евала на такива родители

• 15 187
  • 297
  •   1
Отговори
# 285
Е, нали са разкарали натрапниците ..Няма кой да им вземе несметното имАне и спят спокойно.

# 286
Бащата може да почине и без да оставя документ.
ДНК тест се прави и на мъртви до след неизвестно за мен колко години.
Процедурата е много дълга.
За родители за които с детето им си отива и внучето и снахата няма да коментирам.
Има много и обратни случаи, които са много по- нормални, защото независимо кой какво мисли, но снахата е от рода. Според мен така и трябва да бъде.

# 287
  • София - Рим и обратно
Е, нали са разкарали натрапниците ..Няма кой да им вземе несметното имАне и спят спокойно.
Да се чудиш къде ли смятат да си го занесат това пусто имане. Направо не мога да повярвам какви хора има... По-точно знам, че има такива, дори познавам, но ми повръща адски като си го помисля Sick
Но пък щом се очаква да кажем "евала" на обратния случай, значи този се смята за нормален от много хора ooooh!

# 288
Не искам да коментирам тезата на темата, просто изказах мнението си относно припознаването. Аз от отговорите разбрах, че е по-добре да сте подписали брак, за да имаш право като съпруга на имотите на мъжа си. Е, това е друга тема, ама поне ми става ясно защо много жени напират да се бракуват, че и се гордеят с това/доказателство за любов Wink/.
Толкоз от мен по тоз въпрос.
По темата - мисля, че е хуманно да помогнеш да внучето си и снаха си, когато собственият ти син колкото и да го обичаш ги зареже, заради някаква друга жена, с която естествено има право на щастие, но се знае колко дълго ще продължи /може и да е много кратко/.
Не намирам за лошо също и да преценяваш обективно детето си, както и да отбелязваш грешките му. Под грешка имам предвид, не че се е влюбил в друга, а това че не си е оправил преди това нещата с предишната. Някак не ми се нрави припадането и крякането около щастието на собственото ти дете, при положения, че именно то е сговнило положението и е зарязало детето си. Айде нали всеки има право да търси щастието си, затуй споменавам само детето на тоз пич. Това е голям мъж, който би трябвало да носи отговорност поне за детето си, въпреки влюбванията, които му се изпречват на пътя.

# 289
А по повод на ония, дето изгонили снахата и казали, че детето не е от сина им, много ми е интересно как са се държали с детето преди това  newsm78 Много лицемерно ми е всичко това, но не малко филми са направени по такъв сценарий.
Има безочливи, алчни, студени хора, които не могат да си позволят и стотинка от трупаните богатства да отидат при някой друг, пък било то и внучето им.

# 290
Не искам да коментирам тезата на темата, просто изказах мнението си относно припознаването. Аз от отговорите разбрах, че е по-добре да сте подписали брак, за да имаш право като съпруга на имотите на мъжа си. Е, това е друга тема, ама поне ми става ясно защо много жени напират да се бракуват, че и се гордеят с това/доказателство за любов Wink/.
Според мен е много правилно. След като мислиш да се обвържеш с една жена и да имаш дете и детето да носи твоята фамилия, то при всички случаи трябва да се мисли и за нея.
Тя става част от фамилията.
Едно дете не се гледа лесно и обикновено е за сметка на развитието на майката.
При жив син не ми е ясно защо майката изземва функциите на сина си, относно детето.

