Математически турнири - 15

• 101 758
  • 762
  •   1
Отговори
# 285

Благодарим за задачите Simple Smile
И 4ти и 5ти клас трета задача им е доста неприятна ми се струва.

# 286
  • София
 Първа задача на 4-ти клас не е ли прекалено лесна?

# 287
Първа задача на 4-ти клас не е ли прекалено лесна?
Дори и с рисунка можеш да стигнеш до верния резултат-мисля си за 2-ри клас.

Нещо не мога да схвана логиката на трудността на задачите на 1-ви и 2-ри тур, както и оценването на задачите-7т, независимо от трудността???

# 288
Чакам и моят всеки момент да се прибере от олимпиадата.По телефона спомена,че 1 задача за 4 клас била доста лесна.Леко затруднение е имал само на втора.Ще видим като излезнат резултатите!

# 289
За първи път да чуя от сина ми - 5 клас - че задачите са били трудни. Смята, че е решил 1 и 2-ра задача, с третата не се е справил. Колкото - толкова  Simple Smile

# 290
Моя излезе 1ч.15мин след като влезе, първа задача за 4 клас била елементарна, третата също бил решил, но втората... а за къде е бързал да го пита човек?!

# 291
  • Пловдив
Може би нарочно 1-ва задача е толкова лесна за 4 клас. За да няма деца с нула точки. А третата как точно трябва да се разпише, някой знае ли?

# 292
Някой знае ли отговорите за 5 клас?

# 293
  • София
Някой успя ли да реши 3-та задача от 4-ти клас? Струва ми се доста трудна newsm78

# 294
Моят синковец е решил 1-ва, 2/3 от втора и 1/2 от трета. От децата, с които беше в една стая, всяко е объркало нещо, което друго е решило вярно и всяко е решило правилно нещо, което други са объркали.
Извод -  в стаята няма нерешена задача и няма дете, което да е решило всички задачи вярно... разсейковци! Явно задачите не са били непосилно трудни, но трябва малко повече концентрация.
Колкото-толкова.
Най-важното за нас е, че за първи път чух от него :"въобще не се притеснявах", което е огрооомна крачка напред, тъй като това е основната ни идея в тези ходения по състезания. В началото на състезателната си кариера преди всяко състезание беше пред припадък и съответно - пълен гипс по време на самото такова. Резултатите - ужас! В последно време забелязвам известно отпускане и съответно - по-добри резултати. Надявам се вече да се е успокоил окончателно...

# 295
Може би нарочно 1-ва задача е толкова лесна за 4 клас. За да няма деца с нула точки. А третата как точно трябва да се разпише, някой знае ли?

Ами не такъв е регламента, първа задача е от учебното
съдържание на задължителната подготовка.
Втората задача обаче, нито аз, нито баща му  успяваме да я решим, а освен това си мисля, че най малкото чертежа е некоректно направен. newsm78

# 296

Ами не такъв е регламента, първа задача е от учебното
съдържание на задължителната подготовка.
Втората задача обаче, нито аз, нито баща му  успяваме да я решим, а освен това си мисля, че най малкото чертежа е некоректно направен. newsm78
И ние сме в чуденка за 2 задача.

# 297
Какво му е некоректното на чертежа? Не съм я заглеждал, защото както казах ми е бирен ден, но синчето каза, че я е решило. 2016 му е отговора, страната на макия квадрат - 42. Ако му е вярно решението, пропорциите на чертежа са екстра. Виж, трета задача е мътна Индия. 3 страници е изписал, но не мога да съм напълно сигурен в решението му. Макар като изводи да е вярно, не съм убеден какво ще искат оценителите. Интересни ще са резултатите.

# 298
  • София
Какво му е некоректното на чертежа? Не съм я заглеждал, защото както казах ми е бирен ден, но синчето каза, че я е решило. 2016 му е отговора, страната на макия квадрат - 42. Ако му е вярно решението, пропорциите на чертежа са екстра.

Верен му е отговора. Заинтригува ме задачата и я разгледах (дъщеря ми каза, че до
нея някакво четвъртокласниче също много се мъчило с тази втора задача   Simple Smile).
От различните равенства между страна и сбор от две страни се извежда зависимост
на страната на всеки от квадратите спрямо страната на най-малкото квадратче.
Така се намира страната на най-малкото квадратче, че е 42, а обиколката 2016, както е писал и
kodbg. Разбира се, не изключвам неговото дете да е разсъждавало и по-рационално от мен  Laughing
А чертежът, многократно се е писало, винаги е илюстративен и понякога нарочно подвеждащ,
оставаше и да е с точните размери   Joy

# 299
Първата задача е ясна.
Втората се решава точно чрез изразяване на зависимост между страната на малкото квадратче и големия квадрат и отговора е 2016. В третата за а подточка отговора е 6. нататък сме се затруднили.

Общи условия

Активация на акаунт