Отговори
# 150
  • Морска приказка
Ели прегръдки и целувки и от нас  Praynig Бързо да се оправяте. И ние сме болнички и неможем да дойдем, но ви пращаме цялата си положителна енргия  Hug

# 151
  • София
Целувки от нас за Бебешондел и Тея!  Heart Eyes

ikamenova, да ти кажа само, че спанакът и свинското по принцип не се водят алергени. Но си я следи Петето все пак да не е от тях, но аз лично не вярвам! Peace
По-скоро телешко, масло, мляко, банан, домати.... Има разни варианти

Катёнок, единствената идея, която мога да дам е да гарнираш с нарязани на дребно сушени сливи и стафиди.
Аз що царевична грис халва съм изяла със стафиди и сушени сливи, в напълно безумните ми 3 месеца, в които бях на диета, докато кърмех Фифо  ooooh! Това беше единственото сладко, което не съдържа яйца, масло и мляко....

Мацки, аз идеи за разнообразие на закуски не мога да дам по обективни причини - моят син яде от 8ия си месец зърнена каша с плодово пюре сутрин и да ви  кажа не ми изглежда да иска нещо друго. А и да иска - няма време и безмлечни идеи.

Голям рахат си бяхме, когато обикаляхме с количката и не ми се налагаше да общуам с прост народ.
Няма да подхващам пак темата с взаимоотношенията по площадките, но днес просто де що нецензурна дума имам в речника си, ми идеше да я изкрещя.....
Издирвам бясно безлюдни градинки, че не ми понася.
А и детето ми нищо няма да изгуби от необщуването с елементарни частици на въглеродна основа.  #Cussing out

# 152

Няма да подхващам пак темата с взаимоотношенията по площадките, но днес просто де що нецензурна дума имам в речника си, ми идеше да я изкрещя.....
Издирвам бясно безлюдни градинки, че не ми понася.
А и детето ми нищо няма да изгуби от необщуването с елементарни частици на въглеродна основа.  #Cussing out

Аааа, така не може! NaughtyСамо да ни подразниш, без подробности.... Бързо да си кажеш всичко...

Аз ще споделя вчера на какъв индивид-майка попаднах... Детето и на видима възраст колкото нашите, гризка нещо в количката си. На една детска площадка сме ние със Сиси и идва тази майка с детето си. После се появи една жена с едно куче. Та детето на другата майка, както си гризкаше бисквитката и хоп- дава на кучето и после пак в устата си.... #Crazy #Crazy Аз гледах точно като емотикончето....И майката взе да разказва как и те имат куче, как е свикнало момченцето с кучето, че дори като сложела храна на кучето и детето заставало на 4 крака до него.... ooooh! А на всичкото отгоре детето беше по-мръсно и мърляво от едно циганче....Майката българка, детето с българско име, но му се говореше само на английски език. То български не разбираше...Предполагам, че бащата е чужденец....Та така Mr. Green Какви ли още странни птици ще срещнем...Дано и за нас не пишат по някой форум Laughing

# 153
  • София
poli.t , готино, нямам думи. Разказът ти ме подсети за оная швейцарка, дето си роди у дома детето преди 2-3 години и напред назад ги прескачаха котки и кучета  Sick Бебето на няколко часа  Sick Голям шум се вдигна, та после правиха репортажи допълнително, за да ни убедят, че много чисто живеят хората иначе, ама видиш ли за раждането се бяха проснали на мръсен дюшек.
Бррррррррррррр, гади ми се само като си спомня.

Иначе за площадките кво да разправям.....  Crossing Arms Когато моето дете вземе нечия играчка, аз поглеждам майката на съответното дете, на което е играчката и все някак намирам начин  да покажа, че ще му върнем играчката и няма да си я занесем у дома.

Днес люлея Фифо, а колелото му на 5 крачки от нас. Изредиха му се двама дрисльовци, без извинение, да се опитват да се качват на него с кални обувки, да му натискат копчетата с музиката отпред и да го блъскат.
Майките им, безформени дропли, стоят до тях, пазят ги да не паднат, видиш ли, но ни звук ни стон да им направят забележка или поне да  покажат, че поемат отговорност.
Видях се принудена да си грабна детето с колелото, тенденциозно да му избърша колелото с мокра кърпа и да си тръгнем.
Но на кого да обяснявам, че съм отишла там да се люлея детето, а не да се сприятелявам/чопля семки/клюкарствам/плюя свекърва си, например.....

# 154
Кажете за овесените трици как ги правите? А елдата ?

Овесени трици взимам 2-3 лъжички, измивам ги на няколко води за всеки случай (част от тях отиват, но пък едно време миех овесените ядки и доста черна вода се изтичаше), наливам студена вода малко- колкото леко да покрият триците и кипвам за 2-3 минути  докато започне да се сгъстява, но не много. Докато е топла слагам сиренце. Само да кажа- има разхлабващ ефект, поне на нас така ни действа, но пък съм доволна защото от седмица Криси отказва да яде всякакви манджи и само на хлебни кара и е запечен постоянно.
За елдата - и на мен ще ми е интересно да споделите

# 155
 Здравейте !
относно закуските- аз давам на малкия попара със сухар,масло и сирене ( не винаги я яде ) , кус-кус с масло и сирене ( по-рядко ,че не можем да чакаме много да се вари ), принцеса с масло и кашкавал, или с яйце и сирене, кис.мл с бисквити , каша .Ще пробвам с качамака Simple Smile

Аз мисля да взема тези дни слънцезащитен крем, че и ние сме с тен вече. Имам от миналата година една Мустела , но ще я хвърля ( много ме е яд, че дадох 50лв ,а сме използвали съвсееем мъничко от нея  Confused )

За децтата и майките по площадките нямам думи .... Днес едно 4 годишно момиченце блъсна Марио и се опита да го набие (всичко за секунда , аз бях там , ама не очаквах) ,защото малкия и пипнал шишарките. Обясних й ,че той само ще ги види и нищо няма да вземе , а то се тръшна, съответно дръпнах малкия по-настрани ... ooooh! ooooh! Аз постоянно го карам ако вземе нещо чуждо да го остави и го залъгвам с нещо друго , като пръчка ,листо... А същото това момиченце вчера цяла сутрин игра с на марио играчката (едно колелце , дето се бута), за което аз нямам нищо напротив . И той си я оскаше , но не я взех ,уж да се учи да не е свидлив...Явно така ще е по градинките ... за жалост..

# 156
Поли, тези неща с кучетата и даването на храна много често съм ги виждала във Френско.Там сигурно няма бебе , което да не е отглеждано с куче.В началото бях изумена, после свикнах с гледката. Simple Smile
Аз макар да съм привърженичка на домашното раждане и тайничко си мечтая третото да е в къщи, но си спомням за този случай, наистина не беше много хубава гледката . Simple Smile

Майки и деца всякакви, май вече нищо не ми прави впечатление освен ако не засяга мен и детето ми.С една приятелка разхождаме децата на отдалечено , затревено място, вадим одеало, сядаме , правим разходката като пикник с разликата,че бягаме след децата. Simple Smile

Роси, и аз съм ползвала Мустела, не съм доволна, трудно се размазва, детето цялото побелява, трябва да натискам зверски.Някой май беше споменал за био протекция. newsm78

За закуска, нямаме голямо разнообразие, попара със сирене или макарони със сирене-обожава ги.

Иве, бързо оздравяване на баткото.

