Отговори
# 60
Относно цвета, преди време бяха пуснали много хубава рецепта по Ютилисима, точно за деца, които не обичат зелении. Бяха едни бухчи от бутер тесто с пълнеж от спанак, сирене и варено яйце. Добре изглеждаха, а и децата, които бяха в студиото,  си похапнаха. Трябва да изровя рецептата и ако някой я иска, ще му я пратя на лични.

# 61
мама Ива за спанака гледай да е замразен, ако е пресен може да има много нитрати и затова да се получават колики и повръщане.
  Hug Явно това ще да е било, защото аз реших да му купя пресен.... бг п-во ooooh!. Нямам опит с това чудо и изпатихме кофти. Ще пробвам със замразен, че искам да го науча да яде, нали е полезен Simple Smile

# 62
Ех..много криво ми е като видя едни такива сериозни думи тук! Затова и основно съм от четящите..

За спанака-давам когато има в менюто на кухнята, не знам дали ползват пресен или замразен, но се приема добре. Забелязала съм и аз обаче че после много бързо излиза Mr. Green, въпреки че разтройство не е предизвиквал:-)

Тук е момента да кажа и че много се радвам че вчера, макар и за малко, се видяхме с момичетата Hug. Алекс и Филип много са порастнали! Истински малки момченца, а не бебета:-)

# 63
  • Бургас
Чакам копривата на село и на другите зеленини да им дойде сезона. От магазин за себе си, дори ме е страх да пазаря такива работи.
Коприва си бях замразила миналата пролет (обожавам я) и му правих супичка зимата и скоро пак, много я хареса  Heart Eyes

sany81, ако замразиш нитратен зеленчук - след размразяване намалят нитратите ли?

# 64
И аз затова бях от основно четящите, може би пак ще мина към тях. Извинявам се на всички, които са се почувствали по някакъв начин засегнати.

Хубав дъждовен ден от нас!

Нищо зелено не съм давала досега, защото за съжаление не ядем манджи... Sad.

# 65
Давала съм коприва и спанак и доста му харесват Peace Но от 2 дни сме скарани нещо с яденето, хапва стабилно сутринта и през целия ден плюе всичко,което му дам ooooh! Май зъби пак ни мъчат. Има ли още деца с биберони или сме единствените? Все още вечерите заспиваме с нея.
Бебеш Praynig

# 66
Здравейте момичета!

Благодаря за отговорите за дъвкането, дано се регулират нещата скоро.

За спанака и копривата - давала съм и от двете и да ви кажа нямала съм проблеми. Харесват се, а и в ДК ги има един път в седмицата. Но определено могат да имат слабителен ефект, а и дразнят явно детските стомахчета.

# 67
за спанакът знам,че го наричат*чистач на почвата* , т.е. всичко,което се съдържа в земята го поглъща в себе си ,независимо дали химикали ,торове и т.н. За това купеният пресен спанак не е за препоръчване за малки деца,защото не се знае от къде идва и колко е бъкан с какво ли не ,особено с торове.
Даже го използват за изчистване на почва-гледат го известно време в/у лоша почва /като през това време не го ядат/ и след това пръстта е изчистена  от всичко.

До сега не сме  имали проблем от нито една зеленинка като разстройство и колики . Благодаря ,че споделихте . Peace

# 68
Не спирам да се учудвам, как от най-малкото нещо и се заформя скандал... ooooh! Поне спорът бързо приключи, не смятам че е подходяща нито темата, нито поводът за спор.

Ели, стискам палци скоро да се включиш с добрите новини. Hug

Давах миналата седмица супа от пресен спанак, но произведен от познати на село. Много се хареса. Та се чудех и аз дали мога да давам вече и коприва, че за нея зная че помага и за повишаването на хемоглобина. Та като излезе новата, смятам и от нея да сготвя.

