евала на такива родители

• 15 218
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
  • Winterfell
Вилико,верно,че нямат право да се месят,но пък имат право на мнение,че и да го изразят даже.Положили са усилия да го възпитат, а той ги е разочаровал.Сесана по-скоро е оценила трезвата преценка на свекъра, а не на триенето на сол.Защото много малко родители могат,искат да видят и признаят,че тяхното собствено дете греши.Повечето скачат да защитават,пък ако ще да е заклал/а някой. Тя вече го е казала Simple Smile
Е хубаво си има родители жената,ама ако няма?Не ми казвай,че ако няма къде да отидат внуците ти ще ги оставиш навън.
Аз бих постъпила като свекървата героиня.Винаги бих помогнала,дори да нямат деца.Човещина.

# 121
  • Бургас
Sesana - моля те, да седнеш да кажеш какво мислиш - не значи да наречеш сина некадърник и да вземеш под крилото бившата му  Stop То и ти няма как да го схванеш, защото си бивша. При един развод - никога не бих вземала страна и не бих си давала съветите безценни! Просто накрая бих приела решението. Бих виждала внуците - редовно, бих ги взимала от време на време, бих купувала подаръци. А за дом, прехрана и тн - ами тя бившата си има родители - те да го мислят. Ако моят син няма възможност да им купи жилище.
Аз както казах не визирам изобщо бивша, настояща, либови...В темата се говори за баща, който не полага грижи за детето си и това го прави неговата майка. Един вид подпомага ги. И в това няма нищо лошо. И аз и мъжа ми сме на втори брак, айде да мога да го възприема.
И да. Баща забравил детето си, заради жена е некадърник и пълен провал като родител. Факта, че майка му го отменя в грижите за детето му също говори за....
Ro, е разбрала точно какво исках да кажа.

# 122
Тоест вие знаете, че този мъж от темата - не е давал издръжка, не се е грижел за детето си? Защото аз не мисля, че е длъжен и бившата да издържа!

И, разбира се, че ако някои е в такова положение, че е на улицата - ще помогна. НО тук не видях такава дилема...

# 123
Това подаване на ръка ли е или заковаване във вериги?
Кого заковава във вериги? Ти като майка на момче ще подадеш ръка при такъв случай или ще оковаваш във вериги от личен егоизъм?
Като майка на момче или момиче мога да кажа, че имам само едно дете и някой който е решил да създава деца много добре трябва да си е помислил кой ще гледа тези деца при раздяла.
Гледам само детето на сина ми, но не и пораснали майки, любовници и какви ли не още.

# 124
  • Winterfell
Естествено,че не е длъжен да издържа бившата.Не и до гроб.Не знаем дали помага за децата.Много се надявам да го прави.Авторката на темата каза,че снахата(вече бивша) е нямала избор,нямала е къде да отиде.В такава ситуация смятам за повече от задължително бащата да помогне на бившата си вече половинка да си стъпи на краката.Не заради нея,заради децата.На тях всъщност помага,след като майката ще се грижи за тях.
Аз наистина не разбирам какво толкова се нищи в тая тема.До толкова ли хората са изгубили човешкото?

# 125
  • Бургас
viliko, едно дете не се гледа само с издръжка. Или минимума от закона.
Винаги има по - лесен начин и така и не съм разбрала защо пред децата се поставят бившите. Сега ще го обясня. Едно дете има нужда от контакти с баща си. Има нужда от неговата грижа. Но често пъти това е проблем за настоящата жена. Такава е моята ситуация с БНД на детето ми. Но съм го отсвирила. Реално майка му и баща му прекарват повече време със сина му. Т.е ситуацията прилича на описаната. Но на мен пък не ми харесва никак. И за това се съгласих със Снежа за оковите.
От друга страна е дъщерята на мъжа ми. Това дете има право да е с нас и да получава от нас, точно толкова, колкото и моето дете. Тя живее с майка си. Но бихме подпомогнали с всичко. И грижа и финанси...Това няма нужда да го прави майката на мъжа ми, защото е баща на място.  Дрехи, играчки, разходки, игри....Издръжка и контакти по два пъти в месеца...това е крайно малко за едно дете.
Та в тази цялата история аз визирам само деца и родители.

# 126
  • Насред хаоса
Като майка на момче или момиче мога да кажа, че имам само едно дете и някой който е решил да създава деца много добре трябва да си е помислил кой ще гледа тези деца при раздяла.
Гледам само детето на сина ми, но не и пораснали майки, любовници и какви ли не още.
Да, и какво правим, като създадем деца с убеждението, че на човека до нас може да се разчита, пък той вземе, че не излезе такъв? Всичко се случва на тоя свят, съгласна съм. Но, както е казала Сесана:
Аз както казах не визирам изобщо бивша, настояща, либови...В темата се говори за баща, който не полага грижи за детето си и това го прави неговата майка. Един вид подпомага ги. И в това няма нищо лошо. И аз и мъжа ми сме на втори брак, айде да мога да го възприема.
И да. Баща забравил детето си, заради жена е некадърник и пълен провал като родител. Факта, че майка му го отменя в грижите за детето му също говори за....
Въз основа на това, което е посочила авторката, не смятам, че бившата иска да я издържат и гледат. Майка му я е подкрепила от съчувствие, може би и от чувство на вина, докато си стъпи на краката. В което не виждам нищо лошо. Интересно обаче защо на доста хора им се струва обратното, и търсят под вола теле, вместо да приемат, че е направено от човещина.

# 127
Сезана - ако ми цитираш от къде вадиш заключението, че бащата е оставил гладно детето си - ще си редактирам постовете  Peace

И, Сомбре - докога трябва някой да издържа бившата? Само питам. Аз, ако се разведа - никога няма да чакам свекито да ме гледа, да ми дава пари и да ми подари дом.

# 128
  • София
Доброто е това, че е подала ръка на жената и детето в момент, когато са били зарязани. Бе само аз ли го виждам така, бе?!  ooooh!

Не само ти  Peace
Но и аз съм втрещена от повечето постове. Егати голямата злина е направила жената, осигурила покрив над главата на внучето си и майка му! Егати голямото зло и признак на ужасен характер е да признаеш, че сина ти е калпав! Егати ужасното нещо, което тази зла свекърва под прикритие е направила на бившата си снаха с най-отвратителни користни цели, коя от коя по-подли! Егати отврата е да се погрижиш за по-слаби от теб, щото видите ли, си родител, а родителите никога и по никакъв начин не бива да се месят, пък ако ще внуците им на улицата да спят.

Хора, толкова отвратителни, ужасни и мнителни сме станали, че не можем в едно добро дело да видим само чистото добро и грижа? Ужасни неща прочетох тук, ужасни.
Ако недай боже един ден моят син остави жена-сираче и детето им без покрив над главата, искрено се надявам да имам благородството на тази жена да си призная, че съм се провалила като родител и да подкрепя жената и внучето си. Хич и няма да ми дреме какви користни мотиви ще ми припишат тогавашните великомудри бг-мами.

Вили, говорим за покрив над главата, с това е помогнала жената. Една самотна майка ако излезе на свободен наем, с детето ще живеят на ръба на мизерията. И недай боже да остане без работа за някой друг месец, съвсем отиват на улицата. Да помогнеш с жилище не е като да купиш душата на снахата или да изгориш сина си на клада, просто е помощ, много читава и премислена.

# 129
ърди, ти също имаш преден брак, нали?
Това обяснява много.
За мен пък е странно как точно тук във форума всеки претендира колко е способен, уморит и амбициозен, как държи на своята самостоятелност и излиза под наем само и само да не живее със скекита, тъщи, защото това доказвало колко сме кадърни и тем подобни, пък в темата - жена с дете не можела да живее, ако няма кой да я нахрани и да й даде покрив! Айде де, ще си даде детето на градина, ще работи, ще се бори. Ама да стои да я гледа свекито, сори  Stop За стотен път питам - къде прочетохте, че мъжът не е поел отговорност към детето си? Къде, къде, къде?

# 130
Да, и какво правим, като създадем деца с убеждението, че на човека до нас може да се разчита, пък той вземе, че не излезе такъв? Всичко се случва на тоя свят, съгласна съм. Но, както е казала
Търсим си по законен ред правата.

# 131
  • Насред хаоса
Но защо да я издържа? Не виждам някъде тя да е поискала да я настанят в жилище и да я издържат. Свекървата е преценила да постъпи така, докато жената си стъпи на краката. Едва ли не може да се справи и сама, но защо да не й помогне?
Снеже, по законен ред можеш да си ги търсиш цял живот, ако все на безотговорници попадаш. Законът няма да направи от безотговорника отговорен човек.

# 132
  • София
ърди, ти също имаш преден брак, нали?
Това обяснява много.

Точно така - това обяснява, че идеално разбирам позицията на снахата и на свекървата, по-добре отколкото би ги разбрал човек, който не е минал през това.
Затова съм втрещена колко хора с лека ръка биха изхвърлили снаха си в тази ситуация.
Освен това още няколко подобни истории разказахме, и аз, прочетох и други - и всички писахме, че отношенията са чудесни, всички се разбират - и не мога да проумея как някой би могъл да види нещо лошо в това?

Да, аз се бия в гърдите, че се справям сама и че мога да го правя, без да завися от никой. И да, когато се развеждах, сама плащах високата ипотека, бавачката на детето и всички разходи, които ни изникваха. Можех да си го позволя и съм горда с това. Но това не означава, че ако някоя разведена жена не може да си го позволи, ще я посоча с пръст и ще й кажа "бе я работи и се бори и си търси правата в съда" - защото е жестоко и нечовешко и студено и не мога да си представя какъв човек трябва да си, за да говориш така (не визирам само теб, а и поста на Снежа след това).

# 133
Снеже, по законен ред можеш да си ги търсиш цял живот, ако все на безотговорници попадаш. Законът няма да направи от безотговорника отговорен човек.
В такъв случай разчиташ на себе си.
Но това не означава, че ако някоя разведена жена не може да си го позволи, ще я посоча с пръст и ще й кажа "бе я работи и се бори и си търси правата в съда" - защото е жестоко и нечовешко и студено и не мога да си представя какъв човек трябва да си, за да говориш така (не визирам само теб, а и поста на Снежа след това).
Човек здраво стъпил на краката си.

# 134
Работих и живях години в чужбина.Срещнах много човешки съдби и реших да ви разкажа за една майка.Да наречем лицето Х.Една жена която е създала по своите думи добро семейство,родила и отгледала съвместно с мъжа си син и дъщеря.След време синът им се жени и идват да живеят в техния дом,който е голяма двуетажна къща.Дотук добре,ражда им се първо внуче ,синът подхваща бизнес, провървява му и....си намира любовница.Сега по- интересното е че след като изоставя семейството си ,свекървата предоставя за ползване първия етаж от къщата на внучето и снахата.Аз бях свитетел как тази женица купуваше и пращаше подаръци и пари на снахата.Синът толкова не се грижеше за тях колкото свекървата.Дори с ушите си чух как съветваше снахата да не остава сама в живота!Казваше -каква вина имат внучето и майка му,че синът ми излезе калпав!Питам ви -колко от бившите свекърви са постъпили човечно с нас?Аз лично подържам добри взаимоотношения,но това е болната ми тема!

Каква подадена ръка? Това е съвсем различно! Я чети...

Бърди. Снаха у нас няма да остане да живее, ако син ми се разведе, а синът ми ще остане. Това задължително. Първо на него ще дам жилище, ако имам. Той ще живее в него с когото прецени. Ако не си поглежда детето, не му плаща издръжка, не се грижи за него - както може - вероятно ще се намеся да помогна - но не да давам на снахата, а да давам на него - за да даде той. Той е отговорен, не аз. И да те питам - докога мислиш тази първата ще живее напърви етаж? Докога ще приема пари от свекито?

Аз на свекито също разбирам позицията, тоя нездрав интерес. Казах го назад.

Общи условия

Активация на акаунт