Математически турнири - 15

• 100 951
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
ВМС - Кюстендил

ВМС  Бургас - 1-4 клас

ВМС  Бургас - 5-12 клас

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 10:25 от Анонимен

# 601
Подобни щяха да бъдат и резултатите на Пролетни математически състезания, където задачите за 4 клас не бяха по-трудни, разбира се ако не беше ограничено откъм участници състезанието. Naughty
В какъв смисъл състезанието е било ограничено откъм участници?  newsm78 Вярно, че задачите бяха лесни и по тази причина проверяващите се придържаха максимално близо до предписаните критерии за оценяване, но мисля  че всеки, който е искал да се яви е могъл да го направи, стига да е имал оправни преподаватели или родители.
Ами може и така да е, да не сме случили на "оправни"родители Joy Трудно е да обясня, но факт е че има само 5-6 деца, които са били там и не са от отбора на МГ и са се представили доста добре. (за Варна)

Мисълта ми беше, че децата са умни. И въпреки, че на олимпиадата няма високи резултати, проблема не е в трудността на задачите, а че са по-различни(според мен много лесни, но не за 4клас), но вече са само едни от задачите и съм почти убедена, че ако се паднат отново подобни - затруднения няма да има.

Относно Пролетните математически състезания:
Само да отбележа, че детето на мои познати се яви индивидуално за 4 клас, а не към отбора на МГ-Варна. Последната задача реши по начин, различен от посочените критерии. Правих контестация, но не ми я уважиха, защото при толкова много високи резултати било необходимо да се придържат към единни критерии. Тъй като все пак задачата е решена,  му дават 2 точки.  В крайна сметка има 21 точки.  Дали, ако беше в отбора, нещата щяха да са по-различни.

# 602
http://slaveykov.com/subcategories.php?catid=6806 ВМС - Варна

Относно ПМС нямах предвид кой колко точки е получил, това е друга тема, а че задачите бяха прекалено лесни. А и щом от 15 деца -12 или 13 имат над 75%  за какво говорим- според мен за присъствие Naughty

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 12:13 от Лолита`

# 603
Май черновите не ги гледат изобщо специално на Великденското. При нас не са ги събрали, за което ме е яд, защото ние сме сбъркали само 15 задача и то техническа грешка. А решението до края му е вярно. Ако бяха взели черновата, щеше да вземе някакви точки поне за това.

# 604
Май черновите не ги гледат изобщо специално на Великденското. При нас не са ги събрали, за което ме е яд, защото ние сме сбъркали само 15 задача и то техническа грешка. А решението до края му е вярно. Ако бяха взели черновата, щеше да вземе някакви точки поне за това.
нямаше да вземе или си решил или не това е тест. Само на олимпиади може да получи точка, но там май като при литературата зависи от проверяващия - дали ще хареса стила на решаване.

# 605
Да, точно това казах, в отговор на въпрос зададен по-горе дали взимат под внимание черновите.

# 606
И на Коледното и на Великденското състезание никога не се събират чернови!Някои деца решават дори наум.Това е тест и децата трябва да се научат правилно да ограждат отговорите и да ги нанасят на бланките.Това е важен състезателен елемент,такива са правилата.

# 607
  • Sofia
 Доколкото знам, на никое състезание в тестови формат не се гледат чернови. Дори да се събират, то те не се гледат.
  Моят син е получил на една от задачите верен отговор, но го е дал като друг отговор. Е, няма как да претендирам при положение , че си има верен отговор В. Такива са правилата. Дори на състезанието да има подробна задача се гледа  как е решена само на беловата.
 Ще пораснат и ще се научат. Сега е важно да обичат да решават задачи , и да участват в състезанията с удоволствие  Peace.

# 608
  • София
Абсолютно съм съгласна с горното.
Аз сега гледах пак черновата на моето дете и видях едните точки откъде са му по-малко.
Имаше задача коя сума не може да се получи с монети от 5 и 10 ст. И то отговорило Г - всички без 4,12 лв, като е имал предвид, че могат всички без тази. Да, ама формално се пита коя не може да се получи и е трябвало да напише просто Г - 4,12 лв. и оттам явно са едните 5 точки надолу. Ето пример за съвсем вярно решена, но непризната задача, при това правилно непризната.

# 609
Някой има ли представа окъде се появи този ред в публикуваното днес класиране за 4-ти клас във Варна:

61   Теодор Стефанов Семов   4   ОУ "П.Р.Славейков"   67

Вчера го нямаше?

# 610
С риск да бъда освиркана:

Момичета (и момчета), не се вглеждайте толкова в точките и класирането на състезание като ВМС. Какво значение има дали имате 53, 57 или 75 точки? Или дали детето Х е преди вашето детенце? Ако искате детето ви да продължи да се явява успешно на мат.състезания, много, много по-важно е заедно с него да анализирате справянето със задачите, подготовката, организацията на времето и поведението му по време на състезание. Ако сте доволни от тях, похвалете детето, че това е правилния начин, ако виждате проблеми - пак го похвалете и му кажете, че следващия път е по-добре да направи това и това. Постиженията ще дойдат не с класиране пред този или онзи, а с "разбиване" на задачите и с изграждане на навици за правилно поведение по време на състезания  Peace

# 611

Момичета (и момчета), не се вглеждайте толкова в точките и класирането на състезание като ВМС. Какво значение има дали имате 53, 57 или 75 точки?

Подкрепям!!! Моето дете е 2 клас и мисля, че сега създаваме навици и се учим от грешките, пък за точки и класиране ще мислим като стане в 4 клас. Какво забелязвам при нас - вкъщи решава всичко без проблем и с желание. В началото на годината на Черноризец, Салабашев и СМТ беше много концентриран и се справи отлично, даже имаше и максимален резултат, и изведнъж на последните две състезания стана разсеян, не чете условията, обърка попълването на отговорите, а черновата с вярното си я донесе у нас. Много се ядосах първоначално, но мисля, че това е полезно, нека да се сблъска с всичко сега, а не когато е важно .

# 612

Момичета (и момчета), не се вглеждайте толкова в точките и класирането на състезание като ВМС. Какво значение има дали имате 53, 57 или 75 точки? Или дали детето Х е преди вашето детенце? Ако искате детето ви да продължи да се явява успешно на мат.състезания, много, много по-важно е заедно с него да анализирате справянето със задачите, подготовката, организацията на времето и поведението му по време на състезание. Ако сте доволни от тях, похвалете детето, че това е правилния начин, ако виждате проблеми - пак го похвалете и му кажете, че следващия път е по-добре да направи това и това. Постиженията ще дойдат не с класиране пред този или онзи, а с "разбиване" на задачите и с изграждане на навици за правилно поведение по време на състезания  Peace

Aбсолютно подкрепям мнението - независимо дали състезанието е математическо или не - важно е да възпитаваме децата си да имат определено поведение, дисциплина, самочувствие и др. качества, които ще изградят характер, спортсментки дух и хъс във всякаква конкурентна среда.

Аз примерно съм малко разочарована от рез. на моето първолаче - много се подготвя за вмс, на предните състезания - СБНУ и на Коледното се представи много по-добре и като го поразпитах "как така сега толкова слабо се представи?" ми обясни, че е решавал задачите разбъркано - първа, пета, трета и т.н. и после не и е проверявал решенията. Аз, естествено  #Crazy
 Изобщо - много са насоките, в които тр. да се работи с децата, за да се постигне максималния, съответстващ на истинските им възможности резултат.

# 613
Моето хлапе започна да решава както трябва след като му показах няколко задачки оттук:
http://forum.setcombg.com/index.php/board,52.0.html
Изведнъж разбра, че логиката е голям човек: )
Без задни мисли да си рекламирам задачките, обърнете им внимание - и вие, и децата, определено са по-полезни от ВМС: )

# 614
Някой има ли представа окъде се появи този ред в публикуваното днес класиране за 4-ти клас във Варна:

61   Теодор Стефанов Семов   4   ОУ "П.Р.Славейков"   67

Вчера го нямаше?

Явно във вчерашните резултати  е имало грешка, защото след 18 часа класирането бе премахнато от сайта. Продължавам да се чудя защо има резултат 71 т. за 4 клас, а за 6 - дори  и 73т.

Общи условия

Активация на акаунт