сандъка е много хубав, обаче подложката е в пъти по яка (не че някой някога се е съмнявам в способностати да правиш подложки  thumbsup)
Марая - дракона-динозавър-прилеп (аз тези модерните детски въобще не ги разбирам, добре, че още дават Том и Джери) си е страшен точно колкото във филмчето, значи много добре си си се справила според мен Simple Smile, а айфеловата кула някой ден ще се пробвам да я направя макар все още да не ми е много ясно как ще ги залепя, огъна и напасна толкова точно всичките й страни. Сигурно първо трябва да се тествам с наклонената кула в Пиза  Joy И моляте прави по-често торти (макар и по-малки) на въпросния пубер, че това да не говори на майка си е направоооооо  ooooh! ужас
Мина - всичките ти торти са прекрасни както винаги, но патетата са ми слабост, все се връщам назад да си я поглежда и въздишам. Трябваше с тях да участваш в cakecentral, но и за бухала ще гласувам с удоволствие
mari_eta - на мен мечока от "Маша и мечока" и прилича малко повече на вълк Simple Smile
sVeshti4ka - тенесистката торта е уникално свежарска - как ги правиш тези човешки фигурки не знам. Аз веднъж се пробвах да правя червената шапчица и ... се получи такъв изрод, че не е за разправяне
metchopooh - големите лилави цветя на бебешката торта и в цветната кошница са страхотни
GreenEyes - има явно нещо много магично в този Хари Потър защото мнооооого деца ( а и много от родителите им) са луднали по него. А тортата си е екстра дори и с допълнението от долу. Само характерната светкавица не виждам (може би от ъгъла на снимане)
iskrone - много нежна торта, тези жълти и оранжеви хризантеми са супер
ti-ri-ri-ram - искаше ми се и моите първи опити да са толкова сполучливи като твоя. Бравос Simple Smile
*MILADY* - честито християнче, да израсне нежна, стилна и елегантна каквато е и тортата й
patriyani - тортите със смърфове изведнъж станаха много популярни за правене, но този охлюв който тегли каручката го виждам за първи път и страшно много ме радва
Лени К - една приятелка има същото динозавърче - много сполучливо ти се е получило, само да не бяха кристалчетата захар, които развалят малко синьото, но щом е само проба, като почнеш да правиш "беловата" няма да го има този кусур.
vesi_nn - много весела полянка, и аз скоро ще трябва да правя една торта с мечета, та ще хвърля после още едно око на твоята Wink
enister - винаги като видя вишната пред двора да цъфти се сещам за един епизод от филма "Мемоарите на една гейша" в който бяха в цяла градина с цъфнали вишни - страхотна красота - както и твоята торта ахххх пролет пролет, дано скоро дойде
ani_d - медовика е най-любимата ми торта, а простора с всичките тези дрешки и птички много ми харесва
Леля Ог - всичките ти торти са толкова свежи и забавни, а по-реалистичен и сполучлив слон-балон аз не съм виждала. Все едно гледам оригинална играчка на Дисни. И тези овце в облаците - голямо броене му е ударил бебока преди да заспи Simple Smile, а черната защо е така самотна - нито върху торта, нито върху кексче?
bubolinkata - тортоправенето в България загуби един незаменим и безценен талант - все пак се радвам, че продължаваш да правиш сватбени торти, дано докато се натуткаме и решим някой ден да отметнем и тази церемония с половинката не си се отказала и от тях за да мога на живо да се докосна и вкуся от твоите прелести.
petia_tag - а твоите мартенички са една великолепна идея - тази година няма да имам време, но за догодина всички приятели и колеги да се готвят - от мен излишна прежда няма да получат   Laughing
Баба Шегувка - искрено завиждам на внучката ти, тя е една щастлива малка принцеса с такава обичлива и талантлива баба. Браво! Тортата е приказна.
galmir - Медовика е страхотна торта и не е никак суха - само и трябва крем и време - аз я правя минимум ден и половина преди да се яде, а ако устиска до третия ден става още по-сочна

# 276
освен да си покажа и една от последните торти в два варианти, че нещо не се бяхме доразбрали с девойката която поръча тортата за нейна приятелка, която след като я видя в жълтия вариант каза, че може би било късно за уточнение - ама жълтото било най-омразния цвят на рожденичката Simple Smile Не можех и да предположа при условие, че в калиите също има жълто - а тях харесва ?!
Както и да е - замаскирах положението за отрицателното време с което разполагах с малко червена боя и няколко пеперудки:

И последно да попитам, че много се заседях тук, имали някой желаещ да си разделим една опаковка захарна маса от Ксеркс - http://xcerx.com/shop/product.php?id_product=594 ? Аз утре мисля да поръчам, така, че ако има желаещи нека ми пишат на лични Simple Smile

P.S. van444eto страшно много благодаря за изчерпателната информация - както винаги много полезна Simple Smile

# 277
  • Тракийка в Софийското равно поле....
 Flutter

Мили, дами,

За мен е огромна чест и удоволствие да обявя
12-тото Тортено предизвикателство за открито.

Пожелавам на всички успех в представянето, удоволствие от участието и много новопридобити знания!
Благодарности на всички, че се включиха и ще ни радват през следващата седмица с прекрасните си идеи и невероятния си талант!

Всички албуми на участващите са тук: http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/collections/72157629140124991/

Днес се обсъждат тортите на Марулка:
1. http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157629314227461/
2. http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157629314296995/

# 278
Бели небесни мечти,
червени блестящи лъчи,
утринно слънце изгрява- ново начало ни дава.
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!
БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ!!!

# 279
  • ВАРНА морето сините вълни
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !!!!

ПАТИО -калиите са много хубави -на ръка ли ги правиш или с формичка-аз опитах веднъж но резултата нещо не ми се понрави
аз от два дни се занимавам с мъфинки и през цялото време си мислех за ЛеляОг -чудейки се какво търпение има да декорира такива количества мъфини и бисквитки -Шапка ти свалям Нинче-а за тортичките ти просто нямам думи както винаги страхотни   bouquetискам да те попитам-кълбенцата-какво са вътре
ето ги и тях

# 280
betina33 - страхотни пролетни мъфинчета. За калиите ... ами участваха ми и ръцете  Laughing но имах и помощни материали (оградените в лилаво от този сет):

# 281
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ.БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ,МИЛИ МОМИЧЕТА.
Аз прелитам само с въпрос,после ще коментирам.Как да направя тортата цвят металик,при положение,че имам бяло тесто,черна гелова боя и перлена сива-прахообразна.

# 282
  • Бургас/Пз
Честита Баба Марта , момичета! Бъдете много здрави, щастливи и усмихнати!

Нямам много време, та ще бъда кратичка в коментарите  Mr. Green

Леля Ог, страхтони торти, коя от коя по-хубави! Бебешките сънища ми е любима! А от кълбетата съм впечатлена!! Simple Smile

Марулке, думи нямам, тортите ти са превъзходни, а за тези в предизвикателството нищо няма да кажа, защото не мога да коментирам някой , който е толкова добър!

Петя, супер идейни мартенички!

Ванче
, мерси за подробностите за това тесто, скоро и аз смятам да го пробвам, все пак дори и по-лошо да е от Пиккото, цената му си заслужава!

Марая, зимната торта много ми хареса!

Шегувке
, идеално си се справила! Тиквата много ме накефи! А дядото ще го изтупваш по-честичко и готово Simple Smile

Патио,
интересна торта, браво, че си успяла да спасиш положението. Аз в такива моменти много се панирам и май няма да мога да се справя!

Бетина, уби ме с тези кексчета, браво за търпението!

Торта ще показавам утре  Mr. Green Mr. Green

# 283
betina33 eee Нямам такива нерви за толкова украсени мъфини Simple Smile  страхотни са

аз днес набързо направих една тортичка за една прекрасно жена, моя гинеколог- за благодарност че ме търпи 2,5 г с бременности и деца Simple Smile  Joy Joy Joy

изпробвах няколко молда от иглика върху тази торта "

тя си има мартеница, защото днес ще се виждаме с нея и тогава ще и е дам Simple Smile исках да присъства пролет, баба марта и бебе Simple Smile малко натрупано, ама карай нека има от всичко хахахха

Та да сте ми живички и здравички и още много много краси торти да има в темичката ни   bouquet Hug

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 23:38 от lux

# 284
  • в семейството
Честита Баба Марта! Бъдете здрави, румени, засмени!

Общи условия

Активация на акаунт