Хубав и усмихнат ден.  bouquet

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 08:37 от mari:)

# 157
  • Морска приказка
Здравейте. По въпроса с детските площадки не ми се коментира, защото  всеки ден се нервирам за нещо. Сега от както ремонтирахме площадката са се навъдили така да ги нарека "пришълци", които до сега не сме виждали. Преди това повечето деца се познаваха и някак си си имат неписани правила за игра на площадката, ама новите разбиха този ред на пух и прах.
Нашите закуски също не са от най-разнообразните, а и напоследък почти нищо не яде  Sad.  Освен попара и кус-кус, поякога , когато правя баница за нас, правя една кора и за нея с нейното сирене и само с жълтък. Друго, което харесва е домашна юфка. Това ни е една от най-бързите закуски, а вчера хапнахме печени сандвичи с кашкавал.
Относно кучетата и на мен ми се вижда странно това, което пишете. Пред вид, че живеем с куче, не го приемам този начин на отглеждане. Нашия Макс милия, е  изолиран постоянно, но няма как, докато си ядем ръцете и пипаме на всякъде. Колкото и да е чист и ваксиниран, все пак души на вън всякакви гадости.

# 158
И аз мисля ,че Мустелата е доста гъста , трудно се размазва и детето изглежда като индеанец Simple Smile
Някой отзиви за Бюбхен (понеже ползвам такава козметика и мустела и ни действат добре , та се чудя сега  newsm78 )

# 159
Мари, едиствената био защита, за която съм чувала е масло от семки на малини. Но няма определен фактор, варира от Х до Х според партидата.

За детските площадки има едно неписано правило. Каквото занесеш си го прежалил. На мен са ми чупили и отнасяли ирачки доста пъти. Спрях да нося неща на стойност повече от 5лв., че после се нервя.
Онзи ден изведох каката да покара скутера и едно хлапе на 2 годинки ме удари с пръчка по врата както си седях на стола  ooooh! Пиех си кафе, не съм се вряла в игрите им да речем. Просто дойде и ме фрасна. Друго момченце видя и изтича по своя инициатива да каже на майка му, която беше вътре в барчето! Мацката излезе и счетох за нужно сама да и спомена. С гръб ми отговори "Знам"  Joy Все си мисля, че вече нищо не може да ме изненада, но ето на. Не, че ме е пребило, нищо ми няма, но безхаберието е пълно.

# 160
  • София
Здравейте момичета! И ние вчера имахме случка на площадката- дъщеря ми се беше покатерила на една катерушка и изведнъж чувам че ме вика, поглеждам и  Shocked детето ми виси само на ръце на височина към 2 метра, опитва се с крак да стъпи на най близкото стъпалце, а до нея стои на това стъпало едно момиченце на нейната възраст и и блъска крачето от там. Добре че успях да я хвана докато падаше #Cussing out майката на това момиченце си пиеше бира с компанията, и след като видях че явно нищо не е видяла реших сама да питам малката защо така я буташе. Малкото същество ме погледна и каза че не иска никой друг тук да се качва #Crazy е как не и бих два шамара не зная #2gunfire егаси възпитанието

# 161
  • Морска приказка
mari:)  Незнам до колко се води био този крем, но  аз миналата година купих такъв http://www.torba.bg/organic-zashtita-ot-slanceto/4961-lavera-slu … ca-faktor-20.html . Пак се маже трудно, гъст е и стои бяло детето доста време. Показах го на нашия домашен лекар и той каза, че няма нещо в съставките, което може да ме притесни. Мога да кажа , че съм доволна.

# 162
Добра, и аз съм чувала за естествената защита на маслото от малини, също , че и студено пресованото кокосово масло, аз имам, но не ми се рискува да мажа децата само с него.Предложението на Данили ме устройва, прочетох състава, на немците им вярвам, те са педанти. Simple Smile

# 163
За детските площадки - там където ходим има доста дечица, всички майки се познаваме и не се стига до сериозни сблъсъци. Децата се заиграват заедно особено в пясъчника, носим доста играчки и винаги на някой нещо чуждо му е интересно. С повечето момичета станахме много близки. Grinning

iliyanamos, ужасна случка, добре че си я видяла навреме. Аз когато съм с двете деца не знам кой първо да гледам, каката и тя е палава, малката тича обикновено на другия край и ми е много трудно да ги следя. ooooh!

