С коремчето ще се сбогуваме, Априлчето ще нацелуваме!

• 39 660
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен Simple Smile Много благодаря на всички за пожеланията. Честито на другите нови мами, които съм пропуснала. Да са им живи и здрави бебоците. Ще гледам да поизчета нещата. Ние вече сме си вкъщи и се учим една от друга Simple Smile

# 136
  • Пловдив
plamena_1212 -   bouquet радвам се че вече сте си вкъщи! Когато имаш повече време можеш да разкажеш повече за раждането на малката Пресиана - между другото много хубаво име  Hug

# 137
Благодаря ти много! Ще разкажа веднага то всичко стана доста бързо. На 28 сутринта бях на преглед да видя как са нещата, че термина ми беше за 3-ти апък никакви признаци, освен тая тапа, ама тя падна още на 15-ти. И така... преглежда ме док и ми казва, че си имам 3-4 см разкритие без да усетя...и ми казва че според него ако отида в болницата и ме включатедна систеа и ще родя за 1 час ( е не беше един де), ама ако искам да изчакам сама да тръгне работата. Каза и че малко ще ми помогне да забърза нещата (беше доста гадничкооо). Ние решихме да се приберем, това стана в 9 сутринта. После имах едно кафеникаво течение което е нормално след такъв преглед ко колкото вече разбрах. И стоим си вкъщи и се чудим какво да правим. Към 18 ч. решихме да тръгваме за болницата да не да закъснеем с нещата, че все пак тя ни е на 40 км. Имах болки в кръста, но постоянни  и втвърдявания на корема, ама нищо което да наподобява истински контракции. Прегледаха ме и ме приеха, имала съм 5-6 см разкритие. Пуснаха да слушат тоновете на бебка в 19.30 някъде и към 20 ч. ми сложиха една система. Казаха ми да засичам контракциите или по-точно втвърдяванията на корема. Аз май не бях мн полезна, ама уж били през 4 мин. Послекъм 21.30 някъде ме прегледаха пак за разкритието и май имах 7 см до колкото разбрах и докторката ми спука водите. До тогава болките не бяха нищо особено, но бях започнала да чувствам и в корема болки вече. След спукването на водите вече наистина започнаха да се усилват и акушерката ми обясни до кога ще е така. Трябвало да чувствам повече напъна от колкото болката. Мислиха, че ще родя след полунощ ама бебка ги изненада. Не погледнах точно кога тръгнахме към родилната зала, ама сигурно е било към 23:05-23:10, защото в 23:20 проплака моята малка принцеса Simple Smile Мисля. че бързо станаха нещата само за няколко часа, а ми е първо бебче. После стандартни неща. Шевове, ама не ми казаха колко...и 2 часа лежах за наблюдение. После ме настаниха в стаята и не трябваше да ставам още час след това. Таткото дойде на ни види как сме и това еее Simple Smile))

# 138
Здравейте мами,
Вчера на 1 април в 20.05ч. на този свят се появи моят син Даниел - 2.900кг, 50см. И двамата се чувстваме ок. Родих нормално в АГ Тина Киркова. Ще ви пиша допълнително. Поздрави на всички и най- вече кураж.

# 139
Ето, че си имаме и първоаприлско бебе - rain008, честит ти син Даниел - да сте живи и здрави, много да те радва, голям мъж да стане!!!   smile3525
Аз си имам вкъщи един голям мъж, роден на 1април - съпругът ми - и не че си е мой, ама е хем умен, хем красив smile3521
Вчера влизах в темата специално да почерпя за рождения му ден, а и да се запиша в новата тема, ама тъкмо да публикувам и ми се бъгна нета, та не успях...после готвих, правих други неща, та чак сега по нощите пиша....

