Математически турнири - 15

• 100 979
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
И аз чакам да видя резултатите на сайта на Славейков
Качих резултатите, които изтеглих днес от сайта на Славейков ( нищо, че и други може да са ги изтеглили  Wink ). Вероятно ще претърпят промени, но заповядайте.  Grinning
ВМС - Варна - резултатите, които бяха качени по-рано днес

# 586
  • София
Няма да стигнат грамотите на организаторите Grinning. Какви са тези задачи, в които м/у 10 и 20% от децата имат max резултат?

# 587
Няма да стигнат грамотите на организаторите Grinning. Какви са тези задачи, в които м/у 10 и 20% от децата имат max резултат?

И аз цял ден се дивя на огромния брой максимални резултати. А някога - може би преди 2-3 години, точно сме имали разговори със същите организатори и ни обясниха, че не може да има три деца на първо място и ги бяха разпределили по тяхна си логика на 1, 2 и 3 място, макар и с верни задачи. Вземаха предвид кой коя задача беше редактирал.  Та затова и аз цял ден се чудя какви драстични промени са настъпили - 27 деца на първо място в 4 клас във Варна. А и в София е подобна ситуацията. Може би ако се добавят и СМГ в 5 клас, и 125-то в 4-ти, ще се получат подобни бройки.
Това състезание определено вече е рекордьор по победители.

# 588
Подобни щяха да бъдат и резултатите на Пролетни математически състезания, където задачите за 4 клас не бяха по-трудни, разбира се ако не беше ограничено откъм участници състезанието. Naughty

# 589
  • най-шареното място
За мен винаги е било леко това състезание като идея. Масово се участва, тест е са и лесни относително задачите - ясни предварително като типове, а 4-ти клас децата си имат причина да са добре подготвени. Даже не ми направи впечатление. Но може би защото не съм гледала предни години никакви резултати.

За децата е добре, защото се чувстват възнаградени за труда и вниманието си. Simple Smile За кандидатсването е друго вероятно, но не съм внимавала в това отношение.

# 590
Подобни щяха да бъдат и резултатите на Пролетни математически състезания, където задачите за 4 клас не бяха по-трудни, разбира се ако не беше ограничено откъм участници състезанието. Naughty
В какъв смисъл състезанието е било ограничено откъм участници?  newsm78 Вярно, че задачите бяха лесни и по тази причина проверяващите се придържаха максимално близо до предписаните критерии за оценяване, но мисля  че всеки, който е искал да се яви е могъл да го направи, стига да е имал оправни преподаватели или родители.

# 591
В какъв смисъл състезанието е било ограничено откъм участници?  newsm78 Вярно, че задачите бяха лесни и по тази причина проверяващите се придържаха максимално близо до предписаните критерии за оценяване, но мисля  че всеки, който е искал да се яви е могъл да го направи, стига да е имал оправни преподаватели или родители.
Ами може и така да е, да не сме случили на "оправни"родители Joy Трудно е да обясня, но факт е че има само 5-6 деца, които са били там и не са от отбора на МГ и са се представили доста добре. (за Варна)

Мисълта ми беше, че децата са умни. И въпреки, че на олимпиадата няма високи резултати, проблема не е в трудността на задачите, а че са по-различни(според мен много лесни, но не за 4клас), но вече са само едни от задачите и съм почти убедена, че ако се паднат отново подобни - затруднения няма да има.

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 22:38 от Лолита`

# 592
В какъв смисъл състезанието е било ограничено откъм участници?  newsm78 Вярно, че задачите бяха лесни и по тази причина проверяващите се придържаха максимално близо до предписаните критерии за оценяване, но мисля  че всеки, който е искал да се яви е могъл да го направи, стига да е имал оправни преподаватели или родители.
Ами може и така да е, да не сме случили на "оправни"родители Joy

И ние като вас  Joy Joy

# 593
  • Varna, Bulgaria
Дидева, Благодаря!

# 594
А какво става с тези за София? Качили са част, сега сайтът изобщо не работи...

Предполагам, че видяхте, че вече работи и са качени.

# 595
Здравейте мами,
Детето ми е в първи клас и за пръв път участва във ВМС. Проблема е, че имаме голямо разминаване в резултата, който аз песметнах по неговоте отг. и реалния от сайта. Нямам съмнение за отг., които е дал, тъй като два пъти го препитах. Веднъж след състезанието и втори път днес, след като излязоха резултатите. Дава едни и същи отг. включително и грешните.
Въпроса ми е към по-опитните и вече имали подобни проблеми мами. Кога за верен отг. се режат точки? Примерно задраскан отг. или липсващо решение... или и аз не знам какво? Имате ли идея от къде може да идва разминаване от 40 т.   #Cussing out 

# 596
Здравейте мами,
Детето ми е в първи клас и за пръв път участва във ВМС. Проблема е, че имаме голямо разминаване в резултата, който аз песметнах по неговоте отг. и реалния от сайта. Нямам съмнение за отг., които е дал, тъй като два пъти го препитах. Веднъж след състезанието и втори път днес, след като излязоха резултатите. Дава едни и същи отг. включително и грешните.
Въпроса ми е към по-опитните и вече имали подобни проблеми мами. Кога за верен отг. се режат точки? Примерно задраскан отг. или липсващо решение... или и аз не знам какво? Имате ли идея от къде може да идва разминаване от 40 т.   #Cussing out 
Отидете в 125-то в приемните часове и разгледайте работата на детето. Тъкмо ако нещо греши при записването на отговорите за следващото състезание да се коригира. А иначе ако проверяващите са объркали нещо, на момента го коригират и ъпдейтват официалния резултат на сайта.

# 597
  • Варна
Имам въпросче,че ми стана интересно,а не съм запозната още много с тези състезания.
Как се проверяват работите им- дали само гледат в листа с посочените отговори или гледат и чернова и решението там? Rolling Eyes Т.Е.метода на налучкването действа ли тук или не?
Понеже съм ви чела за разписване на задачи,това за кои състезания важи и от кой клас нагоре?
Извинете за сигурно тъпите въпроси! Hug

# 598
  • Варна
Здравейте мами,

Да,иди и провери. Peace
Аз лично предварителни сметки на точки все още не съм правила,и от двете състезания,защото смятам,че още ни е рано. Mr. GreenКато опитах да го "препитам" и да се сети какво е решавал и отговарял настана лека обърквация в главата му.Защото вече на спокойничко у нас му дойде друг акъл за задачите и изобщо на някои не се сети какво е отговорил. CrazyНяма го още състезателното в тях според мен и не обръщат внимание такова да помнят ,за тях е минало и тва си е. Simple SmileЗа моя де! bowuu

# 599
И моето първолаче "имаше" 70 т., а се оказа, че са по-малко от половината.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт