Математически турнири - 15

• 100 811
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
kodbg, не съм много на ясно с детайлите, но знам как преди няколко години Дидева поддържаше сайт, на който публикуваше всички задачи, които намереше. Сайтът беше изключително полезен. В един момент обаче хора от математическата гилдия (СМБ) я заплашиха лично нея, че ако не свали задачите от сайта, ще я съдят. При това положение е нормално човек да бъде по-предпазлив  Peace

# 91
Ако някой е намерил задачите за утрешните ПМС, моля да ми ги прати на лични  Wink 
И на мен, и на мен! Laughing

Моята девойка пропусна Кенгуруто, но щом са раздавани листа със задачи на приключили със състезанието ученици, значи всякакви наредби и забрани за публикуване не важат.

Ех, БРАВО!!! Това е първата тема, в която няма: Запис, Да ви следя, Благодарности и подобни простотии.
Все пак усилията си струваха, пък и човек се учи докато е жив.

# 92
kodbg, не съм много на ясно с детайлите, но знам как преди няколко години Дидева поддържаше сайт, на който публикуваше всички задачи, които намереше. Сайтът беше изключително полезен. В един момент обаче хора от математическата гилдия (СМБ) я заплашиха лично нея, че ако не свали задачите от сайта, ще я съдят. При това положение е нормално човек да бъде по-предпазлив  Peace

Конкретно за ситуацията - безмислено е да я обсъждаме според мен. Задачите са раздавани на явяващите се, което означава, че могат да бъдат публикувани във всеки следващ момент. Може би, не навсякъде, току виж някой професор тръгне да се пени за авторски права, но за целта ще трябва да докаже авторство над задачите, което граничи с невъзможното помоему. Както и да е, отплеснахме се - повтарям мнението си - забраната не е насочена към участници, а към регионални организатори.
Господата от СМБ - да заповядат със съденето - аз се ангажирам с мястото за ценните за всички ни задачи Simple Smile

ПС - Забравих да кажа - чаветата на тазгодишното ПМС са толкова много, че МГ Плевен няма да ги побере и утрешното състезание ще е в две училища - МГ и още едно наблизо.

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 07:16 от kodbg

# 93
kodbg, ходи ли на техническата конференция в МГ-Плевен в 18,30 ч.? Ако си, можеш ли да ми кажеш какво казаха.
Другото у-ще е ПГПСТТ, намира се точно срещу входа на МГ.

В Плевен малко понамаля вятърът тази вечер.

# 94
kodbg, ходи ли на техническата конференция в МГ-Плевен в 18,30 ч.? Ако си, можеш ли да ми кажеш какво казаха.

Амм, аз съм само кореспондент. Simple Smile
Жена ми заведе детето и да, беше на конференцията като представител на училището, само с 3 участника от 1 клас...
Конспектира ми важните за нас неща - не е необходимо да се седи и неделя, резултатите ще излезат оещ в събота вечерта, задачите с решенията ще бъдат дадени веднага след състезанието. Ами.. това е май.
Ако те интересува нещо конкретно - питай, аз утре сутрин ще питам и ще препредам.

# 95

Амм, аз съм само кореспондент. Simple Smile
Жена ми заведе детето и да, беше на конференцията като представител на училището, само с 3 участника от 1 клас...
Конспектира ми важните за нас неща - не е необходимо да се седи и неделя, резултатите ще излезат оещ в събота вечерта, задачите с решенията ще бъдат дадени веднага след състезанието. Ами.. това е май.
Ако те интересува нещо конкретно - питай, аз утре сутрин ще питам и ще препредам.

Супер, мерси! А нещо като изисквания към участниците - листа, чернови  ... или нещо друго?

# 96
Супер, мерси! А нещо като изисквания към участниците - листа, чернови  ... или нещо друго?

Ами... не знам. За техническите аспекти не съм питал, а моите участници се хоризонтираха вече и няма как да дам актуална информация навреме. Чак утре, а то вече ще е почнало...

Но изисквания... какво толкова те тормози - да взима наръч листа и да дерзае. Да преписва условия - явно няма смисъл след като ще бъдат дадени веднага след състезанието, само отговорите да си запише детето.

# 97
Момиче кокиче, повярвай ми - в момента, в който имаш задачите, можеш да ги публикуваш съвсем свободно. Без да се обиждаш, малък град като Габрово може да подтиска чувството ти за свобода, но повярвай ми - забраната не е отправена към теб, а към официалните институции Simple Smile
Да ти повярвам, ама преди две години получих лично писмо от проф. Гроздев, че ако не сваля задачите от сайта си, ще ме съдят. Свалих задачите( даже въобще си изтрих сайта) и му дадох адресите на три сайта, на които въпросните задачи си стояха безпроблемно. Единият беше сайт на РИО. Познай дали ги свалиха. Та, не намесвай Габрово и чувството ми за свобода.
Ако ми дадеш поща, ще ти изпратя задачите пък ти ги публикувай. На мен ми писна да се занимавам с глупости, тъй като съм пълен аматьор в тази област, а от думите ти разбирам, че ти си професионалист.

