Грижи за косата - 88

• 82 994
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • в 1001-та нощ
балсам на джон фрида

# 706
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравейте днес се изрусих ,но цялата ми глава е в големи и тонещи се рани и корички моля помогнете ми имам зехтин, кокосово и бадемово масло какво да правя

# 707
Здравейте! И аз тук  Simple Smile От доста време преглеждам темата  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Косата ми е мания, най-много на нея обръщам внимание  Simple Smile В момента ми е доста дълга.След като преди почти 2 години бях на дълго каре, сега я пускам и ми е до средата на гъбра, до под гърдите. Винаги съм искала да я пусна дълга до кръста. Но все се излъгвах и я подстригвах. Правих доста експерименти и със цвета. Сега съм си с естествения,тъмно кестеняв,боядисвана съм преди около 3 месеца. Досега не съм имала толкова дълга коса и много й се радвам, но ми е малко изтощена предвид третирането.Сега по-рядко се изправям с преса, лятото не я суша със сешоар, по-малко я тормозя. Но моята коса винаги е цъфтяла, дори преди да да започна да се боядисвам. Сега не цъфти много, подстригвам я на всеки 2м. и половина, само връхчета и освежаване  Simple Smile Но много се изкушавам от боите!!!  Mr. Green

# 708
здравейте днес се изрусих ,но цялата ми глава е в големи и тонещи се рани и корички моля помогнете ми имам зехтин, кокосово и бадемово масло какво да правя

Гел Алое вера. Има във всяка аптека.

тони бонбони предвид че още кърмиш бих се въздържала от работене по посока сгъстяване. изчакай да приключиш, да се успокоят хормоните и да нямаш ограничения в продуктите, които можеш да ползваш заради кърмата. Може да работиш за заздравяване на дължините. Не разбрах освен шампоан какво друго използваш? Какъв точно е проблема - къса се лесно косъма ли?Какъв ценови диапазон те интересува?

агнешко  детската коса има фин косъм, търкането във шапката е достатъчно за да я увреди механично. Люспиците на косъмчетата са се разрошили от търкането, и с времето косата е започнала да губи влага и да се уврежда повече косъма, затова виждаш проблема чак сега. Решението е да изрежеш в случая, и да й вземеш спрей без отмиване  за разплитане, всяка детска серия за коса има, ще направи косата по-хлъзгава и ще намали грубото триене завбъдеще. И не мажи детето с препарати  за животни и хормони(които и без това няма как д а помогнат при късаща се коса).

# 709
  • Варна
тони бонбони предвид че още кърмиш бих се въздържала от работене по посока сгъстяване. изчакай да приключиш, да се успокоят хормоните и да нямаш ограничения в продуктите, които можеш да ползваш заради кърмата. Може да работиш за заздравяване на дължините. Не разбрах освен шампоан какво друго използваш? Какъв точно е проблема - къса се лесно косъма ли?Какъв ценови диапазон те интересува?[/quote]

MissNellie, вече не използвам нищо освен шампоан. Заради пробема с пърхута се въздържам от много експерименти. От балсамите косата ми става мека като бебешка и направо залепва за скалпа. Все едно имам 2 косъма на главата си. Преди беше и доста буйна, много чуплива. Сега е със средна дължина, може да се каже , че не цъфти, но и стои по-права. Не се къса. Споменах ли, че я боядисвам в кафеви тонове. А за цените няма значение, стига да стане пак хубава Simple Smile

# 710
Благодаря, момичета! Аз ползвам спрей за лесно разресване. Както споменах проблема е на едно единствено място и колкото и да подрязваме отново цъфти. От март-април е без шапка, не я връзвам (изключая събота и неделя за по два, три часа заради плажа) и спи върху нежни постелки без възглавница. Ще видим как ще се преборим. Няма да ползвам препаратит. Simple Smile

# 711
  • в 1001-та нощ
цъфти отново, защото не е увреден само края на косъма, а целия косъм; докато не израсте участъкът, който се е търкал в шапката - все ще цъфти, новият растеж (поникналото след сваляне на шапката) би трябвало да е ОК  Peace

# 712

MissNellie, вече не използвам нищо освен шампоан. Заради пробема с пърхута се въздържам от много експерименти. От балсамите косата ми става мека като бебешка и направо залепва за скалпа. Все едно имам 2 косъма на главата си. Преди беше и доста буйна, много чуплива. Сега е със средна дължина, може да се каже , че не цъфти, но и стои по-права. Не се къса. Споменах ли, че я боядисвам в кафеви тонове. А за цените няма значение, стига да стане пак хубава Simple Smile

Пърхота не се влияе от балсами и маски,т е се слагат само на дължините, 15-20 см от корените, няма как да се отразят на скалпа.
 Аз пак не разбирам какъв е проблема с дължините, освен че е по-права, преди каза, че не са толкова здрави, този тип проблем се изразява в накъсване или по-често цъфтене. Като изключим, че е по-права,има ли нещо друго във вида й, което те притеснява? Липса на блясък, липса на мекота, по-суха ли стои?

# 713
Здравейте! Имам следния проблем - работя на плажа, а тук почти винаги, особено близките десет дена, подухва вятър.Вечер косата ми е като намазана с вакса. Виждам по чашите и бутилките на бара че полепва нещо мазно с фин слой пясък отгоре, предполагам, че е същото по лицето и косата ми.Имаше дни, в които всички работещи жени по плажа заради силния вятър се оплакваха, че са като топирани и напръскани с лак.Как да си предпазвам косата? Не искам да я къпя всеки ден, като я измия, обикновено си е пак добре, но напоследък забелязвам, че и след къпане стои твърда. Ползвам на Лакме Deep care шампоана и маската, двуфазен балсам на Лakme, кристалите на Chi. По принцип косата ми е гъста, твърда и суха, а и не съм я подстригвала два месеца.

# 714
  • Варна
Пърхота не се влияе от балсами и маски,т е се слагат само на дължините, 15-20 см от корените, няма как да се отразят на скалпа.
 Аз пак не разбирам какъв е проблема с дължините, освен че е по-права, преди каза, че не са толкова здрави, този тип проблем се изразява в накъсване или по-често цъфтене. Като изключим, че е по-права,има ли нещо друго във вида й, което те притеснява? Липса на блясък, липса на мекота, по-суха ли стои?

Самата коса не е така жива и искам да стане и по-гъста. Много коса изгубих покрай това кърмене и незнам дали ще се възстанови някога. Иначе бих казала , че дори е прекалено мека. За блясък - има , когато се боядисам е доста лъскава, но бързо отминава ефекта.

# 715
тони бонбони аз лично докато не спреш да кърмиш нищо не мога да предложа за сгъстяване, както вече казах. За дължините, това евентуално, но ако целта ти е само да се сгъсти косата, няма да я сгъсти. Ще я позаздрави, и не е тежък:

http://zlatnaribka.com/keratinov-2minuten-rekonstruktor-aphogee- … -ml-424-3404.html

nakita освен да е покрита с шапка или шал , не виждам какво друго може да я предпази от летящи във въздуха мръсотии.

# 716
  • Варна
MissNellie    bouquet
Когато спра да кърмя, ще искам съвет за сгъстяването Wink

# 717
Косата ми сега е доста дълга и краищата ми са сухи, не цъфтят много, защото редовно я подстригвам, но са едни такива безжизнени и слаби. Предполагам, че колкото по-дълга става, толкова повече се изтощават краищата й.Пробвала съм маската с тривитаминол, за краищата прави чудеса.Никога косата ми не е била така мека и хубава.Но ми докара големи проблеми на скалпа,явно имам непоносимост към някоя от съставките. А може би защото веднъж я нанесох чисто, без да я смесвам с друго. Това беше отдавна.Не я ползвам, защото не смея вече, тъй като ми образува пърхот.
Сега си купих балсам на KERANOVE, син за боядисана коса и слагам кристали на Сери, много съм доволна от тях  Simple Smile но пак ми се струва, че е слаба. Искам малко да я подхраня и заздравя, най-вече краищата. Преполагам, че с повече упоритост и постоянство ще стане  Wink все пак си трябва  време
Вие какво ще кажете за тези балсами на KERANOVE? Ползвали ли сте ? Жената от магазина, от който го взех, много го похвали  Simple Smile

# 718
Косата ми сега е доста дълга и краищата ми са сухи, не цъфтят много, защото редовно я подстригвам, но са едни такива безжизнени и слаби. Предполагам, че колкото по-дълга става, толкова повече се изтощават краищата й.Пробвала съм маската с тривитаминол, за краищата прави чудеса.Никога косата ми не е била така мека и хубава.Но ми докара големи проблеми на скалпа,явно имам непоносимост към някоя от съставките. А може би защото веднъж я нанесох чисто, без да я смесвам с друго. Това беше отдавна.Не я ползвам, защото не смея вече, тъй като ми образува пърхот.
Сега си купих балсам на KERANOVE, син за боядисана коса и слагам кристали на Сери, много съм доволна от тях  Simple Smile но пак ми се струва, че е слаба. Искам малко да я подхраня и заздравя, най-вече краищата. Преполагам, че с повече упоритост и постоянство ще стане  Wink все пак си трябва  време
Вие какво ще кажете за тези балсами на KERANOVE? Ползвали ли сте ? Жената от магазина, от който го взех, много го похвали  Simple Smile

Самия тривитаминол не е дал ефект върху краищата, неговата цел е да работи на скалпа, на краищата са подействали маслата от маската, така че спокойно можеш да си почнеш пак с масла, на краищата, бадемово, кокосово, ший, дори зехтин става,1 час под найлонова шапка преди баня. Под душа, преди да си го сложиш този балсам, смеси в шепа дозата кояот ползваш с около половин ч лъжичка пак масло, и си го ползвай както обикновено, или сложи шапка за баня и постой 15 мин под душа.
Тези неща ще помогнат с хидратацията и омекотяването. За 'заздравяване' буквално трябва протеин.

# 719
Благодаря ти MissNellie за бързия отговор. Зехтин преди много ползвах, скоро не съм. Но пак ще си купя. Затоплях го малко, слагах го на главата и така стоя по 2 часа горе-долу,някой път и по-малко.Много добре ми влияеше на косата.Много ми е чувствителен скалпа, и кажи речи не смея много да си правя експерименти.Така, че спрях за известно  време с маските.  Затова ще слагам само на краищата и по дължината. Simple Smile Бадемово масло също не ми действа добре,ама никак. От маслата жожоба май съм слагала и на Икаров-от него бях наистина много доволна  Simple Smile И аз много обичам да си мацотя главата с всякакви нещица, ама сега малко ме е страх, щото даже и шампоаните много трудно си ги оцелвам,та да съм доволна   Simple Smile Като цяло имам нужда най-много от хидратация  Simple Smile а маслата вършат чудеса!!!

Общи условия

Активация на акаунт