евала на такива родители

• 15 202
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
По отгоре го обяснихме какво значение има.

# 241
Хехее, Вили, ама по гръб не падаш никога, а Simple Smile
Пише момичето, че това, че бащата не дава пари за детето е факт, ама ти пак не вярваш и си пишеш твоите си хипотези Simple Smile

А какво значение има дали бащата има имот или не? Той нали е отишъл да живее в друг град при другата жена, претенции към етажите на майка си едва ли има, след като е отишъл на друго място.

Бърди, имам точно такова мнение - подхождам с недоверие - именно защото в нашата случка са трима - майка, син и снаха! Нагледала съм се на такива сеири в подобни ситуации, всеки с неговата си гледна точка - всек иправ, всеки плюе по другите! Деленето на внуците, даването на имоти не по равно, бъркане в отношенията между "младите" и тн - бол и сама го знаеш!

Относно етажа - не бях аз тази, която заговори за правата следподписа, моля ти се! Само че - ти в ситуацията от темата - ако виждаш факти - които да докажат дали би имал плюс подписа - аз не!

Хипотези пиша - именно защото е хипотеза и това дали бащата е забравил първата жена и детето си! Свекито че го казвала пред познати и непознати - на мен лично ми е много под съмнение. Ако тя наистина се срамуваше от сина си - щеше да си трае, защото реално това е и неин провал, но факта - че парадира - той колко лош - аз колко добра - ми идва в повече  Wink

# 242
  • София
Омешахме си нещо тезите май, аз за подписи, права и тям подобни не говоря, само за това, че една жена е помогнала на друга жена в беда и че не виждам никаква корист в това.
И за това, че е страшно да признаеш, че синът ти не е ангелче в бяло, ако не одобряваш постъпките му. От такива родители дето тяхното е все най-добро и най-право и хубаво сме на такъв хал в училищата и по градинките.

# 243
Е, хайде пък сега да седнем да плюем и одумваме само децата си ли? Щото знам, че всяко си има кусур, ама какво? Тия неща се правят вкъщи - в семейството! Не със скевика и снахи и стринки!
Иначе - че се объркаха тезите -объркаха се. То и аз вече забравих какво съм написала в първия си пост по темата  Joy

# 244
  • София
....една жена е помогнала на друга жена в беда и че не виждам никаква корист в това.
И за това, че е страшно да признаеш, че синът ти не е ангелче в бяло, ако не одобряваш постъпките му. ....
Съвсем нормални неща са това, но чак пък "евала"...... Crossing Arms

# 245
Работих и живях години в чужбина.Срещнах много човешки съдби и реших да ви разкажа за една майка.Да наречем лицето Х.Една жена която е създала по своите думи добро семейство,родила и отгледала съвместно с мъжа си син и дъщеря.След време синът им се жени и идват да живеят в техния дом,който е голяма двуетажна къща.Дотук добре,ражда им се първо внуче ,синът подхваща бизнес, провървява му и....си намира любовница.Сега по- интересното е че след като изоставя семейството си ,свекървата предоставя за ползване първия етаж от къщата на внучето и снахата.Аз бях свитетел как тази женица купуваше и пращаше подаръци и пари на снахата.Синът толкова не се грижеше за тях колкото свекървата.Дори с ушите си чух как съветваше снахата да не остава сама в живота!Казваше -каква вина имат внучето и майка му,че синът ми излезе калпав!Питам ви -колко от бившите свекърви са постъпили човечно с нас?Аз лично подържам добри взаимоотношения,но това е болната ми тема!

Това да не са нашите съседи:) Ние имаме съседи, когато мъжът си намери приятелка, жена му и детето ( момиче и момче май имат) останаха на етажа си, отдолу е свекървата -  а мъжът се изнесе от мястото. В момента той има приятелка и бебе, което идва редовно на посещение, но бишата съпруга си живее там, както винаги, децата са големи вече.

Свекървата не знам колко глас е имала, когато се е решавало кой къде, но по принцип май не е чудо невиждано.  Децата са си запазили дома, средата.. нормално.

# 246
Омешахме си нещо тезите май, аз за подписи, права и тям подобни не говоря, само за това, че една жена е помогнала на друга жена в беда и че не виждам никаква корист в това.
 От такива родители дето тяхното е все най-добро и най-право и хубаво сме на такъв хал в училищата и по градинките.
Има разлика между помощ и " приемно семейство".
Аз лично ще настоявам сина ми да има граждански брак не зависимо коя и откъде ще ми доведе, особено след появата на дете и след като е решил, че ще живее с нея.
Ясно и че след като се разделят всеки си поема собствения живот.
Не съм добра и нямам и намерение да бъда.
По стечение на обстоятелствата моето дете е мое. Не ме е избирал, не съм го и избирала.
За неща които касаят цял един живот не мога да си затварям очите и да се правя на "благородна".

# 247
  • София
Аз лично ще настоявам сина ми да има граждански брак не зависимо коя и откъде ще ми доведе,
А той лично може и пет пари да не дава ти какво настояваш.  Peace

# 248
  • Затънтена някъде зад дувара
Ей, ама опасни сте накарахте ме пак да надзърна във форума LaughingТова което си спомням е,че свекървата и свекърът лично са си я построили т.е синът няма имот придобит по време на съвместното им съжителство.Единствено което е направил по време на брака е да развие транспортната си дейност и то доста успешно.

# 249
Аз лично ще настоявам сина ми да има граждански брак не зависимо коя и откъде ще ми доведе,
А той лично може и пет пари да не дава ти какво настояваш.  Peace
Може, но не си мисли, че аз ще възприема майката на децата му за част от семейството, а и доколкото го познавам и той. Просто за жената родила дете от него. Детето негово, а жената външен човек.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 12:54 от Снежа63

# 250
  • София
Ех, Снежа - чудна свекърва ще си, ако недай си боже синът ти по стечение на обстоятелствата реши, че няма смисъл от брака. Сега чак ми става ясно защо някои родители първо разучават сватовете преди да си дадат детето за синчето им например.
(В нашия случай свекърва ми беше пуснала шпионите в действие.)

# 251
  • София
.....Сега чак ми става ясно защо някои родители първо разучават сватовете преди да си дадат детето за синчето им например....
Това е едно от най-разумните неща, които могат да се взаимстват. После много изненадани има от факта, че под крушката са намерили круши, а не ябълки. Joy

# 252
  • София

Това отдавна стана ясно.
Друго не спира да ме учудва мен - че не можеш да приемеш, че това, че ти не си добра, не означава, че няма добри хора всъщност.
А с Вили може до утре да се дърляме, обаче аз съм сигурна, че ако има внуче и сина й си бие камшика и ги остави с майка му на улицата без пари, ще ги прибере, поне временно и ще им помогне да си стъпят на краката.

# 253

Това отдавна стана ясно.
Друго не спира да ме учудва мен - че не можеш да приемеш, че това, че ти не си добра, не означава, че няма добри хора всъщност.
Има много добри хора, но не ми е ясно защо някой като закъса ходи при лошите.
Може и да ми е ясно, защото добрите са добри за всички и на практика за никой, освен за себе си.
Аз поне зная какво допускам, което съвсем не означава, че ще оставя някой в калта, нито пък няма да го извадя и, че ще му напомням за това.
Либералните хора или по- точно хората за които нищо няма значение и стойност не са ми по вкуса и точно от такива трябва най- много да се пази човек.
В частност свекървата на тази жена.

# 254
  • София
Аз не съм изчела темата изцяло, но си мисля, че в крайна сметка снахата нали няма опрян нож в гърлото да стои в къщата? Предложена и е помощ и тя приема, ок, няма проблем, но чак пък някакви свекървенски пъклени дела тук не виждам. Не е заложник снахата на свекървата.
Има и добри хора на този свят колкото и животът да се опитва да ни покаже обратното! Simple Smile Да предложиш помощ е хубаво по мое мнение, пък отстрещната страна дали ще я приема...това е друга работа.

Общи условия

Активация на акаунт