За съжаление ние сме аут за утре.  

Danybon, децата ще бъдат инструктирани преди началото на състезанието. Не го мисли.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 22:25 от Анонимен

# 98
Честно да си кажа нищо не ме притеснява, но доста сериозно ми прозвуча "техническа конференция" и затова полюбопитствах. Благодаря! Simple Smile

# 99
Да ти повярвам, ама преди две години получих лично писмо от проф. Гроздев, че ако не сваля задачите от сайта си, ще ме съдят. Свалих задачите( даже въобще си изтрих сайта) и му дадох адресите на три сайта, на които въпросните задачи си стояха безпроблемно. Единият беше сайт на РИО. Познай дали ги свалиха. Та, не намесвай Габрово и чувството ми за свобода.
Ако ми дадеш поща, ще ти изпратя задачите пък ти ги публикувай. На мен ми писна да се занимавам с глупости, тъй като съм пълен аматьор в тази област, а от думите ти разбирам, че ти си професионалист.

За съжаление ние сме аут за утре.  

Danybon, децата ще бъдат инструктирани преди началото на състезанието. Не го мисли.

Давай, мейла ми е в профила. Ама... няма да стане добре. Задачите изискват поддръжка, а аз не се нагърбвам със систематизирането им. Но с удоволствие бих получил мейла на този господин, както и конкретната задача, за която се е пенявил. Ще ми бъде приятно да кореспондирам с изявено светило в математиката и да премерим достойнства в знанията за свободното разпространение на информация.
По отношение на другите задачи... може би не се изразих правилно - мога да се ангажирам с представянето им в мрежата, но не и с поддръжката и обновяването им. Просто... нямам време и честно казано ищах да го правя. Отделно, като че ли към момента има достатъчно места, които предлагат необходимите ни задачи, да ги дублираме... струва ми се излишно.

# 100
ПМС започна. Понаправих снимки и ще гледам да пиша сега в блога си докато чакам края. Simple Smile Чух от родители, че има около 150 четвъртокласника, но не разбрах дали става дума за цялата страна. От столичните у-ща има деца от СМГ, 107-мо, 125-то, ЧОУ "Света София", ПЧМГ, Американски колеж, ЕСПА, Българско школо, 104-то. Тъй като следя основно випуска на 5-класниците по обясними причини Simple Smile, видях, че тук присъстват най-силните участници.

В Плевен пак е студено. Почвам да пиша в блога. Simple Smile

# 101
Eто тук съм разказала за ПМС
http://danybon-hlapeta.blogspot.com/2012/03/xxxi.html

И докато го напиша и най-вече кача снимките (много бавно ставаше, ужас!), моят син се обади, че е свършил. Каза, че са му били лесни - 5 клас. Бягам да си го вземам.
Успех!

# 102
Момиче кокиче, повярвай ми - в момента, в който имаш задачите, можеш да ги публикуваш съвсем свободно. Без да се обиждаш, малък град като Габрово може да подтиска чувството ти за свобода, но повярвай ми - забраната не е отправена към теб, а към официалните институции Simple Smile

Дидева, искам да ти кажа че темите ти са чудесни и съм сигурна че много хора оценяват това. Благодарим ти! Благодаря и на Danybon, Вайда, Obsolete и всички останали които помагат с информация и съвети! Аз се регистрирах около Салабашев когато търсех резултата на детето (ние сме 3 ти клас и сега започваме:), но станах фен на този форум, заради обмена на информация и мисля че е чудесно че го има.

# 103
Здравейте, някой знае ли дали ще публикуват задачите от ПМС. Преди малко синът ми / 4 кл./ се обади, че е приключил. Аз обаче не съм в Плевен и нямам представа какво са решавали децата. Иначе и по негови думи задачите не били трудни. Ще видим...Успех на всички, които се състезават днес!

# 104
Иначе и по негови думи задачите не били трудни.

Има нещо гнило да знаеш Simple Smile
Синчето също ми каза по телефона, че били лесни, едно момиченце от неговия клас - също.
Кой знае какви са ги натворили Simple Smile Поне досега като гледам задачите от минали години... всичко друго, но не и лесни изглеждат.
И аз се боря за условията?

Общи условия

Активация на акаунт