Килограм след килограм стопявам аз с Дюкан - 261

• 42 690
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
krrasy аз вече много пъти съм го писала, но пак ще отбележа. Като почнах диетата почнаха и при мен болки в бъбреците, които се засилиха. Предпочетох да карам предимно на ПЗ, докато ми минаха изследванията, че докторите се съмняваха и за киста  ooooh! Слава богу оказа се, че нямам проблеми, а неразположението е идвало от песнъчинки. Като причината за боявата на проблема е бил по-скоро увеличения обем течностти. Аз лично пия Уринал, който съдържа точно екстракат от червени боровинки. Идеята ми е - яж си боровинкити или каквото там ти е казал доктора и премини засега на ПЗ, не си прави шега, а слушай тялото. Като се успокоят нещата, пак почни да ги редуваш, но внимателно. Важно е да се установи какви са песъчинките/камъните по химичен състав. При моите - Калциев оксалат, не се препоръчва да се яде зелена салата, спанак и такива, при други се избягват млечни, при трети месо. Но това ной-добре доктора ще ти го каже  Peace

tesito питах те за годинките, защото се притесних, да не си тийн- нещо. Честно да ти кажа 57 кг ми звучат много по-добре. С годините и с бременностите неминуемо си качваме по някое  стабилно, така да се каже килце и на 30-40 години не можем да тежим толкова, колкото сме били на 20 например (колкото и да ни се иска). Моето разпределение на телесните мазнини е същото, и аз боря вече само дупе и бедра  #2gunfire че то горе вече не остана  Tired

# 46
  • Испания

Изяснихме се.  Peace

Хубаво са те посъветвали aleeks и katti79. След като правиш всичко под лекарсти контрол, действително е разумно да караш ПЗ дни, докато ядеш боровинките, а после да минеш на 1/1, като по-щадящ режим. И Дюкан казва, че в крайна сметка пак се сваля толкова /както при 5/5/, като се тегли чератата в края на месеца.

...С годините и с бременностите неминуемо си качваме по някое  стабилно, така да се каже килце и на 30-40 години не можем да тежим толкова, колкото сме били на 20 например (колкото и да ни се иска)...

Разбира се.  Simple Smile Преди време бях цитирала Дюкан. По 2 кг за всяко раждане и още по килограм за всяка десетилетка отгоре след 20-така.  Wink Пък аз смятам, че и за всяка бременност /и не завършила с раждане/ има по нещо отгоре.  newsm78

# 47
 Heart Eyes как сте прекрасни , да взема и аз да се запиша в новата тема , карам Пз дни само и вървя много бавно , но се радвам , че всичко от раждането илиминирах , сега остават качените от хаповете преди него.   bouquet  Crazy

# 48
Май сметките излизат верни - значи като спортуваща девойка бях към 55-60 кила. Едричка девойка JoyТа 3 бременности/като при всяка напълнявах с по 30-35 кила/ по 2 кила и 3-4 за десетилетките ей ги 70 кила. Давам си сметка, че ако сега отслабна до тия килограми от Бигбаба, ще стана на БигГудзила hahahaТака, че всяка възраст си иска визията и килограмите Peace

# 49
katti79, права си ....за съжалиние Sad...но поне за 57-58 кг. ще се боря  smile3521
smileys, дали пък по тази логика калкулатора ми дава тези килограми newsm78, а и да попитам максимално достигано тегло съм си написала това от бременността /93 кг. / ...или това не се брои newsm78.....вие това максимално тегло ли сте попълнили..

# 50
И аз тези зададох - при мен 92, максимума, който достигнах и при двете бременности  ooooh! и който след втората поддържах близо година после, заради кърменено   Whistling Но за нищо на света не си го давам този период (днес разглеждах кърмещи снимки и ми стана толкова мило Heart Eyes ) Аз те съветвам да не се терзаеш повече с този калкулатор, почни, стигни до 62, пък после ще вземеш решение. На мен ми дава калкулатора 64, аз мисля да се пробвам за 62 пък  Crossing Arms Whistling

# 51
  • София :(
                    Добра ви вечер  Hug
               maikinatati, освен това има и пуешко, заешко, конско... Последното напоследък си г хапвам доста сериозно.
               О, ANNAFACEHeart Eyes
               katti79, аз ги правя на око, но мисля, че в темите с рецепти на miss Marple или Tumba_lumba имаше подробности.
               tesito, за такава структура Дюкан препоръчва схемата 2П/5ПЗ, защо не почетеш по въпроса? А не, достигнатите по време на бременост не се броят  Peace
               krrasy, хубави съвети са ти дали  Peace Грижи се за здравето, красотата е следствие от него.
               mamashuHeart Eyes Hug И да намачкориш памперса на Дани заради мен  Peace
               bigbaba4, за теб са верни сметките, за мен обаче... хич, щото според тях трябва да съм... като манекен на Бухенвалд, пък аз съм по-скоро като реклама на пекарна Марети  hahaha
               Кака пак я изоставиха с две пощръклели котки, така че... раздавам по нещо за гушкане и... гушвам каквото мога...

Лека, мека, палава,розова и режимна нощ  Hug

# 52
  • София :(
                    Добро утро  Hug
               Нещо никак не ми се ставаше, но... няма начин. дано поне кафето помогне. Вие искате ли  Wink

Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug

# 53
  • София
[... да попитам максимално достигано тегло съм си написала това от бременността /93 кг. / ...или това не се брои newsm78.....вие това максимално тегло ли сте попълнили..

Аз лично вписвам максималното тегло, което съм достигала, без да броя бременността (влязох да раждам 95кг.). В моя случай това е теглото, с което излязох от родилното-88кг. и което си поддържах цяла година, докато кърмех и съотв. докато започнах режима.

krrasy, виждам, че всички, които са ти отговорили след мен, те съветват същото-боровинките, само ПЗ дни, а след кризата 1/1. Определно смятам, че това е най-добрия вариант в твоя случай. А за това дали с 1/1 ще свалиш останалите килограми-със сигурност, стига да си стриктна!  Peace
Аз самата до сега съм най-доволна от 2/2 (спазвала съм и 5/5, 3/3, 4/3).

За формулата за теглото спрямо ражданията и десетилетките: на какво стъпвате з атегло на 20год.-на това, което сте били тогава, или на това, на което е трябвало да бъдете?

# 54
desitka*, горе-долу сме със сходни кг. покрай бременността Simple Smile с тази разлика, че аз като излязох 88 кг. от болницата за около 2 мес. и 1/2 бях -25 кг. ...невероятно е, знам, но е истина Simple Smile, тогава неусетно стигнах 58 кг.
mimensita, погледнах за варианта 2П/5ПЗ...благодаря за съвета  bouquet, но пък искам малко по-бързи резултати и съм решила 5/5, днес ми е 3-ти П
И въпросче: тъй като добавям извара и стар лук почти към всичко, ако на изварата не пише нищо, или само "обезсолена", дали става за Дюкан newsm78....а за лука - той нали е с много въглехидрати...чудно как е разрешен Thinking

# 55
Добър ден Simple Smile
tesito, няколко пъти сме коментирали въпроса с изварата и май стигнахме до извода, че може всякаква извара без кашкавалена  Simple Smile Аз лично си купувам Олимпус насипна обезмаслена от Кауфланд, виждала съм я и в Пикадили (малко по-скъпа е там). А лука се използва като подправка т.е. в умерено количество.

# 56
Добър ден Simple Smile
tesito, няколко пъти сме коментирали въпроса с изварата и май стигнахме до извода, че може всякаква извара без кашкавалена  Simple Smile Аз лично си купувам Олимпус насипна обезмаслена от Кауфланд, виждала съм я и в Пикадили (малко по-скъпа е там). А лука се използва като подправка т.е. в умерено количество.

GalaEluard, признавам си, че не съм изчела всичко Embarassed....мноого е инфото за Дюкан, за това много ти благодаря за отговора  bouquet
За изварата днес си сложих 250 гр. от обезсолената, но вчера след като купих тази видях и обезмаслена, та от утре ще е тя Simple Smile
А лук днес си сложих само 120 гр....ще гледам да го намаля още Sad

# 57
  • Испания

За формулата за теглото спрямо ражданията и десетилетките: на какво стъпвате з атегло на 20год.-на това, което сте били тогава, или на това, на което е трябвало да бъдете?

Това, което сме били. Разбира се, сега се замислям  newsm78, че някой може да е бил с наднормено тегло тогава. Но се има предвид, ако си бил с нормално тегло.

....а за лука - той нали е с много въглехидрати...чудно как е разрешен Thinking

В П дните - само като подправка. За ПЗ няма ограничения.

От книгата:

/за ударния период/

ДОБАВКИТЕ

...
   • Корнишоните и лукът са позволени, ако се употребяват като добавки, но не и ако се консумират в такива количества, че да бъдат възприемани като зеленчуци.

/за втора фаза/

РАЗРЕШЕНИ И ЗАБРАНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

От тук нататък плюс протеиновите продукти имате право на сурови или варени зеленчуци, които също можете да приемате в каквото количество желаете, в който и да е час на деня и в каквато комбинация ви се прииска. Позволено ви е да консумирате домати, краставици, репички, спанак, аспержи, праз, зелен фасул, зеле, гъби, керевиз, копър, всички видове салати, включително от ендивия, салатно цвекло, патладжан, тиквички, чушки, дори моркови и цвекло, стига да не е на всяко ядене.    

Забранени са нишестените зеленчуци: картофи, ориз, царевица, грах, бакла, леща, боб, нахут. Без да забравяме авокадото, което някои хора взимат за зелен зеленчук, а то е плод, при това много мазен плод. Артишокът и козята брада, които са нещо средно между зелен зеленчук и нишестен зеленчук, също трябва да се избягват, тъй като не могат да се ядат в същото неограничено количество като другите зеленчуци.

Няма нищо специално, споменато за лука, както и за доматите. Сега се сетих за доматите, че четох тези дни, че някой ги смята за ограничени за консумация.

Защо да е калоричен лукът?  newsm78

Пресен лук - калории в 100 г - 23, мазнини - 0,5, белтъчини - 2, въглехидрати - 3

Стар лук - калории - 36, мазнини - 0,2, белтъчини - 1,2, въглехидрати - 8

# 58
smileys, тъй като освен Дюкан си смятам и калориите, използвам това http://www.zdravoslovno.com/calculators/ и от тук виж стар лук къде отива процента на въглехидратите Shocked....
Решила съм за П-дните да е до 100гр., мислиш ли, че е много newsm78

# 59
ох,много сте ми готини Дюканки Simple Smile ,чета ви от скоро
толкова оптимизъм и позитивност от всяка дума
вярвайте ми,като ви чета и се усещам как се усмихвам
много минуси от мен

и аз съм на режима-за трети път ми е,но... Embarassed не съм много стриктна
въпреки това имам резултат

хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт