Отговори
# 495
Имам питане към всички, които пазаруват в Лидл Wink Имам едни малки бисквитки,които ги водят имитация на котешки езичета. Може ли някой да ми каже рецепта за торта с тях?? Да не е обикновена бисквитена торта! Благодаря ви!!   bouquet

# 496
Имам питане към всички, които пазаруват в Лидл Wink Имам едни малки бисквитки,които ги водят имитация на котешки езичета. Може ли някой да ми каже рецепта за торта с тях?? Да не е обикновена бисквитена торта! Благодаря ви!!   bouquet

Пазарувам в ЛИДЛ, но точно тези бисквитки не съм купувала. Ако са като котешките езичета, виж тортата на Lucanka  -  най-прекрасната торта, която съм яла.

# 497

Пазарувам в ЛИДЛ, но точно тези бисквитки не съм купувала. Ако са като котешките езичета, виж тортата на Lucanka  -  най-прекрасната торта, която съм яла.

Точно тя е!!! Много съм ти благодарна!! Бисквитките са точно до бишкотите. Малки кръглички  Heart Eyes

# 498
Ако не е много нахално може ли снимка на тези бисквитки, или линк от каталога на ЛИДЛ Embarassed

# 499
# 500
Много благодаря   bouquet

# 501
Къде мога да видя рецепти, по които мога да готвя на човек (голям) с рефлукс?
Вече се чудя какво да готвя.... Tired

# 502
А какво е рефлукс? Ако обясниш, може би повече хора ще помогнат.

# 503
  • София
Доколкото знам,при всеки човек е различно,човек сам трябва да знае кога и от какво се получава при него.

Лечението е насочено предимно към овладяване на гастро-езофагеалния рефлукс. То се постига с ограничаване обема на храната, намаляването на мазни, пикантни храни, какао, шоколад, кофеин, цитрусови плодове, алкохол, тютюн и др. Други начини, използвани в практиката, са спиране с храненето преди лягане, носенето на тесни дрехи, редукция на теглото.

Медикаментозното лечение на рефлуксната болест се провежда с антисекреторни блокери (ранитидин, фамотидин и др.) и протонни инхибитори (омепразол, ланзопразол, езомепразол и др.). Ако от тях няма ефект, се прибягва до оперативна намеса. Последната се нарича фундопликация, състои се в “усукването” на горната част на стомаха около хранопровода с оглед блокиране връщането на стомашното съдържание.
  Това намерих в Блиц.

# 504
  • София
Здравейте ,
имам в излишество левурда и едно парче телешко .Дали ще се получи телешкото по средиземноморски на Мага с нея ,вместо със спанак?

# 505
  • Варна

Всяка рецепта без подправки и минимум мазнини е подходяща при рефлукс. Също без люто и кисело. Иначе специални рецепти няма.

# 506
Здравейте ,
имам в излишество левурда и едно парче телешко .Дали ще се получи телешкото по средиземноморски на Мага с нея ,вместо със спанак?

о дааааа, ще се получи и още как  Laughing непременно го направи. И кажи от къде и е левурдата, моля  Praynig

# 507
  • варна-на плажа
Едни закъснели благодарности за Бонго......... Peace

# 508
И аз да благодаря още веднъж на Зелен дух, Роца и scaramouche. Направих соления чийзкейк с бисквити *Tuk* и стана прекрасно хрупкаво блатче със превъзходен  вкус   bouquet

# 509
И кажи от къде и е левурдата, моля  Praynig
Миналата седмица брахме, много има из горите.
Мисля че ти имаше рецепта за  солени мъфини с нея, но нещо не мога да я намеря, може би защото търся рецепта за мъфини с леорда  Thinking.

Общи условия

Активация на акаунт