Я разкажете за вчерашната ви среща...Пък и снимки покажете.... Whistling

# 69
  • София
Срещата беше в камерен състав, но аз съм много доволна!  Grinning
Бяхме с mama_Iva и Second и видяхме малък бебчо, който вече не е никак малък - спинкаше си кротко, голям е сладур!  Peace

Понеже духаше вятър и се свряхме в един нов и доста широк шопинг център (в Софарма).
Аз и Ивчето се опитахме да пием кафе, но реално тичахме напред-назад, в опит да спрем малките терористчета да не цопнат във фонтана или да се возим по ескалаторите.

Бистрето, обаче си пийна кафенце спокойно - друго си е с малко бебче!
Но тя си е мъжка майка отвсякъде - не изглежда нито уморена, нито изнервена!

Със снимки не можем да се похвалим, щото откъде толкоз акъл, че да се сетим да се снимаме  Joy

Другия път трябва организацията да е по-мащабна, че да се видим с повечко хора!

KalinaZ ми се губи тея дни....Кали, как сте?

# 70
Джос  HugДобре сме,ама вчера ходихме до неото да си я види като всеки месец,после мръднахме за два часа с половинката да се видим с едни познати и нещо вечерта бях гроги...

А днес просто не мога да намеря начин да се включа...Стана ми тъпо за това,че едва ли не Ели се обяснява в най-тежкия момент от живота си... #CrazyПросто съм втрещена как е тръгнала темата...

Ели,не обръщай внимание на нищо и никой!Гледай си Тея,моли се за нея и да не ти пука!Кой как е научил в тази тема,в януарската тема...Няма никакво значение!Пишем си,споделяме си,НО наистина всичко има граници!Как ще даваш обяснения защо не си ни казала???Ти си знаеш защо и край...А иначе сигурна съм,че всички се молим за вас с най-добри чувства.Но на фона на мъката в майчиното ти сърце и на стреса,изтощението и притеснението ти...всичко ми дойде прекалено,което чета...А когато имаш нужда да говориш,ние сме тук!

Прегръщам ви силно!

За зеленините-спанак от кухнята яде от месец-два.Проблеми не е имала.Марули по-натам.И аз чакам от село.Вчера неото каза всичко да яде-без сол,ядки,мед,и първите нитратни ягоди.От селото ни всичко можело вече.

# 71
http://www.facebook.com/events/270884049654117/          нещо весело за софийските Мами и Деца

# 72
  • София
здравейте,

Ели  Hug на теб и Тея  Hug

Еее, аз пак изпуснах срещата и то защото не четох форума в сряда и вчера прочетох следобеда за нея.  Джос, аз това кафе до фонтана го избягвам като дявол тамян. Един път закъсвах с Гоги, който реши да се къпе там и оттогава директно на втория етаж, там поне има къде да тича без да се гмурка.

На Гоги му избива кътник и е голяма драма. Днес ходихме да му пуснем документите за задграничен паспорт и едвам успяхме да го задържим на стола - крещя, сърди се и леличките на гишето ни обслужиха по бързата процедура.

Зелените неща - аз му давам каквото дават от кухнята , а там има всяка седмица спанак или коприва. Не съм забелязала някакви драстични промени с акото.

# 73
Чакам копривата на село и на другите зеленини да им дойде сезона. От магазин за себе си, дори ме е страх да пазаря такива работи.
Коприва си бях замразила миналата пролет (обожавам я) и му правих супичка зимата и скоро пак, много я хареса  Heart Eyes

sany81, ако замразиш нитратен зеленчук - след размразяване намалят нитратите ли?

Кате не съм сигурна че ще са по малко,. просто аз купувам замразен, не рискувам с пресен. Това от доктор съм го чувала и се старая да го спазвам.

# 74
pufpaf Ние сме с биба. Хич не зная как ще се отучваме. Вчера се замислих- нито без количка все още можем дори до магазина, нито от бибата съм я отучила, нито на гърне. И това като ми каже някой че е слаба, не го ли храня това дете все едно нож ми забиват в сърцето. Дообре че тук намирам отдушник някой да каже "споко всичко е наред, всяко нещо с времето си".  Hug

Общи условия

Активация на акаунт