С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 892
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте и от мен. Отдавна не съм писала, но редовно ви чета.
Както вас и аз още чакам. Аз имам още време до термина, ама бебка няма признаци да излиза. Имам около 2 см разкритие и идеална шийка изгладена от около 3 седмици, но бебето още е високо и не е слезнало надолу.
Чувствам се като балон, ама аз не се спрях в къщи. Само обикалям напред-назад в това хубаво време... Сега даже мисля да изкося райграса с косачката. Пак си е движение Simple Smile
Страхотен ден ви пожелавам и да има много бебета днес Simple Smile newsm20

# 256
Хайде честито на новите мами! Да са им живи и здрави бебоците и само радост да внасят в живота им!

И не на последно място - честита първа девойка за април - Тиарра, че досега само мъже се раждаха!   bouquet

На нас чакащите - кураж и търпение, и нашият момент ще настъпи, когато му дойде времето Praynig

# 257
  • Sofia
Браво, още бебчета и още щастливи мами Simple Smile Да са им живи и здрави!
При мен има време до термин, но като влязох в 9ти месец и лекарката ми каза, че скоро ще се ражда, бебто било голямо и бъра бъра...Та се настроих малко или много, а то както е тръгнало ще си дочакам термина Simple Smile За сега не се нервирам и се старая да не мисля много по темата, но и при мен който се обади само ме пита роди ли...Изнервящо е и едва ли ако съм родила ще си вдигам тел. на поразия. Но така е май при всички Simple Smile
Аз продължавам да съм в дилема кога да започна да си пия хапчетата за алергия, че ако се сигне до упойки да могат да ми сложат: как да изчисля 5 дни преди раждане  newsm78 Луда работа Simple Smile
Аз ще се пробвам да направя поредната разходка и да си измъча костите пак. Хубав ден априлки!

# 258
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Честито на новите мами, да са им живи и здрави бебетата и много да ги радват!   bouquet

И ние сме още 2в1, но аз и нямам никакви признаци за скорошно раждане. Не бързам за никъде, всъщност ако не беше кръвното и безумно подутите и болящи крака можех да си изкарам и повечко така.

Хаджи, по принцип е нормално в началото да изпитваш лек дискомфорт (лек, не кански болки и кървене) от кърменето, все пак все още се учите и ти и бебето, вероятно с времето ще се нагодите и нещата ще се изгладят. За момента можеш да коригираш позата винаги когато забележиш, че нещо не е както трябва, предполагам Ди ти е обяснила кое как трябва да е, а ето ти и една статия за кърмене с големи гърди. За зърната също не се притеснявай - за щастие бебенцата растат, а с тях и устите им, та с времето и това ще си дойде на мястото. Разранените зърна, както са ти казали можеш да мажеш с ланолиново кремче и да разхождаш възможно най-много на въздух. За хапването и аз ще се повторя - ако имате достатъчно напишкани и наакани пелени, хапвате минимум 8-12 пъти на денонощие и бебето изглежда добре, то всичко е наред!  Hug
 Браво за ентусиазма, желанието и упорството да се справите с кърменето, вярно, че понякога в началото не е много лесно, но всички усилия си заслужават!  Hug

# 259
  • Sydney
Честито на новите мами zlatoto87 и amber2011 и бебета - да са живи и здрави всички Simple Smile!

# 260
  • София
Честито на новите мами, живи и здрави и щастливи бебчета и бързо възстановяване!
Аз още си чакам, ходя на тонове през ден вече, поне те са добри де и чакам на бебето да му се доизлиза. В петък има пълнолуние, казват, че много бебета се раждали тогава, дано и мен ме огрее, както и други вече подминали термина Praynig Хич не ми се ще да се стига до предизвикване на раждането... На йогата вече ме бъзикат - 1во беше "Честит термин", а после и "Вече влезе ли в десетия  Laughing" Живи и здрави, когато - тогава, гледам да не губя търпение Simple Smile
Губят ми се Дриймър, Октавия и още някои от сравнително активните мами..
benitabeni, супер е че се включваш, очакващите с интерес четем всичко за вече родените бебчета, ако ви се разказва по нещо Simple Smile

# 261
Ооо, тогава и аз се редя зе петъчното пълнолуние Laughing Mr. Green

Бенита, чакате ли ни за разходка Party Sunglasses

# 262
  • София
kika555 - Не съм се изгубила всеки ден чета, но не знам какво да пиша вече, чакам си все така всеки ден на тонове и мене най много ме притеснява да не се наложи да ми предизвикват раждането, уж всеки ден ми казват още по-  надолу е слязло, водите са добре плацентата също, за разкритие не са ме гледали.Имам си контракции от време на време от време на време почвам да засичам и престават да са толкова на често....
Дано това което казваш за пълнолунието да подейства , не се бях сетила Simple SmileПък и така може да се засечем Simple Smile
Продължавам днес с разходките и компота от ананас Simple Smile някъде четох, че предизвиквал контракции.Иначе не смея много да ям, че искам да ми е по празен корема като се почне....
Честито на всички родили!

# 263
Уф, наработих се  Crazy
Като ядете лятото сладолед и вафли/бисквити/десертчета да си мислите за мене  Joy Че ко не съм работна ще спре производството  ooooh! (шефът ме изгледа умно днеска като му казах, че от понеделник ме няма в офиса  Twisted Evil)
Ама и аз съм си за бой - като нямам спирка  Crazy

Аз съм решила до 20ти да съм родила! И като ми мине рождения ден (на 10ти) подхващам офанзива с де що има методи- знайни и незнайни Simple Smile Да видим кой ще ми се върже от домашните .. и най-вече бебка дали ще ме отрази  Laughing

# 264
  • Sydney
samm разбира се Simple Smile живи и здрави скоро ще направим един Боровски разход  Mr. Green Laughing
kika555 ще разкажа Simple Smile днес ходихме на първия контролен преглед след изписването в Токуда - Ема е 2600 гр., док. каза, че в долната граница и да яде повече, но тя не иска, не мога и насила да я накарам, защото го повръща... важното е, че качва Simple Smile
Да разкажа и за раждането: Приеха ме в Сряда на 21.03. (планов прием), но с на 5 мин. контракции и още тогава док. ми каза да не ям и пия, понеже може да се наложи да се ражда още същия ден... след система кормагнезин удържахме положението и се разбрахме с док. да държа до Неделя, че заминава на конференция (остави ме на друг док., с който работят в екип)... в Четвъртък вечерта записа е бил много лош и докторът е установил, че правя прееклампсия на сутринта с още по лош запис... и както се смеехме с акушерката, че скоро ще дойда при тях в Родилно и тя ми казваше, че има време до Великден, така се появи док., който директно ми съобщи - "Айде Simple Smile"... нямах време дори да се притесня, само се обадих на мъжа ми да му кажа, че днес ще е деня и започнаха да ме оправят за секциото... момичетата в стаята бяха учудени, че съм толкова спокойна, чак съм си измила зъбите и съм се мажела спокойно с крем  Laughing след това ми правиха пробата за упойките и консултацията с анестезиолог... после вече отидох собственоръчно/ходно до операционната, където ме вързаха за монитори и пулса ми беше 170 през цялото време... сложиха ми спиналната - не болеше и след 10 мин. някъде ме хвана, т.е.. не си усещах краката... после донесоха музика и си започнаха да си режат, а с мен си говореше анестезиоложката, която ми обясняваше какво ще усещам... по едно време ме заболя зверски стомаха, казах й и тя ми сложи някакво нещо, от което ми стана едно такова замаено... после извадиха бебето, тя кихна два пъти и тогава изрева...пуснаха Happy BirthDay  Laughing дадоха я на лекарите от Неонатология и ми показаха гривните с номера да видя, че са еднакви, после ми я показаха и я отведоха... след това мен ме заведоха в стаята, вкараха мъжа ми да ме види и после той отиде да види Ема, която беше в кувиоз на кислород и сонда... след това никаква информация за нея 12 часа, направо се бях побъркала и вдигнах цялото отделение, понеже не мога да стана... още вечерта поисках да ме раздвижат, за да мога на другия ден по-лесно да ходя при нея... беше зор, но само първия път...после с всеки изминал ден все по лесно... тя стоя 8 дни в кувиоз, на термо легло след това, после вече ми я водеха в стаята... утре става една седмица от както ни изписаха, аз имах вариант да си ходя без нея, но не исках... и така - не беше страшно:)

# 265
Да се отчета и аз- пореден преглед, запис перфектен, бебе 3503гр, контракции 0, води- понамалели (което било признак за скорошно раждане- ами айде де нали това е целта), плацента трета степен зрялост, главата е позиционирана но е сравнително високо, разкритие около сантиметър. Цитирам доки: Чакаме само да почнат контракциите и си готова. Е то ясно че това чакаме. Вече ми е доста нервно, да се почва че да свършва. От неделя всеки ден на тонове и така. Овнешка му работа  ooooh!  #Crazy

# 266
  • Пловдив
Здравейте мами! Влизам само да честитя на новите мами и да ви кажа, че днес със 4 см. Разкритие ми направиха спешно секцио и към 2 на обед се роди малката Иванина 3360, 51 см! Добре сме и двете,  Hug на всички /днес и аз имам РД/  baby_neutral

# 267
KRASI1982 Честито за малкото съкровище! Да ви е жива и здрава и много да ви радва!!  Simple Smile

# 268
KRASI1982, ЧЕСТИТО! Да е жива и здрава малката Иванина.  newsm30 Скорошно възстановяване. smile3525

# 269
KRASI1982 честита ти дъщеричка!Да ти е жива и здрава и много да те радва!

Общи условия

Активация на акаунт