Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 166
  • 857
  •   1
Отговори
Фандъкова поиска санкции за хора, които хранят бездомни кучета
Това ли е решението на проблема с бездомните кучета - да умрат от глад  Joy

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 02:33 от gemella

# 1
  • София
 Просто гениално! Така ще се озлобят от глад, че ще изпоядат де що има бездомник. А като свъшат клошарите, ще измрат от глад. С един куршум - два заека  ooooh!

# 2
На кафе поне не може ли да го поканя?

# 3
Ако тая глоба я налагат толкова старателно колкото и глобата за неизчистено лайно на домашен любимец, тогава няма нужда да се притесняваме за уличните - няма да умрат от глад скоро  Laughing

# 4

Може, ама без бисквитки Naughty

# 5
Горко ни Twisted Evil
Как се жалят песовете вместо хората. ooooh!
Освен да ги дресират да гласуват...

# 6

Joy
Проблемът наистина е голям. Чудя се на хората в квартала - защо не ги трепят? newsm78
Кучезащитните организации, като толкова искат, да си прибират псетата! То така излиза, че човешкият живот е много по-маловажен, от този на един уличен помияр.  Crazy
Гадно звучи, но още по-гадно звучи "нахапано дете", "човек се бори за живота си, нахапан от кучета" и т. н.

# 7
  • Варна
Аз пък не мога да разбера защо другите градове си решават проблема с агресивните кучета, а софиЕнци толкова години не могат. На мен ми писна да слушам през ден за софийските глутници и кмет след кмет да се изреждат и да се пенят по тВ кого и как ще глобяват, да обвиняват кучезащитниците за всичко, а да не си мърдат гъза с извинение, за да направят нещо по същество. Да ме поправят варненци, ако греша, но аз тук глутница и агресивно куче не съм видяла, а има много бездомни. Значи тук може, а в София не? Май проблемът не е в кучезащитниците, а някъде другаде - в отговорните служби например.

# 8
Според теб какво е решението?

# 9
  • Galaxy 13197853088
Има прости и ефикасни решения.
Но явно ви е страх да ги приложите.
Мо же би, трябва всеки ден по едно дете да бъде изяждано за да се осъзнаете.
Макар че пак не съм сигурен дали ще ви разбуди. По скоро ще чакате юнака от горния свят да ви спасява.

# 10
Не мога да изляза с пушката и да ги гърмя. кастрирането явно не работи. Както казал шопът - Они не искат да ни е.., они ни апат.

# 11
  • Варна
Ами решението за ограничаване на популацията на уличните кучета е като в цивилизованите държави и е дъвкано многократно. Колкото и да не ви се вярва - хващане, кастриране и връщане в района, от който кучето е взето. (Изключвам доказано агресивните животни, разбира се) И жестоки глоби за собствениците на нерегистрирани и некастрирани кучета (допринасящи изключително много за популацията на бездомните, няма какво да се лъжем!). Както и на тези, изхвърлящи домашни любимци на улицата. Кастрирането РАБОТИ. Когато се прави по правилата, а не едни пари да потъват в нечий джоб и животните да се пускат "наполовина кастрирани", както току що казаха по тв.
Брутални решения, като намекнатото от Лабрадор ме отвращават. И доказано са неефективни.

# 12
Labrador, ясни са ми решенията, но освен че ми е невъзможно да изляза и да запуцам из квартала, също така ми е невъзможно и да почерпя с отрова. Може би предлагаш да сложа капани?

Като цяло- да, за една нощ може да се реши проблемът с бездомните кучета и котки в столицата, но гарантирам, че след година населеността от същите ще се възобнови на половина.

Месечинка виторога, аз, както и други 234436874635 потребители сме писали за кастрираните кучки, върнати в района им на местообитание, които са го ощастливили с раждания по два пъти в годината.

# 13
  • Варна
Именно, Касита. Ами те толкова са кастрирани. Нали се сещаш кой е виновен за това? Не и кучетата, нито пък хората, които ги хранят. А точно прословутото Екоравновесие, или който там отговаря за кастрациите. Ама едни парички са прибрани, нали? А омразата и страхът на хората си остават.

# 14
Ами решението за ограничаване на популацията на уличните кучета е като в цивилизованите държави и е дъвкано многократно. Колкото и да не ви се вярва - хващане, кастриране и връщане в района, от който кучето е взето.

колкото и да не ти се вярва - там никой не кастрира улични кучета , а ги затварят в шалтер и после ги евтанизират

методът с евтаназията е доказано успешен - там няма кучета , а тук ( с кастрацията ) е пълно !!!

Общи условия

Активация на акаунт