Този номер с буденето в малките часове си остана през цялата бременност. Дано не ми е проблем и после, когато вече ще се налага да го правя.

plamena_1212, така, както го описваш, изглежда много лесно hahaha... ох, предполагам, че постове като твоя действат много добре на всички очакващи мами...
@User, нямам личен опит с упойките при ест.раждане, но една моя близка не може да се нахвали какво невероятно изживяване е било второто й раждане, благодарение на епидуралната - направо пееш и раждаш - тя е родила в МД мин.год., каза, че там е честа практика, агитираше ме и мен, ама аз, както вече съм писала ще си раждам в прованса, та не знам дали ще има такива екстри  Grinning
juliats, имаш стиснати палчета от мен Hug
Satori, дала си много полезна информация, а иначе за термина - ако лекарите казват, че всичко е ок, не се тревожи.... spoko
И аз както до скоро се тревожех, че ще се ражда по-рано, сега пък почвам даго мисля за преносване, абе луда работа, ама ...още малко кураж и търпение ни трябват...
Дълго стана, извинете ме, ама толкова приятно мина един час вече от нощта - чета си, пиша си,...купон Joy  
Само да кажа погал на всички тумбачета  preggo и приключвам!

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 03:17 от Бончил1

# 140
Имаме си още едно бебче на gloria28 или известна под името Цвети Петрова.

В 00:45 часа на 02.04.2012г. се роди малкия Кристиан (Кристиян не съм сигурна дали е с "а" или с "я"), тежи 2900 гр. и е 48 см. Много е красив Simple Smile Не плаче и прави муцунки Simple Smile Родила е нормално с упойка, без нито един шев Simple Smile
Да ни е живо и здраво новото попълнение Simple Smile

# 141
Добро утро,момичета!
Благодаря за подкрепата,Бончил1!
Аз тръгвам към болницата.
Честити бебчета  на rain008 и gloria28,и успех на всички останали! newsm10

# 142
  • Пловдив
gloria28,rain008 честити бебчета, да растат живи,здрави и щастливи!!!!juliats стискам палчета Hug

# 143
Честито на всички мамчета! Да са ви живи и здрави дечицата  bouquet
А на нас останалите - безпроблемно раждане!

# 144
Честито на rain008 i gloria28! Дойде си април и почнаха да се раждат момченцата! Да са им живи и здрави, много да ги радват и бързо да се възстановят от раждането!

# 145
ЧЕСТИТО БЕБЧЕТА, ДАНИЕЛ И КРИСТИАН! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!  stork-boy stork-boy

# 146
Момичета, вие усещате ли вече болки всеки ден?
Чудя се дали е нормално това, което аз усещам в последните 2-3 дни - едни пробождания ниско долу в дясно, както и пробождания във влагалището (това усещане го имам може би от 2 седмици и повече), все едно някаква част на бебето се промушва там, най образно казано... И кръста и гърба ме болят много често, както и ПМС усещания. Но това с пробожданията в дясно малко ме притеснява, все едно пробождания в яйчника.

# 147
Здравейте от мен.
Честито на новите мами, да са ви здрави и много послушни сладките бебчета и много да папкат.
Относно болките -  аз имам пробождания от лявата страна по няколко пъти на ден и то от отдавна, също така имам и същите болки между крачетата както описа. Знам, че това е нормално, защото матката ти се разширява и се подготвя за раждането.

# 148
Здравейте,
Чета ви всеки ден, но обикновено не пиша.
Терминът ми е в други ден на 4ти, а все още нищо особенно не усещам и започвам да се притеснявам. Иначе тоновете на момчето ми са добре и си шава.

dvav, и аз усещам от време на време болки ниско долу в дясно и прорязвания във влагалището, но само това. И аз като Satori, ако бебо не излезе до сряда, четвъртък ще го предизвикаме. Живот и здраве трябва да се появи на до края на седмицата.

# 149
gloria28, rain008 да са ви живи и здрави момченцата!!!

juliatsPraynig

dvav, всичко, което описа е нормално. От разширяването на матката и слизането на бебето, наместване на главичката по-надолу. А болките в кръста са подготвителни контракции. Аз имам поне по 10 такива на ден Peace

Ady75, просто бъди спокойна и се следи всеки ден. Лекарите ще ти предизвикат раждане, ако не тръгне само. Успех Hug

Общи условия

Активация на акаунт