С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 661
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
И на мен сега на последната ЖК ми взеха секрет, оказа се с много стрептококи, та в момента съм на антибиотични глобули за 12 дни - Макмирор комплекс...надявам се да се оправя преди бебето да тръгне да излиза, защото четох някъде, че ако си със стрептококова инфекция и раждането е нормално, инфекцията се предавала и на бебето и трябвало и него да го лекуват с антибиотик.

# 121
Здравейте! Не съм писаса отдавна, иначе чат-пат попрочитам по нещо. Някои теми съм ги изпуснала  Embarassed Обсъждали ли сте въпроса с упойки при нормално раждане ... Сигурно е много индивидуално, но до сега с мойта лекарка не сме обсъждали и изведнъж се притесних. С едно-две изречения някой би ли казал нещо. Кое е добре за бебето и после за майката. Благодаря!
На родилите - честито! За нас останалите - успех!

# 122
  • Варна

Аз пък нещо май със стомаха не съм добре от няколко дни....С гадене....Прди 2 дена ми се беше подул,с извинение едни газове,болки по червата..ще внимавам какво похапвам явно....но съм се ограничила само на препечени филии,солети,варени неща и чай...Да видим до кога Simple Smile И аз съм от трудно завъртащите се вечер....докато се обърна минало сумати време и бебчо и той се мести че и понаболява,но така ще е ...Още малко имам да почакам аз...МНого кураж на всички момичета и много усмивки от мен Simple Smile

# 123
  • Пловдив
  bouquet Здравейте коремчета в този мрачен и студен първи април!
Честит ден на хумора и сатирата на всички! /и на лъжата  Mr. Green/
Вече сме най-накрая в април, да си отговорим на името Априлки 2012  Mr. Green Както викам вчера на мъжо - вече мога да раждам, дойде април  hahaha  
По случай празника една смешна статия за имената на децата http://div.bg/%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D … 423_i.107235.html
Въпросче към родилите секцио или тези които имат вече като мен едно секцио - по принцип е ясно че анестезиолога заедно с опериращият определят упойката, но на мен ми се предостави възможност за избор между спинална и пълна упойка и сега съм в една дилема  newsm78 Някой да сподели как минава спиналната /аз предният път бях с пълна/, може и на лични, но според мен ще е доре и тук, едва ли съм само аз за секцио, може да има и други които са любопитни като мен ....
@User - упойката при нормално знам, че трябва да се заяви категорично от по-рано, че идва момент в който и да искаш няма как да ти е сложат, пак се слага в гръбнака, усещат се напъните, но болката я няма, знам също така че са възможни и повече разкъсвания ... така ми е обяснено на мен, защото питах и за такъв вариант, но поради проблем с очите категорично ме отрязаха, понеже налягането пак се покачвало в очните дъна и риска си оставал. Ако има някой който я е ползвал да сподели  Peace

# 124
Разкъсванията са повече със или без упойка, не разбрах

# 125
  • Пловдив
възможни са повече при наличието на упойка - ето и една от многото статии по този повод: http://semeistvo.rozali.com/rajdane/p13961.html   чак и аз се замислих за тази спинална ...  newsm78 Sick

# 126
Благодаря, Краси! Прочетох статията и ще се поровя из нета да събера малко инфо. И все пак тези, които имат полезна информ, за упойка при естествено раждане, нека споделят!
Бясна съм на  докторите - взимат паричките при прегледи, а ако не се сетиш да попиташ, няма обяснения, няма нищо. Един преглед е 50 лв и пак полза голяма не вдях досега от многото пари, дето съм изсипала за тези 9 месеца.

# 127
  • Sofia
Здравейте сладурки,
записвам се и аз в новата тема, дано и нета да ме съпътства, че напоследък ми писна от нямането му.
ЧЕСТИТА РАДОСТ НА ВСИЧКИ ВИДЕЛИ СВОИТЕ СЪКРОВИЩА И УСПЕШНО КЪРМЕНЕ И ГЛЕДАНЕ!
А на нас чакащите успех в следващите дни Simple Smile

# 128
Днес май никакви бебета Laughing Всички се стискат да открият априлския сезон.

Честита щерка Стефана на мама petiapsb!!! Бъдете здрави!  bouquet

# 129
Честити рожби на всички,които в последните дни родиха!Да са живи и здрави бебенцата и бързо възстановяване на майките им!На всички,които като мен все още са в очакване ,желая безпроблемно да минем финала на това вълнуващо пътешествие!
Аз утре се отправям към болницата,в която ще раждам за прием,да видим какво ще решат лекарите.Бебето е все още седалищно,термина ми е 4.04.,без индикации за раждане съм...
КЪСМЕТ на всички и до скоро!  newsm51

# 130
Здравейте момичета,
извинете ме, че няма да мога поименно да честитя, но колелото около баткото и бебето ме завъртя....
Честито на всички родили! Да са живи и здрави и бебетата да им носят много радости!

Бебе Гергана е добре, аз също, много по-бързо от миналия път и леко възстановяване към момента. Ще се напасваме цялото семейство, за сега баткото реагира много добре. Да видим като ни подхване ежедневието.
Относно гърдите  - аз за един моменте от порядъка на 15часа изпуснах положението, но с помпа Medela всичко си дойде на мястото. Кърмене и цедене - на 2 часа.
Все още зърната са ми чувствителни - та ако знаете нещо полезно за зърната - казвайте !
Di - мисля, че позата е ок, но малко изпуснах нещата - HELP?

Пост на посоки, извинете, на всички, които чакат голямото събитие  - успех и много  Hug Praynig
Благодаря още веднъж за топлите думи за моята бебка Hug

С plamena 1212 - го докарахме на едно Laughing Laughing Laughing

# 131
Все още зърната са ми чувствителни - та ако знаете нещо полезно за зърната - казвайте !
Di - мисля, че позата е ок, но малко изпуснах нещата - HELP?
Мажи с лансинокс и ги дръж на въздух колкото можеш (без дрехи). Мен само това ме оправи..
Сменяй позите, да не е само една, че от една и съща страна ще го разранява така..

# 132
Привет!

Честито на всички родили майки! Бъдете здрави, а бебчетата силни, здрави, щастливи и много обичани    bouquet

Моят термин е днес и никакви признаци. И с тази първоаприлска шега - сняг! направо е депресиращо Sad

Док каза, че до цветница трябва да родя, ако не, ще предизвикат раждането.
Ама явно на моята госпожица и е удобно и хич няма намерение да излиза за сега.
Онази вечер се събудих с остро пробождане и болка в кръста и си викам- почна се. Да, ама не!
След 10 минути все едно не бях бременна... та така...
Пробвах знайни и незнайни методи за предизвикване, освен че явно и допадат разни вкусови извращения, дълги разходки и кръшни танци, дори не се е посмъкнала.
Е, оплаках се Simple Smile

А относно тревогите на една мама с постериорно разположено бебе- yani290885.
Щом е главично има време да се завърти, а и ти можеш да му помогнеш. Освен със спане на ляво, както са те посъветвали (помага възглавница между краката или под дясното коляно или зад гърба и си леееко извита по гръб- удобно е), помагат танците (тип бели денс, ама не рязко ами просто си връткаш дупето), стоене на четири крака и метода ребозо. Последното е лесно и много приятно, аз го правя първо защото бебето е с гръбче надясно (ако гледам надолу) и второ защото много ми облекчава болките в кръста от тежестта.
За него обаче ти трябва човек, който да го прави.
Ето линк, аз правя вторият вариант (има и други упражнения)

http://www.estestveno.com/node/42

Понеже и аз бях чела, че повечето се раждат с гръб наляво и така било най-благоприятно, питах лекарката така ли е и има ли проблем, че моето е с гръб надясно. Тя отговори, че повечето така се завъртат, но че разположено надясно не е никакъв проблем.
Стискам палци всичко до 17 да е ок.
Аааа и последно. Не чети страшни неща в нета. Важното е да си спокойна Simple Smile Всичко ще е наред  Hug

# 133
При мен вече снегът взе да натрупва!  Нищо чудно, че още нямаме бебета днес,а? Снеговалежът измести бебевалежа! Все пак ако има желаещи.... Hug  bouquet  bouquet
Аз лично нямам търпение Heart Eyes

# 134
SATORI Благодаря Hug Hug Hug newsm51 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт