Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 120

• 118 496
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА.ЖИВИ И ЗДРАВИ ,БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ,РУМЕНИ ЗАСМЕНИ.

# 286
  • Sofia
Честита Баба Марта, момичета!
Бъдете здрави и щастливи!

Честита Баба Марта! by Leapula, on Flickr

# 287
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет, момичета,

И от мен Честита Баба Марта с едни сладки "мартенички".

Lux, на мен не ми се струва претрупана тортата. Напротив!

Бетинчее, страхотни, цветни и прелестни кексчета.

Патио, много неприятно това с цвета  ooooh!. Как пък да не кажат преди това   Rolling Eyes .Иначе тортичката е много сладка!

И две торти, които само тук не съм пускала:

# 288
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ,МИЛИ ДАМИ!
Много радост ,здраве и късмет!

# 289
Честита Баба Марта на всички, да сте здрави и много щастливи.
Прекрасни неща сте направили, сладките мартенички ще са голям хит за всички.
Tatitt - много нежни и красиви са мартеничките и тортите също. Много ти благодаря още веднъж за бързият отговор за ганаша и фондана ето го и резултата. Миниатюри за рожденият ден на приятелката ми.
и заедно
Вал - още рано сутринта ги видях твоите пижо и пенда - уникални са.

# 290
Някой ще ми отговори ли??? Много съм притисната от времето,моля....... Praynig

# 291
  • ВАРНА морето сините вълни
Искре -аз съм правила подобно нещо-първо си оцветих бялото тесто в сиво и отгоре мацах със сребърното -ако искаш да стане по наситено металик трябва и сивото да е по наситено а сребърното го разреждах само с капка алкохол-тоест да не го разреждаш за да изсветлява

# 292
  • Sofia
Искре, към сребърното добави капка черно и ще ти е по-лесно като боядисваш на сив цвят наистина щом само с гелово черно разполагаш, ако беше течно черното  можеше да мажеш тортата с гъбичка и след това да нанесеш сребърното, но с гела няма да се получи, защото той като се разреди става синкаво зелен.

# 293
Искре - Бети добре ти е обяснила. Незнам колко тъмен ти е сребристия дъст, но ако е светъл, капни капка черна боя вътре. От сивкаво тесто най-добре ще се покрие. При всички случаи оцвети 2 пласта.
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИКИ! Бъдете здрави и усмихнати
Ей, тая Валерия беееееееее.... Не може да не ми се набърка в публикуването. И както винаги мислим еднакво  Mr. Green

# 294
  • София
Честита Баба Марта и от мен! Бъдете здрави и щастливи, бели и червени  Heart Eyes
Ето ги и моите мартенички

# 295
Бети,благодаря ти много.Вал,Ванче,също много благодарности..Да видим дали съм разбрала newsm78..Аз също се притеснявах да разреждам черното ,защото винаги  ми става зелено.Значи първо да си оцветя тетстото с малко черно,за да стане сиво и после дъста да го разтворя с капка алкохол и черна капка от боята и да мажа с гъба..Оле,дали ще ми се получи???Сивото перлено ми е много светло... Praynig
Сега някой ако ми каже как да направя рамото с игличката на грамофона....За тази торта нямам време просто,тоя път ще  е голямото излагане...Стискайте палци... Embarassed

# 296
Момичета, с интерес следя темата Ви.
Прекрасни неща показвате, все едно с ръка не са правени.
Моето малко момиче във вторник навърши 1 година и с голяма любов направих динозавърската и торта. Много обича динозаври, ръмжи като кученце, като види картинка с динозаври.
Голямо чудене се чудех как да ги направя хубави и детски, да не изглеждат страшни, а весели и усмихнати. Пробвах да ги изрежа от фондан, но не ми се получаваше така, както ги искам.
Най-накрая намерих моята техника - с роял айсинг ги направих, всичко около 25 динозавъра.
За първи път съм доволна от цялостното изпълнение - тортата беше много вкусна, много хубава на външен вид (макар и не напълно перфектна), но като за начинаеща като мен - повече от добре ми се получи.
Ето и снимка:

Не можах да покрия цялата торта с фондан (беше към 38 градуса, като трябваше да я покривам, отделно захарното тесто аз си го правих и не ми стана много гъвкаво), затова изрязох като рамка с големината на тортата и просто я поставих отгоре - получи се като много хубава картина.
Никой вкъщи не яде фондана, чудя се другия път дали да не я направя с марципан Варна (покритието).

# 297
Сега някой ако ми каже как да направя рамото с игличката на грамофона....За тази торта нямам време просто,тоя път ще  е голямото излагане...Стискайте палци... Embarassed
Оформи го около шишче за месо или дебела сламка.
Правилно си разбрала за оцветяването, действай! Стискам ти палци.
katilias - да ти е живо и здраво детенце! Тортата е станала страхотна. В процеса си научила много неща, а така най-добре се учи! Какво стана с останалото стадо динозаври?
Tatitt - Добре си ти! Направила си си 2 Пуховски торти. Аз довечера трябва да довършвам моята..... Е, няма такова нежелание! Мразя ги тия и това си е. А, ме чака още 1 след 1 месец.  Cry
lux - Ставаш все по-добра. Тортата е супер.

Аз влитам само да ви поканя на СРЕЩА 11ти Март - неделя, на обичайното място.

# 298
# 299
Честита Баба Марта на пека патерица! Много красиви и вдъхновяващи апетита, наред с окото, мартеници видях. Аз тази година не смогнах, но пък с радост разгледах вашите.

katilias , за прохождане си направила много сполучлив пейзаж с динозаври! Браво. Отстрани тортата как я завърши, защото ми се струва, че се виждат блатове и крем, но не съм сигурна от снимката, а ми беше интересно.

Покорителката на метлата, що ти така тоз Мечо Пух не го харесваш- глей го къв е лежерен пич само. Танчето може да ти даде насоки с него- тя вече го прави за норматив с вързана ръка  Wink

Танче, аз вече хиляда пъти казах, но и тук да отбележа колко ти се радвам на Пуховските торти! Много пъстри и красиви.

Аз този месец амбициозно ще имам две торти, едната е сравнително скоро, но за сега само една фигурка имам готова, така че за да предотвратя приветствия с добре дошла, каквито изкажа съмнения, че ще получа онази мила и лИбезна дама с летящата почистваща единица, ще ви я покажа.

Още малко пози на Мари има тук

Общи условия

Активация на акаунт