Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 379
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Feyaa, исках да те питам - вчера каза ако имам нужда да учестя приемите, но да не взимам повече от 4 капки на прием. Какво става ако човек взима 5 капки или 3 капки? Какво е отношението към действието им?

# 346
Feyaa, исках да те питам - вчера каза ако имам нужда да учестя приемите, но да не взимам повече от 4 капки на прием. Какво става ако човек взима 5 капки или 3 капки? Какво е отношението към действието им?
"5 капки за излишно в повече, 3 може да са недостатъчни" .
4 капки са приети като класика  .Ако приемаш по повече капки ,няма да предозираш, но така ще ти свърши по-бързо терапевтична смес и ще се налага да си приготвяш нова за да продължиш и дадеш достатъчно време на капките да си свършат работата.
Ако приемаш по-малко капки от необходимото, няма да е пълна "дозата" и може заради това да не се получава желаното.Но нали говорим за индивидуалност и всеки сам усеща и се нагажда към "неговата доза "Пробваш и решаваш! Peace

# 347
  • София
Разбрах, мерси! Simple Smile

# 348
  • Бургас
понеже не намерих шишенце от 30мл, а от 15 - по една капка ли да слагам в него от есенциите или пак по две?

и какво мислите е добре за дете, което не иска да споделя, когато има проблем? даже аз ако повдигна въпроса се започва едно енергично - не,не,не. все едно като не говорим не се е случило

# 349
feyaa много ти благодаря  Hug   bouquet Ще си прегледам комбинацията отново и ще видя какво мога да редуцирам.
_az_ - Agrimony ! Това е една от моите есенции, много ми помага и на физическо ниво усещам ефект . Пък и ако не се лъжа й викат есенцията на децата...

# 350

dgidgo , бих заменила Chesnut Bud с Clematis

за всичко останало си се ориентирала чудесно  Grinning
само дето аз бих дала и на двете хлапета вместо Star of Вethlehem от Спешните капки, защото действат по-комплексно и освен Витлеемската звезда съдържат и Rock Rose  Mr. Green

облечето хей, трапезица, esme_bolder момичета благодаря ви
В момента имам aspen, mistard i mimulus капя ги тайно на възглавниците им докато поръчам и капките за спешна помощ и clemantis  който ми препоръчвате отговаря съвсем точно, дано подействат скоро

Хубав ден на всички

# 351
  • София
Възможно ли е ако не съм пила достатъчно дълго някакви капки, след спирането им да има връщане на "симптома", заради който са били приемани?

Имам усещането, че не пих достатъчно дълго Hornbeam (чийто ефект усетих по-късно и по-бавно) и само ден след като го спрях сякаш пак паметта и скоростта на мисълта ми започнаха да ми изневеряват Sad

И да попитам - шишенцата как се почистват за използване със следващи капки? Назад бях чела за преваряване в спирт... необходимо ли е наистина?
Спрей дозатор предполагам не може да се ползва повторно, предвид, че няма как да се почисти толкова щателно дюзата му?

# 352
Stelfy, кому е нужно чак такава стерилност...шишенцето е достатъчно да се измие щателно с топла вода (ако е нужно и с веро) и е готово отново за употреба.Нали до сега е имало капки и вода, да не би да е било пълно с нафта или друг химикал за да се престаравате толкова.
Споко , измиваш и използваш многократно  и си ОК  bouquet

# 353
Изваряването на шишенцата с капачките във вода за кратко,не е с цел дезинфекция,а "изтриване" на информацията.

Аз не винаги го спазвам,особено ако е за моя употреба,пия си почти едни и същи цветове. Ако е за друг с различни есенции,бих го изварила.

Споделям тази информация от един семинар,а не от личния ми опит  Peace

# 354
  • София
Запис  Hug

# 355
Аз кипвам вода и заливам шишенцето и капачката, престояват минута две и ги ползвам.

# 356
Записвам се при вас  Hug
Ще се върна да попрочета назад, че едва днес разбрах за съществуването на тези капки на Бах  Blush

# 357
  • София
Моят мъж вече седмица и половина пие една комбинация и твърди, че не усеща съвсем никакво действие... Дали да му дам джел, гарвански лук и горчивка за известно време (колко?) и след това да се върне към настоящата си комбинация ако емоционалния у профил все още я предполага?

# 358
От скоро се интересувам от Цветолечението. Искам да науча повече за това. Надявам се да ме напътствате...  bouquet

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 21:17 от bobkas

# 359
Добре дошли на всички новодошли в темата.
Има много полезна информация на 1 стр., която заслужава внимание и там ще намерите  достаотговори на вашите въпроси.Ако наистина не намерите това, което търсите с радост ще ви бъдем полезни.

Общи условия

Активация на акаунт