Цветолечението на д-р Бах - 6

• 107 277
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря   bouquet

# 601
Здравейте момичета,разбрах за капките случайно и понеже не мога да изчета всичко наведнъж ще съм благодарна ако ме насочите докато се апознавам с инфото. Моят син получи силни тикове на очите от стрес, както и една нервност. Какво бихте ме посъветвали да взема. Четох, че капките се поръчват от няколко сайта и имат малък срок на годност. Ние не живеем в България и в този ред на мисли, някой поръчвал ли е от други сайтове или как могат да купя от Белгия? Признателна ще съм на отговорилите.  bouquet

# 602
  • на брега на морето
Четох, че капките се поръчват от няколко сайта и имат малък срок на годност.

Концентратите са с годност 5 години.

# 603
Виж онлайн от Белгия как може да си поръчаш,а предполагам ,че и в аптеките ще ги има.От тук ако си вземеш на Пашкулев,излиза най-изгодно комплекта,срокът на годност е препоръчителен,вероятно са годни и доста след това.
feelunique.com доставят безплатно ,нямат сет,само отделни есенции.

ПО въпроса с детенцето,дано ти предложи някой.
Витлеемска звезда-за травмата
Мимулус-ако има конкретни страхове
или Аспен-ако е дифузно безпокойство,страхове нощем,неясни страхове.

Нервност какво имаш предвид-нетърпелив ли (Impetiens)

# 604
Трапезица - Благодаря ти. Нерvност имам предвид, че все мрънка, ако го накараме нещо да направи отговор- все аз ли, от този род.
Аз пак искам да помоля и други мами да споделят относно тиковете какво да взема. Инфото е много и не мога да изчета всичко. И понеже доста четох за кратко време, съвсем се обърках.
И още едно въпросче, някой ползвал ли е и какви sа отзивите за Grab apple, Cherry plum, Chestnut but,които в комбинация се пият за отслабване, постоянство при спазване на диета. От първа страница ги взех
.Имам успех в това, че намерих капките в био магазин тук. Цените са по ниски от тези в Бг.

# 605
  • на брега на морето
Цените са по ниски от тези в Бг.

Би ли ги споделила?

# 606
kris 71  
28. Sclerantus / Хрущялка
Тези индивиди са патологично нерешителни. Не се доверяват на себе си, нито на другите (не търсят съвет). Това води до усамотяване, но без действителен самоотчет. Чести са скачащите болки от едно място на друго, резките промени в настроението и кръвното налягане, нередовното храносмилане, ушните проблеми, световъртежа и влошаването по време на пътуване (при кризи от транспортна болест, да се съчетават с Рескю!). Лекът насърчава стабилността и решителността, премахва умственото раздвояване и колебанието между алтернативни възможности („Буриданов синдром"). Други показания са тиковете и паразитните движения. Освен това, според някои при раждането в съвременни условия се получава стрес от сблъскването с прекалено много впечатления и това може да породи състояние на Хрущялка още в първите часове на живота.
35. White Chestnut / Бял конски кестен
Цветът на дивия кестен коригира прекаленото отдаване внимание на упорити, нежелани, всяващи безпокойство натрапливи мисли (фикс идеи). Те са резултат от нервна преумора, прекалено развита („развинтена") фантазия, неверие в интуицията си или неовладяна бързина на ума. А всичко това може да доведе до безсъние или скърцане със зъби по време на сън, главоболие или тежест в главата, тикове и други невротични прояви. Ако състоянието е резултат на сериозна психотравма, добре е това средство да се съчетае с Гарвански лук или Рескю

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 16:33 от калисто

# 607
Котьо Тръмп - Цената за 10 мл е 6 евро, а за 20 мл е 11.95 евро.
  калисто -  Благодаря ти за споделйнето.  bouquet

# 608
  • на брега на морето
Крис, благодаря за отговора. Когато те попитах не видях, че не си купила есенциите от България.
Успехи и най-добри пожелания  Peace

# 609
Момичета, а някои от капките дали могат да повлияят на проговарянето на дете на 2,5 години? Синът ми е на толкова и речникът му се състои от не повече от 15 думи.
Иначе си е ок с развитието, чува добре, контактен е, но не говори. Confused

# 610
здравейте от мен. След   след дълго четене се спрях на следната комбиназия и моля  запознатите по добре от мен, ако не е добре да ме поправят. за нервноста и тиковете на малкия - white chestnut, agrimony, pine, impatiens.
За мен от първа страница взех комбинация - Cherry Plum – увеличава самоконтрола
Crab Apple – изчистващата есенция, тя помага и да се преодолее отвращението от собственото тяло
Chestnut Bud – помага за разбиване на негативни поведенчески модели и за разкъсване на зациклянето в преяждане-диета-преяждане.

# 611
Момичета, а някои от капките дали могат да повлияят на проговарянето на дете на 2,5 години? Синът ми е на толкова и речникът му се състои от не повече от 15 думи.
Иначе си е ок с развитието, чува добре, контактен е, но не говори. Confused
Защо не посетите преди това логопед?
Чувала съм, че до 3г. няма основание за притеснение, но все пак една консултация не е излишна.
За есенциите, ако искаш да пробваш, е добре да дадеш повече информация. Има си някаква причина да не говори. Може да е по-скромно и свито дете или пък да си живее в него свят, страшно много може да са причините. Чувала съм за децата, които изведнъж се отприщват да говорят. Моите и двете толкова бърборят една през друга, че не мога да ти помогна от личен опит.

kris 71, нищо друго не си казала за характера, как да знаем дали е добра комбинацията. Така само симптоматично, не мисля, че е добър начин. Виж от първия пост линковете, изтегли си някоя книга, например на Пати Аспен и по есенциите, които си определила виж дали откриваш черти в характера на детето си. Или пък напиши тук повече от х-рни негови черти и неща, които те притесняват, освен тиковете и нервността.

# 612
аз много преживях,докато проговориха моите двете/сега ми надуват главата,но преди 3годишнината си,само мучаха/
много е индивидуално,трябва да си познаваш детето-какво го спъва,какво го смущава,има ли физиологичен проблем,или е само психологически
не може да се даде рецепта-неговоренето може да е толкова многослойно,но и простичко в същото време-индивидуално е Peace
страхове,нетърпение,несигурност,неуверенеост в себе си,срам,напрежение,обърканост,чувство на провал,страх поради тревога,незрялост,....

# 613
извинявам се, нещо не се получи с цитата.

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 16:36 от kris 71

# 614

kris 71, нищо друго не си казала за характера, как да знаем дали е добра комбинацията. Така само симптоматично, не мисля, че е добър начин. Виж от първия пост линковете, изтегли си някоя книга, например на Пати Аспен и по есенциите, които си определила виж дали откриваш черти в характера на детето си. Или пък напиши тук повече от х-рни негови черти и неща, които те притесняват, освен тиковете и нервността.
[/quote]
Понеже писах преди седмица, не исках да се повтарям. Тиковете са от стрес, беше нападнат в парка и бит от големи момчета, оказаха се крим. проявени известни на полицията. Нервноста се изразява в мрънкане, все аз ли това, все сесърди безпричина или при отказ за нещо от наша страна. Обича да си налага, пробвада проявява инат. Напоследък го намирам дори и разсеян или незаинтересован към домашните си от у-ще.

Общи условия

Активация на акаунт