Математически турнири - 15

• 100 874
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Явно във вчерашните резултати  е имало грешка, защото след 18 часа класирането бе премахнато от сайта. Продължавам да се чудя защо има резултат 71 т. за 4 клас, а за 6 - дори  и 73т.
Аз си мислех, че точно заради тези точки са ги свалили, но явно не е така.

# 616
Всъщност на мен въпросът ми бе продиктуван от това, че на самото състезание обявиха 280 участника от 4-ти клас, вчера в класирането бяха над 300, а днес има и 1 повече. Смятам,  че може би разликата може би се дължи, че някои деца са се явили в Петко Славейков, но все пак ако някой има иформация може да сподели.

# 617
  • Варна
Всъщност на мен въпросът ми бе продиктуван от това, че на самото състезание обявиха 280 участника от 4-ти клас, вчера в класирането бяха над 300, а днес има и 1 повече. Смятам,  че може би разликата може би се дължи, че някои деца са се явили в Петко Славейков, но все пак ако някой има иформация може да сподели.
в стаята на сина ми 201 имаше и четвъртокласници - бяха 3-ти и 4-ти клас смесени - имам в предвид у-ще Славейков

# 618
Синът ми (5 клас) беше убеден, че е решил напълно 3 задача на областния кръг (получил е отговорите: 4 на а. и 3796 на б., ползвал е признака за деление на 9 при а., дал е примери как се реализират сумите и в двете подусловия и т.н.), но е получил 4 точки.

Разликата е че в решението му на б. не е тръгнал по пътя да елиминира възможностите У = 8 и 9 при К=3 (за които се дава по 1 точка в авторското решение), а е изследвал възможностите Е+А+В=23 и съответно те могат да бъдат тройката числа 6, 8 и 9 (в някакъв ред) и Е+А+В=13 и съответно те могат да бъдат тройките 1, 4 и 8; 1, 5 и 7; 2, 4 и 7; 2, 5 и 6 в някакъв ред (останалите тройки изискват включването на 3). Обяснил е защо не е възможен варианта Е+А+В=3.

За всяка една от петте възможни тройки Е, А и В е намерил максималната стойност на КУЧЕ или е елиминирал тази възможност, след това е сравнил получените стойности за КУЧЕ (при различните тройки Е, А и В), от които 3796 е била най-голямата и е дал пример как се реализира.

Понеже той беше убеден, че е решил и описал добре задачата, се свързахме по телефона с г-жа Стоева (РИО), която каза, че ще провери работата му и ще говори с проверяващия.

Същия ден г-жа Стоева се обади и каза, че задачата е правилно решена и би трябвало да бъде оценена със 7 точки. Тя обаче не може сама да променя точките, а трябва да свика комисия. Каза ни че ще изчака до 27-ми за да се съберат всички претенции и тогава ще бъде свикана комисия, която да преразгледа работите и ще бъдат публикувани коригираните точки.

Ще видим какво ще стане.

РИО София публикува ревизираните резултати от областния кръг на олимпиадата по математика в София (в секция Олимпиади, състезания, конкурси), така че всички, които са подали контестации могат да проверят дали те са били уважени. Промените са направени в първоначално публикувания на 18.04. файл.

Аз лично съм доволен. Синът ми си получи максималния брой от 7 точки на 3-та задача, с което общият му резултат стана 19 точки.

Приятно съм изненадан и от добронамереното и проактивно отношение на г-жа Стоева от РИО, което е нещо рядко срещано в държавната администрация.

# 619
  "Преглед на знанията по математика" - Варна има ли определен регламент, защото не успявам да открия? Миналата година 3 клас имаха мисля 6зад, оценени с по 10 точки- общо 60, ако не се бъркам, но за 4клас не откривам нищо друго освен зад. от 2009. И дали има задачи или сборник със задачи от минали години?

# 620
  • ride my bike...
Aз имам една книжка 2006-2009. Купувана е от МГ. Вероятно още я продават. Ако не - мога да ти я копирам

# 621
Aз имам една книжка 2006-2009. Купувана е от МГ. Вероятно още я продават. Ако не - мога да ти я копирам

Благодаря! Утре ще опитам да я купя от  МГ . Hug А за 4 клас  колко задачи и с по колко точки се оценяват? За 2009 са били 6 задачите, но някъде бях видяла резултати над 80точки.... newsm78

# 622
  • ride my bike...
Нищо не пише за точки. Само задачите са - по 6 бр. Wink

# 623
Благодаря! Утре ще опитам да я купя от  МГ . Hug А за 4 клас  колко задачи и с по колко точки се оценяват? За 2009 са били 6 задачите, но някъде бях видяла резултати над 80точки....
Идея си нямам, но имам един интересен файл...  Simple Smile

Преглед на математическите знания - 4 клас, Варна 2011

В интерес на истината ми се върти един трицифрен резултат в главата от миналата година, но като нямам нищо черно на бяло не мога да го потвърдя със сигурност.

# 624
Ех тази Дидева Simple Smile)))  bouquet

# 625
Ами... Вече не събирам задачи, както преди тъй като почти всичко го има в нета, но все мога да извадя някой джокер от ръкава.  Mr. Green

ВМС - Перник

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 22:47 от Анонимен

# 626
Благодаря! Утре ще опитам да я купя от  МГ . Hug А за 4 клас  колко задачи и с по колко точки се оценяват? За 2009 са били 6 задачите, но някъде бях видяла резултати над 80точки....
Идея си нямам, но имам един интересен файл...  Simple Smile

Преглед на математическите знания - 4 клас, Варна 2011

В интерес на истината ми се върти един трицифрен резултат в главата от миналата година, но като нямам нищо черно на бяло не мога да го потвърдя със сигурност.
HugБлагодаря! Утре госпожицата ще пита госпожата.

# 627
Някой ще ходи ли днес на състезанието в ЧОУ Дружба, което РИО София обяви преди 10-ина дни?
http://www.sofia.drujba.org/index.php/en/7-news/70-sds

30 задачи по математика за 45 минути и 30 задачи по български пак за 45 минути - интересен формат.

ПС - Репортаж:
Преди малко оставих хлапето да се състезава - в потрес съм от базата на това училище. Виждал съм това, онова частно училище... това е нещо съвсем различно, не мога да повярвам, че съм в БГ.

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 10:15 от kodbg

# 628
  "Преглед на знанията по математика" - Варна има ли определен регламент, защото не успявам да открия? Миналата година 3 клас имаха мисля 6зад, оценени с по 10 точки- общо 60, ако не се бъркам, но за 4клас не откривам нищо друго освен зад. от 2009. И дали има задачи или сборник със задачи от минали години?

Относно ПМЗ Варна 4 клас:
Максималният брой точки е 100. Точкуването е по сложност на задачите.

# 629
Относно промените в класирането на ВМС, ние лично бяхме потърпевши от сбъркан резултат, вероятно затова ги свалиха, макар че тези 71 точки продължават да са мистерия, но вече доста често чувам за сбъркани резултати, така че, ако имате съмнения, проверявайте на място.

Общи условия

Активация на акаунт