Термин 15. 12. 2012 г. , второ дете

. 
... амии аз от 16.05 си имах контракции, но не бяха на равен интервал и бяха краткотрайни. На 18.05 бях на лекцията в морското казано при акушер Ченешева, обясних и за състоянието ми, а тя ми каза че до 2-3 дни ще съм родила.
До този момент имах вече 7-8 см разкритие и Мирчев ми пукна водите. От там на татък болката бавно, постепенно започна да се възвръща въпреки упойката. Исках още и ми я усилиха, но почти нямаше облекчение. След това на смяна дойде и ме пое д-р Люцканов. Получих пълно разкритие и вече баш силните контракции започнаха към 10:30. Постоянно ми повтаряха да не напъвам и да оставя бебка да се предвижда сама по време на контракциите за да не получа вътрешни разкъсвания. Едва към 12:00ч контракциите станаха на по-малко от минута и ми казаха да започвам да напъвам... е тогава вече се облекчих защото когато напъвах не чувствах изобщо болката... главичката на бебка се показа и веднага прескочихме в родилната зала. Качих се на магарето, напънах 3-4 пъти и в 12:10 бебка проплака