Отговори
# 165
о чудо

моя синковец се събуди тази сутрин в 7, не в 6, не в 5:30, а в 7 #Crazy #Crazy #Crazy
заспа в 12:20 след като си изяде кухнята (за първи ден му взимам, взе че му хареса) и още спи.
Надявам се да поспи до 15:30 и после да излезем на разходка.

# 166
Здравейте момичета:)

Ели,целувки за Тея:)Дано е още по-добре!

Сани,дано зачести с това режимче,че и по-късно да става:)Аз не я пускам до 8 JoyГушкам,люшкам да се унесе пак като се събуди по-рано.От 7 някъде си е при мен.

За закуските въртим си попарите със сиренце и масло,и тази с АМ,кус кус на Плазмон,че става за 3-4 минути,домашна юфка.Засега това е.Овесени ядки и елда хапва няколко лъжички и не ще.А да изяде цяла филийка с кашкавал или друго...не знам как ще стане...Почва да троши,да се разсейва...Тя вече почти все сама иска да яде.И се оправя с лъжицата.Ама суха храна само като мезенце се приема засега...Simple SmileА и чувала съм,че по-добре храната да е по-течна засега,за да им е по-редовно акото:)Мисля да пробвам мюсли някакво или корнфлейкс.

Площадките...мъка,мъка...Досега не съм носила играчки освен едно топче дето се търкаля...Вече няколко непознати дечица,по-големи,си го откачват сами от количката и си го взимат.Досега не съм правила забележки,накрая го поисквам като гледам и майката да чуе...никой не реагира:)На Ая не давам да пипа абсолютно нищо чуждо.Защото както мен ме дразни това и други може да ги дразни.Обяснявам й как не е нейно и лекичко я махам от мястото.

Ужасни случки разказвате...аз затова не й давам да контактува с деца на непознати за мен хора.И гледам вече да я водя,където има минимум деца.Неото ни за втори път ми казва,че все още нуждата им от социален живот е почти никаква.И че като я пазя сега от деца по кикакъв начин не я правя темерутче:)Най-много да й спестя някой и друг вирус.

А за животните и аз като Данили мисля,че докато ръцете са им все в устата е добре да не ги пипат много-много.

# 167
нещо много свежо Simple Smile)))))))))))) Joy Joy
като се сетя ,че ММ няколко пъти ми я носи тази боза  от софия и то с влака,ако беше гръмнала някой път в купето както е доста топло понякога- щяха да го опандизят за тероризъм Mr. Green hahaha Joy

http://harmonica.bg/blog/zashto-po-novinite-narekoha-bozata-ni-bomba/

http://www.novatv.bg/news/view/2012/03/23/28395/%D0%92%D0%BA%D0% … 0%B5%D1%82%D0%B8/

# 168
sany81  ,нашите пъпчици са същите ,но само на едната ръка повече, а на другата 2-3.От вчера и около устата взеха да и излизат едни такива червенички и ситнички.Браво на момчето,че си е поспало до късничко и дано така да продължи  Simple Smile.
Josepha ,тук една педиатърка казва пък ,че точно от спанак и бобови и не знам си още какви храни се предизвиква алергия  Shocked,абе луда работа .Благодаря ти за съвета все пак  Hug Най добре ще е да я подложа на диета и ще разбера тогава,иначе няма да стане.Но ще ми е много трудно и ще се чудя какво да и давам.
За детските площадки не мога да дам мнение ,понеже тепърва ще започваме да ходим ,а и тук в квартала е една единствена с два пясъчинка и олющена пързалка за големи деца,но тревната площ е минирана от кучета ,които стопаните им постоянно ги разхождат там  ooooh! ще трябва да подадем жалба направо до общината ,че тук колкото и да се оплакваме на кварталните файда няма.Иначе ние сме около 10-12 майки които си общуваме и децата ни са почти на една възраст,за сега няма проблеми познаваме си се ,но проблема е че няма къде да водим децата да си играят.Миналата година ни беше лесно с количките трамбовахме из улиците ,но сега просто няма къде.
Кимбърли ,страхотен изглежда козунака ,браво . Simple Smile
RikaRurika ,наистина свежо,а на мен как се припи бозааа  Joy
Отивам да сготвя набързо докато спи ,че после да излизаме на разходка .

# 169
Мисля,че няма нужда да коментирам някой родители,по градинките,при нас всички градинки са пълни.Малката вчера удари едно дете на 1 година и 9 месеца,просто и писна да си иска топката и да не и я дават.Взимат и нещата аз не се сърдя защото и тя често взима чужди.
Да ви кажа за един баща,синчето въдима възраст около 4 годинки кара джип с акомулатор и спря при нас,малката отида при него и го глада интересно и е,по есно време идва бащата,скара му се,че стои при малките деца,аз казвам няма проблеми,а бащата вика има проблем,защото знам какво ще направи,ще тръгне рязко и ще я прегази,а майката идва и пита какъв е проблема,ама с тон все едно аз съм виновна за нещо.Разбра,че нищо не е станало и отидоха по надоло.

# 170
Здравейте момичета,

ние днес бяхме на Банкя почти целия ден и беше много приятно и хубаво. разходихме се , попече ни слънцето и се надишахме на хубав въздух Simple Smile Майка ми е там на някакви рехабилитационни процедури, та плануваме в понеделник да ходим пак ,дори и на басейн ще отидем.

sany81 , вие като големите... спите до късно, ядете кухня и после само на следобеден сън. Айде честито и дано се случва по-честичко Hug .

Ние днес станахме в 6ч и никакъв режим значи...инае и двамата са добре, баткото няма Т, Алекс и на него почна да му намалява хремата ( Добра мерси за идеята за Макситрол-а... действа  Hug ) Ще видим...

За площадките не ми се говори... как ги мразя. Имам спомени от баткото до към 3 годишен ,че все ми действаха изнервящо, все с викове си тръгвахме и винаги имаше някой , който да ми вдигне кръвното. Засега ги избягвам или все се ориентираме към частта с деца над 6 год, заради баткото, ама то е неизбежно скоро Алекс да почне да си търси компания и незнам какво ще става. Аз преди си мълчах ,ама вече не съм станала и много устата , та може и да се скарам с някоя ... за съжаление има всякакви индивиди  ooooh!

Аз да ви питам друго нещо... тръшкат ли се вече ? Алекс като не му дам нещо и се мята демонстративно на земята по дупе и след това ляга със засилка по гръб. В повечето случаи се престрава и си удря главата ,та искам неискам го вдигам и гушкам да го успокоя. Но ако все пак не се пребие докато страда го оставям и се правя ,че не го виждам. Много е артистичен, но като ми се хвърли на земята откачам ...

Другото , което искам да ви питам е дали като се изцапат тичате да ги преобличате? Аз направо не мога да го гледам, да има и едно петънце веднага махам и преобличам дрехата. Май не съм много наред, но много се дразня да е мърляво детето, нищо че е дете.

За кучетата и ние имаме на двора и Алекс все иска да си пъха ръцете в устата му... е не му давам. Дори и да я пипа не давам, ама ако се случи после веднага го мия. Не си представям да пиап непознато куче и после да си лапа ръцете. Иначе и аз съм за близостта с животните, но не и за обмяна на лиги и бактерии...

RikaRurika , за обрива да ти кажа и аз съм чувала тази версия и да ти кажа на баткото , пък и на Алекс точно в такива периоди им излизат по бузите едни като лишеи. Аз си го обяснявам точно така  Peace  

Айде оставям ви засегаи  лека вечер  Hug

# 171

Аз да ви питам друго нещо... тръшкат ли се вече ? Алекс като не му дам нещо и се мята демонстративно на земята по дупе и след това ляга със засилка по гръб. В повечето случаи се престрава и си удря главата ,та искам неискам го вдигам и гушкам да го успокоя. Но ако все пак не се пребие докато страда го оставям и се правя ,че не го виждам. Много е артистичен, но като ми се хвърли на земята откачам ...

Ами оказа се, че моето дете от инатливите и се опитва да ми върти номера. Днес беше такъв ден. Тръгнахме да посрещаме татко и от офиса. Искаше да върви, пуснах я. Ама то голямо гонене, хич не се поддаваше на агитация, казвам и ела да видим котето, кучето, гълъбите и всичко, което друг път е вървяло. Не, моето дете нарочно хуква в противоположната посока... Crazy Когато взе да си събува обувките и искаше да ходи по чорапки, вече не издържах. Хванах я за ръката, а тя ме ухапа. #Crazy И това не е за първи път да посяга да хапе, когато не стане на нейната. Батко си миналата седмица го ухапа до кръв... ooooh!Незная вече как да подходя в такава ситуация, казвам че боли, че ще плача, че така не се прави, ама кой ли ме чува. Днес като се ядосах, като ме ухапа, след като я завързах в количката и казах, че следващият път и аз ще я ухапя... Mr. Green

Ако някой се е справил с подобен проблем, моля за идеи...

# 172

Хахах Иве , все едно си описала МАрио...НИе сме абсолютно същия случай.  В по-тежките случаи ляга по очи и маже сълзи и сополи по земята  Laughing Laughing Не ,че нещо..ама ми стана по-леко ,че не сме само ние  Mr. Green

# 173
  • София
rossy-pm,mama_Iva Споко момичета и моят синковец се тръшка, не сте самотни в това Mr. Green С Дъщето така беше до към 2 и малко, докато не почна да разбира всичко което и обеснявам. Сега понякога може да ревне от време на време ама не е толкова драматично. Вече разбира като и обеснявам че не мога да и дам/купя нещо поради еди каква си причина. Те всички изпробват за какво могат да ни “изнудят“, колкото повече им се поддаваме, толкова по-зле става. Трябва да се формират граници и трябва да има неща които твърдо са под забрана(опасни и вредни), условно(например сладко да-но само след ядене или сме се разбрали че в парка може да се вози на количка или някое друго забавление, но само едно на ден), и разрешени неща. Трудно е ама ще свикнат, няма как. Търпението и обясненията са главното при това. Ще им дойде времето когато ще почнат да ни разбират. Hug
Приятен ден на всички!

# 174
И моят синковец се тръшка. Много артистично и драматично. Демонстративно му обръщам гръб, да се сети, че това не действа. Никога не го вдигам, ако ще да си дрънка главата, да целува пода - негова си работа. Рано е да се каже дали тактиката ще успее  Joy и кой кого.
Каката не ми се е тръшкала. Само 2 пъти е пробвала и то в ситуация, когато беше крайно изморена, а опитвах да я извлека от любимо занимание. Ината е друга работа, но чисто тръшкане както сега прави дребния - не.

Току що казаха при Гала за моите любими сурови тиквени семки  Rolling Eyes Колко съм доволна, че се потвърждава моята приумица. Давам ги ежедневно заради цинка и виждам ефект при детето.
iliyanamos, пак спрях ензима докато оздравее. Кога ли ще сме здрави, за да го въведа активно  ooooh!

# 175
Dobra- какъв е ефекта от тиквените семки? newsm78

# 176
  • София
dobra , присъединявам се към питането на Рика  newsm78 . Също така да питам натрошаваш ли ги по някакъв начин, щото на Фифко съм му давала тиквени семки в хляба на Слънце и Луна и после ги виждам в акото цели.

# 177
Моята не се тръшка,пробва се когато не е достатамно изморена,когато я слагам в количката за да се прибираме.Иначе и тя се пробва с хапането,първо не и разрешавам,когато се случи казвам не така боли,когато и това не даде ефект,просто и обръщам гръб и се правя на сърдита има ефект вече почти не хапе.Има и една категорична забрана да се качва до телевизора защото ще падне заедно с него,винаги я спирам когато тръгне и и показвам къде може да се качва,пробва се от време на време,но аз съм твърда.

# 178
По това, което четох в нета, изоставането в растежа често се дължи на недостиг на ЦИНК. Свързва се и с някой храносмилателни проблеми.  На деца не бива да се дават микроелементи чрез лекарства и добавки, защото балансът в организма е твърде крехък. От 10-те храни съдържащи най-много цинк избрах тиквените семки като най-подходящи за нас. Другите са телешко, стриди, семки от диня, сусам ... и не омня още. Телешко ние не можем да ядем, стриди пък съвсем Simple Smile)) Сусам давам много рядко в домашен хляб, но ще зачестя.
Меля ги в кухненски робот с S-ножа (стандартния) или в шейкър каната наведнъж голямо количество. Правя ги възможно най-фини. Ако имате ръчна мелничка за орехи, още по-добре. Дават се сурови. Откакто му слагам всеки ден в храната по 1-2 мерителни лъжички от АМ детето започна да расте. За първия месец безкомпромисно даване дръпна с 1,5см. и поне 300гр.  Втория месец височина не съм мерила, но е +още 500гр. Предвид, че ходи активно 800гр са доста. Освен това ми се струва, че му успокоява вихрите в стомаха. Изаква ги във вида, в който са влезли  Joy но си мисля, че и така организма усвоява "нещо". Всичко е моя приумица, не е препоръчано от лекар затова имайте едно на ум.
http://getstronger.biz/vitamini-minerali-soli/417-zink.html
Топ 10 на храни съдържащи цинк.

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 12:49 от dobra

# 179
  • Бургас
Добра, огромни благодарности за страхотната информация, която даде  Hug

Малкия ми от снощи е с висока Т, вирусна ангина било, според педи.
Дано се справи бързо Praynig
Аз, както не съм спала снощи, и сега на работа съм като призрак Tired

Общи условия

Активация на акаунт