Слънцезащитен крем ползвахме на Себамед 50-ти фактор, пак такъв ще взема. Peace

# 164
Здравейте !

за закуските- филия печена с масло и сусам -любима му е
                                 филия запечена с кашкавал
                                 филия с извара и маслини босилек
                                 препечена филйка намазана с масло +сиренце +яйце
                                 кус -кус с масло и сирене+босилек
                                 чай не пропуска да изпие 2 шишенца Mr. Green
                                 банановата каша на слънчо -и нея много я харесва
                                 попара правя веднъж на 2 седмици и не я яде ,много трудно минава номера с нея Whistling

качамака го правя по следния начин-иначе не ми е вкусен и тва е :

сварявам го по указанието -след това на дъното на гювече слагам малко масло и сирене отгоре наплясквам качамак до средата ,после пак същото  и накрая най-отгоре пак така + червен пипер и чубрица -запичам го ,докато почне да цвърчи 10мин и готово -омитаме го още врял  Laughing има страхотен арпмат от глинения съд

да ви кажа за обрива дето имахме на едната бузка - най-накрая отидохме при педи и той каза,че при децата с много светла кожа е често явление това ,при промяна на климата от мн топло към мн студено и обратното ставало -да не се притеснявам -изписа някакв цинков крем ,но не съм го купила още .
също сложихме ваксината ПМР  ooooh!
каза след 15 юни да идем за последна реимунизация на пентаксим Sick
нито го е мерил нито го е теглил-каза,че изглежда супер и няма смисъл  Mr. Green ,за което много се радвам.

започнах да го мажа всеки ден по бузките преди да излезем със слънцезащитното от мин год -саносан 50 фактор .

за естествене слънчева защита съм чула ,че пролетта трябвало да се засили просто приема на такива плодове/зеленчуци/храни,които съдържат витамин А -но повече инфо не зная...

да ви кажа нещо забавно-едно време по плажовете на нашето черноморие щом замирише на какаови мазила ,значи някой от *Република* е на море-било е много модерно и хит да се мажеш с какаово масло -получавал се страхотен тен, а и невероятен аромат се носи,ма това отдавна по комунистическое време Mr. Green Mr. Green  спомням си даже нашите намираха отнякъде и те каково масло -слагаха шишенце  във фризера да замръзне яко и на плажа го мажеха като сладолед по кожата Crazy

малее като чета какво се случва по площадките и какво ни чака занапред -неизбежно е  ooooh!-дано само няма неприятни инциденти!

за кучетата и децата- оффф, аз съм израстнала сред кучета Mr. Green Mr. Green спомням си как ме облизваха нон стоп,защото бях малка ,а те на моята височина
мисля,че проверено ,обезпаразитено и т.н куче не е проблем и по-голямата близост с дете/това си е мое мнение/  при познатите ми кучета  и котки допускам Йо ,но стоиме настрана от чуждите.
Животните не са лошо нещо и мисля че децата имат нужда от общуване с тях .
В близост до нашата улица преди време завързаха 2 крави и почти всеки ден ходиме да ги гледаме и им скубеме трева и Йо им подава през оградата ,случвало се е да го близнат по пръстите ,но не мисля че е проблем. Grinning

ей,Кимбърли ,вкусотийка изглежда козуначето ти ,ням ням ням -на мнение съм,че един козунак трябва да е вкусен,независимо как изглежда на външен вид ,аз обожавам домашен козунак и чакам с нетърпение Великден ,за да замирише из двора на домашни козунацииии -баба ми всяка год прави ,а аз само се въртя около нея като куче пред касапница Joy

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 14:32 от RikaRurika

Общи условия

Активация на акаунт