евала на такива родители

• 15 257
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
Юли - бившата живее сама на един етаж, а свекъра живее на другия, като свекито не е там въобще. поне аз така разбрах. Но не разбрах бащата как е постъпил - относно грижи към детето.
А последната част на поста ти е ужасно разумна - и аз бих помагала, но от далеч и само ако знам - че бащата не си носи отговорността както трябва.

# 211
  • Бургас
Ами да - аз го подминах това, но в такъв случай си постъпва човешки жената, аз не бих могла да спя спокойно, ако знам, че снаха ми и внучето ми гладуват и няма къде да идат, явно така е най-удобно за всички, свекърът няма нищо против, жената се съвзема и си стъпва на краката, предполагам. Не е лесно това - поставям се на мястото на всички в ситуацията. Просто не трябва да има негативизъм. Ако мъжът е отговорен баща (ако ли не е - това, че е калпав е най-малката обида) - значи заслужава уважение, независимо, че е оставил вече бившата си жена - трябва да съумеят всички в ситуацията да запазят добри взаимоотношения, а всеки има право на избор по отношение на личния си живот. Сигурно е трудно, особено за изоставената жена, ако е обичала мъжа си, но такъв е животът - и нейното слънце ще изгрее все някога. 

# 212
  • Бургас
ърди, ти също имаш преден брак, нали?
Това обяснява много.
За мен пък е странно как точно тук във форума всеки претендира колко е способен, уморит и амбициозен, как държи на своята самостоятелност и излиза под наем само и само да не живее със скекита, тъщи, защото това доказвало колко сме кадърни и тем подобни, пък в темата - жена с дете не можела да живее, ако няма кой да я нахрани и да й даде покрив! Айде де, ще си даде детето на градина, ще работи, ще се бори. Ама да стои да я гледа свекито, сори  Stop За стотен път питам - къде прочетохте, че мъжът не е поел отговорност към детето си? Къде, къде, къде?

Аз нямам предишен брак и мисля точно като Бърди, 1: 1.
Върни се и прочети авторката на темата, на 2 места най малко каза, че мъжът не поглежда бившата си и детето!

# 213
  • Бургас
Да уточня,че по думите на  свекървата синът й е калпав,защото е имал финансовата възможност да ги подпомага  а не го е направил .Изоставил ги е буквално ,тъй като снаха й е сирак.Разбирате ли-тя не може да им се бърка в семейните работи.Споделяла,че болката й е за внучето което не иска да живее мизерно.
Ето едно от нейните мнения, ясно си пише, че ги е отсвирил тотално.

# 214
  • Затънтена някъде зад дувара
Ето ме и мен,не очаквах темата да предизвика сериозни размисли LaughingНо да внеса малко разяснение ,виждам,че позицията на сина е по-интересна.Синът е издържал семейството си съвсем прилично до момента в който регистрира фирма за превози в чужбина.Потръгва му бизнеса и започват лека по лека отцъствията у тях ,незаинтересованост към детето и първите съмнения за друг живот  .По нейните думи   снахата се е грижела преди и сега за детето и дома,вероятно защото детето е било малко.Кое го е накарало напълно да се отчужди от тях нямам представа,но липсата на финансова подкрепа за детето и майката е било факт въпреки наличието на възможности за бащата.Ето кое тормозеше свекървата разбирате ли?Че внучето ше се наложи да води мизерен живот при наличието на финансово стабилен до момента баща, който и 5 лв не е дал след раздялата с майка му.

# 215
  • Затънтена някъде зад дувара
Леле,върнах се и на предишните страници,там се сдоменаваше,че по закон на майката се полагало .......ала бала и  аз го знам но...да се върнем на случая синът и снахата нямат официален брак,а само е признато детето от бащата.Затова се изумих от човещината!

