Математически турнири - 15

• 100 941
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
..............
Както и да е, определено съм притеснен от комбинацията от изляти огромни средства, изключително ниски цени и липстата на информация, има нещо... което не ми допада, да го кажем 6-то чувство.

За това училище разбрах преди няколко години, преди синът ми да започне 7-ми клас. Тогава търсех информация за школи по математика и български език и попаднах на Учебен център "Дружба", който е в структурата на Училища "Дружба" http://www.drujba.org/. Имаше обявено състезание по БЕЛ и математика. Класиралият се на първо място на състезанието печели безплатно обучение по БЕЛ и математика за изпитите след 7-ми клас (подобно състезание правят и "Регалия"). Отидохме на състезанието. Синът ми се класира първи, но....,  както казва kodbg, нещо ме притесняваше, имаше нещо, което не ми допадаше. А и не намерих никаква информация извън сайта им, никакви мнения за тях. Дилемата беше голяма - да спестя ли немалко пари, или да заложа на школа с доказано качество. В крайна сметка се отказахме от безплатното обучение и се записахме в друга школа.

# 646
  • София
Отколко часът е пробния изпит в СМГ - аз мисля че е от 10,00 детето твъри - от 9,00 newsm78?

# 647
В 8 и 30 трябва да сте в СМГ!!!

# 648
  • София
Мерси Simple Smile

# 649
Някой ще ходи ли в Шумен на турнира "Академик Кирил Попов"

# 650
  • ride my bike...
ще  Simple Smile

# 651
Имам темите от 2001 до 2006 г. от прегледа на математическите знания Варна, някой ако иска мога да ги сканирам.  Wink
Моля на marsoft2000@dir.bg   bouquet

# 652
Прегледах назад темата, но не видях информация за националния кръг на ЕК. Има ли изнесена вече официална такава- за класирани деца, дата, час, място?

# 653
  • Sofia
gerka , все още информация няма.
 Може да  следиш за инфото на сайта на МОН в раздел олимпиади и състезания.

# 654
Ali_sun  , Благодаря ти!
Нещо ми се върти в главата дата 02 юни, за когато има и футболен турнир- много неприятно съвпадение. Та тайничко се надявам да са изтеглили състезанието.

# 655
  • Sofia
 Според календарният план на състезанията националният кръг е точно на 2 юни.
2. Математическо състезание “Европейско кенгуру”

* Областен кръг – 17 март 2012;
    * Национален кръг – 2 юни 2012.

# 656
Момичета, проверих резултата от ВМС на място в 125 СОУ. Имаме огромно разминаване в точките от списъка там и в публикуваните на сайта точки.
Участваме за първа година и нямаше да се усъмня, ако не бях разпитала подробно детето. Видяхме и работата му, къде е сбъркал и т.н., но това са подробности. Детето се е справило отлично. Ако се бях доверила на резултатите от сайта нямаше да го пусна на следващи състезания, тъй като според сайта има 18 точки.
Та, мисълта ми е не разчитайте на 100% на резултатите и ако имате съмнения, ходете на място.

# 657
  • Варна
моля за помощ, че моето момче като види задача с разрязване и му прилошава, ама след тази задача и на мене ми стана лошо - определено зациклих
условието е:
Да се разреже правоъгълник с размери 9 см и 4 см на две части, така, че от частите да се сглоби квадрат.
предварително благодаря

# 658
моля за помощ, че моето момче като види задача с разрязване и му прилошава, ама след тази задача и на мене ми стана лошо - определено зациклих
условието е:
Да се разреже правоъгълник с размери 9 см и 4 см на две части, така, че от частите да се сглоби квадрат.
предварително благодаря

На две части, или на две места?

# 659
Ако е разположен със страната 9 см по Х, а 4 по У. От точката разположена на 3 см надясно от горния ляв ъгъл се реже надолу 2 см, след това надясно 3 см и пак надолу 2 см.

Общи условия

Активация на акаунт