Математически турнири - 15

• 101 004
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
Извинявам се за лаишкия въпрос, Embarassed но може ли някой да ме светне как става това с контестациите на областния кръг? Не намирам нищо в наредбата, пише само за националния кръг... Досега никога не съм се "разправяла", то и не става въпрос да "вдигам градниозен скаднал", но има ли възможност поне да си види работата, да не си мисли, че са го "прецакали"? Че отговорите хубаво е получил, ама нещо явно не са му оценили решенията  Rolling Eyes

В Протокола с резултатите за София пише:

До 27 април 2012 г.,при желание, учениците в присъствието на родител могат да видят писмените си работи. За целта е необходимо да си уговорят предварително час, както следва:

- за учениците, явили се на областния кръг в 33 ОУ, Люлин - с г-жа Григорова, тел. 0893543223;

- за учениците, явили се в 125 СОУ, Младост и в 22 СОУ - с г-жа Тодорова, тел. 0887410789

За другите градове не знам как става.

# 406
НОМ - Благоевград

НОМ - Бургас

НОМ - Велико Търново

НОМ - Враца

НОМ - Добрич

НОМ - Пазарджик

НОМ - София-град

НОМ - Русе

Знам, че в темата вече има публикувани линкове за някои от градовете, но реших малко да обобщя информацията. Приятно разглеждане!

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 11:46 от Анонимен

# 407
Поздравления за децата на kodbg, Master, mst и всички останали, оцветени в зелено!   bouquet
Ние си ближем раните, заради тази 1-ва задача. Сред първите 50 деца, само моят е с 2 т. Ще звъня в РИО, май newsm78.

# 408
  • София
Разгледах резултатите. Според мен оценяването е коректно. Синът ми е получил точки за всичко, което е успял да реши, въпреки че решенията му нямат нищо общо с критериите за оценка. Не че съм особено доволна от резултата му, но това е друга тема.
Поздравления за децата с максимален резултат.

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 12:02 от Краката му стърчат навън

# 409
И аз да се отчета - явно формата на описване на задачите започва да се избистря в главата на детето след моите СИСТЕМАТИЧНИ, МНОГОГОДИШНИ усилия в тази посока. Всичко, което е решено (въпреки че и при нас има съществени разминавания с обявените критерии) е оценено. Освен това си спазиха срока хората - да им го отчетем.
И да поздравя децата за техните усилия и за положения труд (родителите за съпорта).

# 410
  • Русе
Момичета, моля за отговор на тази задача че спорим:
в магазин доставили 150 сини, 210 червени и 375 шарени топчета. Колко най-много еднакви комплекта могат да се изготвят от всички топчета и по колко от всеки цвят ще има в 1 комплект

# 411
Интересна задачка.
Ако не бъркам нещо фундаментално според мен са 15 комплекта (НОД на трите числа)
съотв бройките от един цвят са 10, 14 и 25 .

# 412
  • Русе
мерси pepia, Hug целия клас я решавал с НОК и малката се тръшка че била сбъркала защото всички други били прави. ето пример как и сам войнът е войн  Peace

# 413
Поздравления и от мен за прекрасните резултати!  Simple Smile

kodbg, снощи така се зарадвах на вашия резултат. Simple Smile Поздравления! А какъв беше линкът към табличката ти, че  и на мен интересно как се движи вашата класация?

Момичета и момчета, можете ли да ми кажете как да намеря задачите от Шуменското състезание за 5 клас? Откривам само за 2007, 2009 и 2011 г. Ще съм много благодарна, ако ме насочите къде да търся или ако някой ги има, да ми ги прати (може би на ЛС да си разменим мейлите).
Много благодаря предварително!   bouquet

# 414
  • София-Младост
Аз освен да ходя да гледам работата на дъщеля ми, 7клас. Пълен провал като гледам Sad На втората задача, която тя твърди че е решила има 0т.  newsm78

# 415
Струва си да се проверяват работите, когато има съмнения. При нас беше така при Кенгуруто, поне там е лесно за проверяване, при олимпиадите е по-сложно. Защото синът ми е 5-ти клас, се колебаехме има ли смисъл да проверяваме само за една задача. Но наистина се оказа, са му дали 5 точки по-малко, а с или без тези точки е вероятно границата с или без грамота... Пък и да се покаже на детето, че има смисъл да се търси истината...  Laughing

# 416
А кога ще излезнат резултатите от НОМ за Пловдив?Ние сме от София,но заради републиканското по шахмат се явихме в ОМГ-Пловдив!Май ще чакаме повечко от очакваното!

# 417
А кога ще излезнат резултатите от НОМ за Пловдив?Ние сме от София,но заради републиканското по шахмат се явихме в ОМГ-Пловдив!Май ще чакаме повечко от очакваното!
Тази година РИО-тата доста бързо публикуват резултати, така че вероятно и Пловдив скоро ще имат такива. Аз проверявам периодично всички области, но винаги има и по-заинтересовани родители, така че просто цъкай по-често в темата. Въпрос на време е Пловдив да се появи тук.  Mr. Green

# 418
Някой има ли информация кога ще излязат резултатите от олимпиадата във Варна? newsm78

# 419
  • Пловдив
Ето резултати и от Пловдив
http://www.riobg.com/start.php?RIO_NUMBER=16

Общи условия

Активация на акаунт