# 216
Леле,върнах се и на предишните страници,там се сдоменаваше,че по закон на майката се полагало .......ала бала и  аз го знам но...да се върнем на случая синът и снахата нямат официален брак,а само е признато детето от бащата.Затова се изумих от човещината!
Когато решиш да живееш на семейни начала и то без да имаш нищо трябва много добре да си помислиш.

# 217
  • София
Когато решиш да живееш на семейни начала и то без да имаш нищо трябва много добре да си помислиш.
Аха, дойдохме си на думата!  Mr. Green
Само да те светна, че дори и с брак, жената може да остане с пръст в уста. А детето като наследник ще има равни права с бъдещите деца на баща си, независимо дали са родени в брак или не.

# 218
Ето ме и мен,не очаквах темата да предизвика сериозни размисли LaughingНо да внеса малко разяснение ,виждам,че позицията на сина е по-интересна.Синът е издържал семейството си съвсем прилично до момента в който регистрира фирма за превози в чужбина.Потръгва му бизнеса и започват лека по лека отцъствията у тях ,незаинтересованост към детето и първите съмнения за друг живот  .По нейните думи   снахата се е грижела преди и сега за детето и дома,вероятно защото детето е било малко.Кое го е накарало напълно да се отчужди от тях нямам представа,но липсата на финансова подкрепа за детето и майката е било факт въпреки наличието на възможности за бащата.Ето кое тормозеше свекървата разбирате ли?Че внучето ше се наложи да води мизерен живот при наличието на финансово стабилен до момента баща, който и 5 лв не е дал след раздялата с майка му.

Така, сега да те попитам - по думите на свекито имаш предвид - синът не е давал? Разбира се, това може да е точно така, но може и да е оправдание на факта, че бабата не харесва избора му, счита своя за правилен - затова загражда бившата снаха и определя сина като черен - пък думите - ми той не дава и 5лв - са само оправдание за действията й! нека бъдем обективни пон емалко, а? Възможни са какви ли не сценарии...Мога да дам още от себе си и да опиша поне още две-три картини с  напълно възможни действия, но няма смисъл.
Единствено мога да се съглася с мнението на Юли - да, ще се помогне - ако свекито може, но не по този начин! Нали - лично мнение изказвам, не забравяйте!

# 219
Аха, дойдохме си на думата!  Mr. Green
Само да те светна, че дори и с брак, жената може да остане с пръст в уста. А детето като наследник ще има равни права с бъдещите деца на баща си, независимо дали са родени в брак или не.
Да дойдохме си на думата.
Жена сама, без работа, без помощ и дете. Мъжът си грабва багажа и намира някоя по - интересна. И сега?

# 220
Снежа - нещо се обърка - постът на Тони беше по повод изтъкването на подписа като предимство при раздяла - а дефакто - не знам знаеш ли - в такива случаи - ситуацията е напълно идентична.  Rolling Eyes

# 221
... да си помислиш как да направиш така, че да имаш сключен брак. Това ли имаш леко предвид?

# 222
Не, но при такива ситуации човек трябва да е практичен, особено когато има дете.
Има и предбрачен договор.
Да Вили, еднакво е за детето, но не и за имуществото по време на брака, както и за семейното жилище и т.н.
Иначе тази история прилича на...
Сама жена, без средства, среща някой, наемат жилище, ражда дете, онзи позабогатява и си намира друга. Тази я оставя като част от миналото.

# 223
Тоест, пак опираме да това, че в ситуация като тази, по-добре да си женена, отколкото да не си. Wink

# 224
Не, но при такива ситуации човек трябва да е практичен, особено когато има дете.
Има и предбрачен договор.
Да Вили, еднакво е за детето, но не и за имуществото по време на брака, както и за семейното жилище и т.н.
Иначе тази история прилича на...
Сама жена, без средства, среща някой, наемат жилище, ражда дете, онзи позабогатява и си намира друга. Тази я оставя като част от миналото.

Тоест казваш, че ако имаха брак - съдът щеше да подари на снахата първия етаж от къщата на свеки?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт