евала на такива родители

• 15 230
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Човек, на който не му пука за другите аз наричам по друг начин, Снеже.
Всъщност, погледнато по-генерално, за мен това е много голям проблем на цялото ни общество - мисленето "всеки да се оправя както може, аз гледам себе си и друг не ме интересува, щом аз се справям, значи всеки може". И явно шанс да се променим няма особен, понеже туксписващите възпитаваме бъдещото ни общество.

Вили, за този конкретен случай знаем твърде малко - колко ще живее там снахата никой не може да каже. Но и да векува там, кое е точно лошото, което виждате в ситуацията, ето това аз не мога да проумея.

# 136
Ами за мен просто не е нормално една баба да хрантути здрава и права жена, била тя и бившата снаха. И това примесено с явните обвинения към личния живот на сина.

Ако при развода не е имала къде да отиде жената - ОК, нека остане, ама защо чак да й даваме цял етаж? Нима не с идеята, че си остава за нея? А на новата жена по тая логика - кой етаж ще дадем като сме така дашни?

# 137
  • Бургас
Аз даже като се замисля. Според закона...ако тази къща или етаж е била семейното жилище. И жената няма де да иде /т.е няма собственост/. И гледа детето. Както е...Ми то закона и го предоставя.
Аз така останах първи три месеца в апартамента, който е собственост на БНД и беше семейно жилище. Съда ми го даде докато детето направи 18. Ама се чупих от там.
Това за БГ законите.

# 138
Не разбирам защо вменявате на свекървата, че се меси в живота на сина си? Според мен пък изобщо не е така, оставила го е да прави каквото си реши. Според мен просто помага на бившата си снаха и на внучето си, което косвенно е и нейно дете. Хората отглеждат чужди деца, та какво остава за своите. Не виждам нищо користно и лошо в това. Жената е отгледала сина си, вече не му е нужна, но е нужна на детето му. Не мога да проумея само какво кара хората да не вярват, че човешки взаимоотношения като разбирателство и обич са съвсем нормални та дори и между бивши свекърва и снаха?

# 139
Човек, на който не му пука за другите аз наричам по друг начин, Снеже.
Първо на един човек трябва да му пука сам за себе си и близките си, особено деца, а не да очаква, че другите са задължени да им пука за тях.
Но и да векува там, кое е точно лошото, което виждате в ситуацията, ето това аз не мога да проумея.
Че няма да векува с моя син, а той ще векува някъде другаде с друга и други деца.
Аз искам да векувам с моето дете и моите внуци и не се интересувам от майките им.
Проблемът как са щели да векуват с моя син не е мой, а техен.
Не желая да не виждам сина ми, та ако ще снахата да е златна.

# 140
  • София
Ами за мен просто не е нормално една баба да хрантути здрава и права жена, била тя и бившата снаха. И това примесено с явните обвинения към личния живот на сина.

Ми аз явно не чета внимателно, защото никъде не прочетох да се хрантути някой.
Сега, извинете, ама ще поработя, да похрантутя децата си  Laughing

# 141
Е, да дадеш етаж цял, да пращаш пари и подаръци какво е? И то от човек, които няма отговорност там? Мъжът да го беше направил е едно, но свекито - друго. Не е правилно това, нито предизвиква симпатии такава скеви, най-вече в куп с обиди към сина й. НО всеки с разбиранията си. Моята снаха да си знае от сега, че няма да го направя за нея!

# 142
  • Насред хаоса
Добре де, това ли ви боде очите - що й дали цял етаж? Що й давала пари, що й давала подаръци? Ми щото иска. Какво издребнявате толкова? Все едно вие й ги давате. А на новата й е дал той, така че майка му компенсира, защото в цялата картинка има и дете. Щом е решила така, значи има защо. Още повече, че й е син и си го познава добре.
Снеже, това, че човек в повечето случаи разчита на себе си, не означава, че няма нужда от помощ в някои случаи. Животът ти сервира какво ли не, така че - голям камък метни, голяма дума не казвай. Ама какво толкова назлобяхте срещу снахата - веднага се търсят скрити подбуди и користни цели.
И последните постове звучат наистина грозно - все едно само аз имам дете, само то е от значение, а на другите децата кучета ги яли, моето може да им причинява всичко и аз ще го подкрепям, а те всичко могат да търпят и преглъщат. Нали не са и те от майки отгледани, ами на улицата са намерени. Слава Богу, че моята свекърва не е такава!  Praynig И да, не й пречи да сгризе сина си, ако й се стори, че не е прав за нещо. Евала й за което.

# 143
Сомбре - нали това се пита в темата - и всеки си казва как вижда нещата?!

Бърди - и аз ще хрантутя, ама моите деца, за тях съм отговорна.

# 144
Снеже, това, че човек в повечето случаи разчита на себе си, не означава, че няма нужда от помощ в някои случаи. Животът ти сервира какво ли не, така че - голям камък метни, голяма дума не казвай.
Животът много неща сервира и не означава, че няма нужда от помощ, но това тук за мен не е помощ.
Това е много грубо вмешателство в живота на собственото ти дете, принуждавайки го да не посещава дома си защото ти не одобряваш постъпката му.
Аз да попитам, тази майка като седне да се храни, дали няма да си помисли, че нейния син е някъде другаде, а в последствие и другите й внучета и не може дори да се обади и на празник да дойде в дома й.
Аз като Вили ще кажа бивша снаха в собствения ми дом не желая. Да остави детето/ внучето/ и да ми напусне дома.

# 145
  • Насред хаоса
Животът много неща сервира и не означава, че няма нужда от помощ, но това тук за мен не е помощ.
Това е много грубо вмешателство в живота на собственото ти дете, принуждавайки го да не посещава дома си защото ти не одобряваш постъпката му.
Аз да попитам, тази майка като седне да се храни, дали няма да си помисли, че нейния син е някъде другаде, а в последствие и другите й внучета и не може дори да се обади и на празник да дойде в дома й.
Аз като Вили ще кажа бивша снаха в собствения ми дом не желая. Да остави детето/ внучето/ и да ми напусне дома.
Вмешателство друг път. Тя го принуждавала - какво го е принудила, като той сам е напуснал семейството си? Решението си го е взел синът й. За него пак има кой да помисли, а за момичето, което е зарязал той, няма и кой да помисли, защото е сирак. И друго - тълкуването на отношението на свекървата към бившата зависи от сина й и новата. Ега ти, от една добрина изкарахте човека, който я е направил, по-черен от дявола.  ooooh!

# 146
 Laughing Само че достатъчно сурово го съди за личния си избор. От къде на къде?

# 147

[/quote]

Да остави детето/ внучето/ и да ми напусне дома.
[/quote]

Хи хи хи  Laughing, ама ти до преди малко пишеше, че не би оставила собственото си дете и каквото и да и си длъжна да се грижиш за него, защото си му майка, а сега майката на внучето ти да си остави детето и да ходи някъде си. Ами и тя е майка, ако мисли като теб не би ти позволила да си виждаш внучетата  Wink

# 148
  • Насред хаоса
Въпрос на гледна точка - за едни съдене, за други - казване на собственото й мнение. И все пак майка му е, не е чужда - кой друг, ако не тя, има право да каже какво мисли за него и за постъпките му?

# 149
Сирак не е диагноза.
Не считам, че мога да съдя сина ми защото е оставил жена сирак на еди колко си години, нито да настоявам да бъде жертва за това, че друг е сирак.
Снахи и зетьове много - децата ограничен брои, пък и мой.

Общи условия

Активация на акаунт