Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 309
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Аз си приготвям комбинациите ( понякога) без алкохол и си изкарват месец без проблем. В Индия ползват вода от изворите на свещената Ганг,без да добавят консервант.Не е точно системата на Бах,местни индийски цветя са,но идеята е същата . Явно зависи от къде е изворната вода. Някой дали има опит с вода от Рила ?   Simple Smile

Курсове на Едикта с Др Господинов ще има 6-7 септември в Пловдив-1 ниво  Peace

Много приятно се освежава темата,еsme,благодаря !

bouquet

P.S. За хиперактивно дете,нормално умствено развитие,просто с повече неканализирана енергия какво бихте предложили ( освен спорт),от есенциите ?

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 16:18 от Трапезица

# 451
P.S. За хиперактивно дете,нормално умствено развитие,просто с повече неканализирана енергия какво бихте предложили ( освен спорт),от есенциите ?

Цитат
(Свръх) активност

прави всичко набързо Impatiens

говори и действа напрегнато, понякога с маниакални жестове, психически превъзбуден Cherry Plum

обсебен от определена фикс идея White Chestnut

старае се да увлече другите след себе си, прекалява, дори злоупотребява със своята енергичност Vervain

работи много, захваща се с тежка работа и не се оплаква Oak

прекалено зает е Elm

изпълнен е с ярост, разрушава, бунтува се Holly

както казваше един мой преподавател - "Четете, бе!"  Peace
ей тук

а колкото до рилската вода, мисля че е идеална  Wink

# 452
Здравейте, момичета  Hug  Имам въпросче - искам да сложа Гарвански лук в комбинацията си. Проблемът е, че много силно реагирам на него, чувствам се дълбоко подтисната  и това не отминава. Четох, че при хора с тежко минало било нормално. Дали някоя от по-опитните дами в темата може да ми даде съвет как да постъпя- да сложа друга есенция, която да ми помогне по бързо и лесно да превъзмогна ефекта или изобщо да не го слагам..... newsm78

# 453
Благодаря Ви много, поръчах от aspenbg комбинация по мой избор... дано се успокои постепенно Марти, че ми се къса сърцето всяка сутрин.

# 454
Баховата терапия в помощ на майките и децата
петък.18:00.. Йога студио Тримурти, гр. Варна, ул. Йоан Екзарх 12

Йога студио Тримурти има удоволствието да стане част от събитията съпътстващи седмицата на Баховата терапия .

Каним всички настоящи и бъдещи мами на една неформална среща с баховите терапевти Елена Пенчева и Нели Спасова. Те ще отговарят на въпроси относно това как, кога и защо можем да се възползваме от потенциала и нежната подкрепа на цветните есенции на Д-р Бах, по време на бременността, раждането и в след родилния период, както и по повод всички трудности и предизвикателства свързани с отглеждането на...малките, пък и поотрасналите дечица.

Добре дошли са и онези които обичат, отглеждат и работят с бременни, майки, малки и големи дечица, както и настоящи, бъдещи и бивши бахови терапевти, които желаят да споделят опит и познания по темата.

# 455
Здравейте!
Имам въпрос дали съществува есенция, която би могла да помогне при следния случай: Синът ми се хранеше добре, капризен е за нови храни, но винаги е ял с охота супи и готвени ястия. Обаче изкара един летен вирус, от който повърна веднъж. Досега не му се беше случвало. И то точно след като е ял готвено на обяд. В момента няма сила на тази земя, която да го накара да вкуси супа и яде предимно сухи неща. На психологическа основа е проблемът според мен, сякаш помни какво се е случило, след като е ял подобна храна преди време и се ужасява да я опита.
Приемам всякакви съвети за есенции, които бих помогнали да го преодолее и да започне пак да се храни нормално.
Благодаря ви предварително!

# 456
Здравейте!
Имам въпрос дали съществува есенция, която би могла да помогне при следния случай: Синът ми се хранеше добре, капризен е за нови храни, но винаги е ял с охота супи и готвени ястия. Обаче изкара един летен вирус, от който повърна веднъж. Досега не му се беше случвало. И то точно след като е ял готвено на обяд. В момента няма сила на тази земя, която да го накара да вкуси супа и яде предимно сухи неща. На психологическа основа е проблемът според мен, сякаш помни какво се е случило, след като е ял подобна храна преди време и се ужасява да я опита.
Приемам всякакви съвети за есенции, които бих помогнали да го преодолее и да започне пак да се храни нормално.
Благодаря ви предварително!
Майче wondergirl ,можеш да му приготвиш една комбинация от:
 Star of Bethlehem- ще му тушира шока и травмата от "миналото преживяване"
Rock Water- ще разчупи ограниченията и задръжките , която сам си е създал
walnut- ще го подкрепи в новото-старо начало към храните
Honeysuckle- справя се чудесно с натрапващото миналото 
Gentian- ще облекчи временното разочарование след всичките твои опити да го накараш отново да прояде твоите гозбички
Може би му е нужно малко повечко време.Позволи му да стане готов,когато той реши!

# 457
към предложените от feyaa,бих добавила само Mimulus-достатъчно голям е,за да си е създал конкретен страх

# 458
feyaa, Mamagemelar, много ви благодаря за отговорите!
Аз съм се заредила с търпение, просто ми е кофти, че не яде хубава храна и ми се ще ако е възможно да опитам да преборя неприятното му чувство към нея Grinning

# 459
Привет, много хубав тема. От скоро нагазих в Баховата терапия и съм подхванала всички край мен  Joy Изчетох няколко книги и сайтове и сега си търся съммишленици, с които да обменям идеи Simple Smile)

Това, което от снощи не ми дава мира е, че тук видях да препоръчвате Star of Bethlehem в първи комбинации, или поне от контекста останах с впечатлението, че са първи. Четох (в книгата на Пати Аспен), че тази есенция е по-скоро непрепоръчителна в първа комбинация, защото можело да се отпушат много силно дълбоко подтиснати емоции. Обмислям комбинация за близък, който май има нужда от деблокиране, но не съм спокойна как ще понесе, особено след това противоречие. Идеи и насоки?

# 460
Момичета искам да попитам един малко странен въпрос  Crazy. Възможно ли е капките да влияят на МЦ , защото забелязах когато започнах да ги приемам за първи път и цикълът ми закъсня с 10 дена. Пих около 3 месеца комбинацията и после си направих почивка за 2 седмици докато започна следващата комбинация, започвайки я цикълът ми отново закъсня с 7 дена. Мисълта ми е дали е възможно да е от тях или си имам друг проблем и просто е съвпадение newsm78.

# 461
mibobo, при мен няма промяна, възможно е да зависи от комбинацията.

# 462
mibobo, миналата година, когато за 1 път започнах приема на комбинация на есенциите имах прескачане на цикъла от 1 месец. В последствие всичко се нормализира Simple Smile

# 463
Момичета, препоръчайте ми комбинация за по пълничко дете.
Има голям апетит и всичко му се услажда.
Не мога и до сега да открия причината за пълнотата, в частност храненето
Разбирам че може би е на емоционална основа, но каква.....

# 464
Разбирам че може би е на емоционална основа, но каква.....

Ти реши кое от изброените е валидно за детенце.

Наднормено тегло

когато човек яде, за да не му се налага да приеме реалните си потребности - Agrimony
когато волята му е слаба, за да наложи потребностите си - Centaury
когато не се чувства достатъчно красив - Crab Apple
когато подтиска нуждите си, и ги изживява чрез ядене - Rock Water
когато мисли само за ядене или за диети/отслабване - White Chestnut
когато не може да преработи отрицателните чуваства - яд, злоба, завист, омраза ..., и вместо това се тъпче с храна - Willow

Общи условия

Активация на акаунт