Математически турнири - 15

• 100 940
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Само за информация - проявяващите интерес към церемонията за награждаване на успелите деца на България на фондацията на Димитър Бербатов и тези, които се чудят дали заявката им за участие в " Акад. Кирил Попов" е получена успешно, могат да проверят електронната си поща.  Grinning

# 661
  • Варна
моля за помощ, че моето момче като види задача с разрязване и му прилошава, ама след тази задача и на мене ми стана лошо - определено зациклих
условието е:
Да се разреже правоъгълник с размери 9 см и 4 см на две части, така, че от частите да се сглоби квадрат.
предварително благодаря

На две части, или на две места?

именно и аз за това се чудя, но по условие е "на две части" - горецитираното условие е 1 към 1 - задачата ни е дадена за домашно  Embarassed

# 662
  • Варна
Ако е разположен със страната 9 см по Х, а 4 по У. От точката разположена на 3 см надясно от горния ляв ъгъл се реже надолу 2 см, след това надясно 3 см и пак надолу 2 см.

bouquet   много благодаря
е, това възможно ли е да е задача за трети клас - явно от жегата ми се е постопил мозъка

# 663
Много хубава задача. Моят син има проблем не само със задачите с разрязване, а с всякакъв вид преброяване на фигури. А това вече не знам как да му го обясня, или ги виждаш ( фигурите ) или не.

# 664
  • Варна
Много хубава задача. Моят син има проблем не само със задачите с разрязване, а с всякакъв вид преброяване на фигури. А това вече не знам как да му го обясня, или ги виждаш ( фигурите ) или не.

ние с преброяването нямаме - поне до сега не се е затруднявал - то никога не знае човек /напр на Великденското имахме проблем с обиколка на фигури - това в кръга на шегата - изобщо не е дочел условието, че паячето ли беше, или бръмбара са направили по няколко обиколчици - та оттам докара резултата 72 т./, ама с това разрязване, но като гледам е наследствено  Laughing - определено  и аз имам проблем  newsm78

# 665
Ако е разположен със страната 9 см по Х, а 4 по У. От точката разположена на 3 см надясно от горния ляв ъгъл се реже надолу 2 см, след това надясно 3 см и пак надолу 2 см.

е, това възможно ли е да е задача за трети клас - явно от жегата ми се е постопил мозъка
Не се притеснявай, за една година всички родители дърпаме много напред  Joy-информация от първа ръка

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 15:20 от mameva

# 666
Търся да закупя:
- сборник от "Акад.Попов" - Шумен със задачи до 2005г. и / или
- сканирани задачи индивидуални / отборни за 2001 - 2006 и 2008 г.
- отговори за 2000 - 2010 г.
за 6-8 клас.
Ако някой ги има, може да ми пише на лични.

# 667
А това вече не знам как да му го обясня, или ги виждаш ( фигурите ) или не.
Доста от задачите за преброяване на фигури и отсечки могат да се решат не с броене, а със смятане.

Търся да закупя:
- сборник от "Акад.Попов" - Шумен със задачи до 2005г. и / или
- сканирани задачи индивидуални / отборни за 2001 - 2006 и 2008 г.
- отговори за 2000 - 2010 г.
за 6-8 клас.

Не съм чувала за такъв сборник. Иначе аз също бих му се зарадвала.  Grinning

# 668
  • ride my bike...
освен да съберем задачите и да си направим Rolling Eyes

# 669

и да си ги решим?  Joy

# 670
  • ride my bike...
Ами всеки да поема по един клас  Mr. Green

# 671
На линк-а на СМБ - Шумен пише, че
"през 2005 г. по случай 10-я турнир е издаден сборник “Математически турнир Академик Кирил Попов”"
http://87.126.223.84/smb/AKP.html
Явно е издаден, но вероятно е бил в малък тираж и сега е силно "апокрифен" Simple Smile Но сигурно има "порастнали математици", на които вече не им трябва.

# 672
Само за информация - проявяващите интерес към церемонията за награждаване на успелите деца на България на фондацията на Димитър Бербатов и тези, които се чудят дали заявката им за участие в " Акад. Кирил Попов" е получена успешно, могат да проверят електронната си поща.  Grinning
благодаря за инфото и ние сме в клуб 2011 дано съумеем всичко че ако и на кенгуру трябва да се ходи не знам

# 673

Не се притеснявай, за една година всички родители дърпаме много напред  Joy-информация от първа ръка

И аз много дръпнах, таткото малко изостава, ама той не ходи по състезания ха-ха

# 674
ЗА !!!! Peace

Общи условия

Активация на акаунт