Математически турнири - 15

• 101 085
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И моят второкласник се е издънил - 3 грешни задачи, но -17 точки.  Confused Нищо, друг път повече! Поздравления за децата!

Ирина, точно за лице си е задачата-и при моя е грешна. Simple Smile Аз мисля, че са им обяснявали за лице, но не съм сигурна, защото не му отварям учебниците. Оказа се, обаче, че не знаят какво е "прав ъгъл" , поне така каза едно друго детенце. Моят се е досетил "как изглежда" , но това не му е помогнало в задачата. Grinning Деца!
За правия ъгъл не само се е сетил, но и се е сетил, че това се случва в 3.00 и в 9.00, но пък не се е сетил, че трябва да умножи още по две, та е писал само 2.
Иначе моят е - 36 от 6 грешни.
-17 според мен ще се окаже страхотен резултат при тези задачи.

# 466
И при нас грешки от недоглеждане и бързане (закъсняваха за рожден ден след състезанието). Големият не знаел какво е поправителен изпит (6клас - 6та задача) - дали само тези с двойки се явяват или и тези с тройките, питал квестора, не му отговорили и разбира се, по дефолт е приел че и тройкаджийте се явяват на поправителен, което му прецаква задачата. А малката - като на Ирина - гледаме едно, пишем друго, съобразила е за правия ъгъл, но не е отчела че 3 и 9 часа се появяват по 2 пъти в денонощие.
Е, да тренират.

# 467
  • София

За правия ъгъл не само се е сетил, но и се е сетил, че това се случва в 3.00 и в 9.00, но пък не се е сетил, че трябва да умножи още по две, та е писал само 2.

Така, така, същото при нас. Simple Smile Живи и здрави да са децата, малки са още, ще има да се състезават...  Hug

# 468
  • София
Сетих се и за мартениците. Питал квесторката дали 2012 е високосна и тя му казала - остави това. Питах го - ами според теб каква е? Ами високосна. А защо си писал 28 дни? Ами, защото реших, че може датите да са хипотетични.  newsm78 Наистина хлапешка работа.

# 469
  • Варна
За пръв път се явяваме на състезание (втори клас). Имаме 5 грешни задачи, като едната -за цветето от тел, въобще не се е опитал да реши. Яд ме е, че две от грешните задачи са от лесните за по 3 точки, защото ги бил смятал наум. Sick От друга страна съм доволна, че със задачите с по-голяма трудност се е справил доста добре - объркал е само мартениците и щайгите

# 470
# 471
Като сте започнали с оплакванията, да се оплача и аз. Моят син не спира да ме изумява с тъпи грешки всеки път. След като един месец не е седнал да реши една задача за упражнение, за отговори "г" е пропуснал факта, че се пише и верния отговор, а се явявахме и на Коледното и много добре знае, че трябва да го напише, просто е забравил поради липса на тренинг. Носи си черновата вкъщи с вярно решени задачи, ама каква файда. Как да не се ядосвам   #2gunfire

# 472
  • София
И моят третокласник не се представил блестящо. Една нерешена ( шеста?!? не разбирам какво толкова го е затруднило) и една може би объркана. Всеки път като го питам ми дава различни отговори. В черновата я няма записана.Естествено. Tired

Задачите не изглеждат никак трудни. Затова не съм много доволна.  Все пак го похвалих, от негативизъм няма полза.  Grinning

# 473
Синът ми е с грамота за 2 място за 5 клас, но наистина техните задачи май не са били трудни, поне според него.

# 474
  • Бургас
Синът ми е с грамота за 2 място за 5 клас, но наистина техните задачи май не са били трудни, поне според него.
в момента ли ги проверяват  Shocked

Дъщеря ми е първи клас и за първи път е на олимпиада, но нито чернови, нито пък какво е направила зная  Rolling Eyes Излязла е първа от стаята и то Rolling Eyesва леко ме притеснява  Rolling Eyes

# 475
Доста плевенски петокласници са се препънали на задача за три точки.  Simple Smile Моят син и приятелят му са с максимален резултат, така че е възможно задачите да не са били трудни. Не съм ги гледала. От години не го правя.

ВМС - класиране Плевен
Линкът е към страницата със задачите и класирането, там всеки клас е качен в отделен файл, но някак не ми се занимава в момента да пускам отделни линкове по класове.

# 476
Да, петата задача е затруднила много деца, а уж е лесна  Simple Smile

# 477
А някой случайно да знае за В. Търново къде ще публикуват резултатите?

# 478
  • Варна
Ехаа,някои градове за големи бързаци с проверките и класиранията! Simple Smile

Аз да питам,някъде мернах,но сега не мога да го открия за 1волаците колко са максималния брой точки? Rolling Eyes

# 479
  • Варна
Ехаа,някои градове за големи бързаци с проверките и класиранията! Simple Smile

Аз да питам,някъде мернах,но сега не мога да го открия за 1волаците колко са максималния брой точки? Rolling Eyes

колкото и за всички останали - 75
1-5 задача - по 3 т., 6-10 зад. - 5 т. и 11-15 зад. - 7 т.

Общи условия

Активация на акаунт