# 291
  • в здрача
А по повод на ония, дето изгонили снахата и казали, че детето не е от сина им, много ми е интересно как са се държали с детето преди това  newsm78 Много лицемерно ми е всичко това, но не малко филми са направени по такъв сценарий.
Има безочливи, алчни, студени хора, които не могат да си позволят и стотинка от трупаните богатства да отидат при някой друг, пък било то и внучето им.
Детето доколкото разбрах не е било родено преди това.
Не знам дали за същия случай говори съфорумката, аз знам за един от "наше село" от преди доста години. Тя от дома в селото, където живеят свекърите, той 12 години по-голям от нея взе че я хареса и си я прибра след като завърши училище в апартамента, който беше закупил в града, макар и с немалка помощ от родителите си. Те не я искаха, кой знае какви болести носела, щом родителите и я изоставили и никой не я бил осиновил значи нещо не била наред и т.н., а че той си идва при тях на село само заради нея още повече ги дразнело. На младите не им пукало. Брак не сключили. Щял да припознае детето след като се роди, но катастрофира докато тя е в 6-тия месец бременна и почива на място. Изгониха я от апартамента му както била влязла по една рокличка с големи циркове, дори дрешките, които закупили за бебето не и дали да вземе. Комшийката им, чийто деца от години са устроени в чужбина и нямат никакво намерение да се връщат обаче я приютила и циркът дълги години даваше храна на клюкарките. От "не искаме да виждаме това копеле" до "ти си наш внук, одрал си кожата на баща си", ама внука е вече на 10 и драмата стигна до стадий "ние сме му баба и дядо, а той даже не ни поздравява, врата до врата сме, кой ще ни гледа, златно дете имахме, ма тая никаквица така го възпита да не ни уважава". Ама то народа е казал - каквото си посееш, такова ще пожънеш. 

# 292
Хората са софиянци, а момичето от провинцията. Докато той беше жив, всичко си беше наред и нищо не подсказваше поведението им в бъдеще. Това детенце беше дългоочаквано. То всъщност имотите не правят човека, нито пък определят бъдещето му, та дано да има късмет малкото човече.

# 293
Детето може да носи имената на баща си и без да вторият да има брак с майката.
Относно тези от селото на ТСВ - пада им се!
А относно тези последните - и те ще си го получат рано или късно. Животът много странно завърта нещата, понякога..  bouquet

# 294
  • София
По темата от първия пост на авторката: да не казвам силна дума, но имам трима сина и ако някой от тях без кой знае каква причина си зареже детето и жената заради някоя друга, бих постъпила по същия начин. Разбира се, много зависи и от причините за стеклите се обстоятелства....Не съм склонна да защитавам децата и близките си ако са виновни....Затова не ме обичат много в родата....

# 295
  • София - Рим и обратно
Аз пък бих защитила детето си, дори и да е виновно...В крайна сметка - и престъпник да стане, ще продължа да съм му майка, ще се старая да му помогна някакси. Обаче не мисля, че в случая защитавайки една невинна жена и собственото си внуче, означава, че съм тръгнала срещу детето си. Напротив.

# 296
Там, където живеехме преди имахме едни съседи.Мъж и жена с една дъщеря.Тя се ожени заживяха там (мъжа беше зет).След няколко години и 2 деца тя  стана любовница на шефа си ,а майка й( в същата фирма работеше) за друг служител.Двете жени се изнесоха.Мъжете останаха и си гледаха двете деца.Преписаха къщата на зетя.След година две тя си взе децата.Сега не знам какво става,отдавна не сме ходили и не поддържам връзка с тях.
 Имам друга приятелка,която има дете от предишен брак,сега има втори и второ дете,гледат си и двете деца със сегашния мъж,бившия не се обажда даже и да пита как е детето.Бившата й свекърва наскоро й беше ходила на гости да видят внучето.Беше накупила подаръци и за другото дете и за хладилника им.Свястна жена,по празници купува подаръци и за двете деца.
 Има ги такива,но май са доста редки случай.

# 297
По повод на първия пост - съвсем адекватно е постъпила свекървата. Внучето не е неодушевен предмет, за да го оставиш като му се наситиш, нито пък снахата. Дано повече да има такива жени, макар че житейският ми опит от първо лице е точно противоположен - жаждата за имоти и пари е огромна  ooooh!, а страхът, че ще ти ги вземе някой чужд /снаха и внуци/ води до адски грозни сцени  ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт