Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 305
  • 857
  •   1
Отговори
# 390
Никой от Вас не включва изхвърлените животни през периода + тези които са се размножили. Ако сме взели 1400 за евтаназия, то са останали около 8000, който половината да женски, тоест 4000, от тях 400 само да родят - тоест 10%, това вече са ПОНЕ 2000 малки + изхвърлените, се оказва, че само за месец има повече нови, отколкото убити, освен това са некастрирани, не ваксинирани...

За мен кастрирай и върни е програмата която дългосрочно ще реши проблема. Елица няколко пъти казах, че общината не работи. И първия и вторния път - и двата пъти се крадат пари. Само, че за мен първия е обречен, защото не е ефективен. Освен това при кастрирай и върни, поради факта, че животните се ваксинират е доказано, че се намаляват опасностите за болести за хората, в сравние с евтаназията. Ако искаш документ?

Нека вземем САЩ например, където има регистрация, мерки за стопани и т.н.
Също така има и евтаназия.

Това е статистика с приютите за 1994, 1995, 1996, 1997 - погледнете популацията, защо при евтаназия на всички нежелани, тя не е намаляла - http://www.petpopulation.org/statsurvey.html
Средно около 2 000 000 кучета и 1 500 000 котки са приютявани. От тях около 55% средно се евтаназира - тоест общо около 1 800 000 животни. Но въпреки това популацията остава същата в края на всяка година, защо?

През 2008 е правено същото изследване http://www.americanhumane.org/animals/stop-animal-abuse/fact-she … r-euthanasia.html.
Първия път са били около 5000 приюта участващи, в този едва 1000 приюта участват и само те самостоятелно, след изследването са евтанзирали около 3 700 000 животни. Тоест двойно се е увеличило количеството животни - защо, защо е така, ако евтаназията работи?  

# 391
  • София
Друг интересен факт е как докато тече евтаназията, останалите усилено се размножават. При кастрирането останалите некастрирани не се ли множат?

Разчита се, че кастрираните като се върнат ще ги унищожат.
Имам предвид, докато кастрират в Люлин, тези в Младост не се ли множат? И като минат на Младост, в Люлин не прииждат ли нови от размножените в Младост, не се ли изхвърлят нови през това време? После и тях ли кастрираме, и така докога?
И как си пазят територията, пък в Малинава долина са се образували глутници от по 30 кучета?

# 392

В едно градче в Румъния и ще дам този пример, защото за мен е най-чистия пример за кастрирай и върни има 4200 кучета и 200 000 население, почти 48 души на едно куче.

Не знам дали е "най-чистия пример", но изглежда единственият. И пак не знаем дали е с по-добър резултат от евтаназирането - защото ако същата организация се беше заела толкова съвестно и с това, можеше даже да се окаже даже по-добър.

"Кастрирай и върни" работи на принципа, че новите попълнения няма да имат район и голяма част от тях ще измрат. В това има смисъл при пренаселване на един район - но пък е вярно дори да не се кастрират. Защото така или иначе новородените би трябвало да измрат по тази логика.

Ако бройката падне много под числото на насищане на района, новите просто се заселват в него и отново увеличават популацията.

Примерно, в Орадеа в един момент от 4000 кучета са станали 1000 - което означава, че за всяко ново животно е имало достатъчно място да се засели и размножи. Как е продължила да пада популацията?

Няма приток на нови, няма раждащи. При евтаназията постоянно има раждащи.

# 393
Друг интересен факт е как докато тече евтаназията, останалите усилено се размножават. При кастрирането останалите некастрирани не се ли множат?

Разчита се, че кастрираните като се върнат ще ги унищожат.
Имам предвид, докато кастрират в Люлин, тези в Младост не се ли множат? И като минат на Младост, в Люлин не прииждат ли нови от размножените в Младост, не се ли изхвърлят нови през това време? После и тях ли кастрираме, и така докога?
И как си пазят територията, пък в Малинава долина са се образували глутници от по 30 кучета?

Елица виж този пример за града в Румъния, мисля, че той говори сам за себе си.
http://www.sosdogs.ro/sosdogs.php?act=viewdoc&docid=12&la=3

Има и суми за кастрация и суми за евтаназия.
Ако искаш да потърся и за Италия, където се работи по същия принцип?

# 394

Не е така - защото няма кой да ражда. От гледна точка на размножаването: мъртво куче = кастрирано куче. То не участва в процеса.

# 395
  • София
Боже-е-е-е, човек гръмват за смешни суми вече......
Има толкова въоръжени хора - що не направят нещо. През ноща. За да няма зрелища.
Ако плъзнат плъхове човекоядци и тях ли ще защитаваме? Или някой ще се намери да ми обясни, че кучето е по-умно и дори одухотворено и съзнава заплахата от насилствена смърт? Щото по тази логика хората са най-съзнателни - значи няма спор.....

# 396

Не е така - защото няма кой да ражда. От гледна точка на размножаването: мъртво куче = кастрирано куче. То не участва в процеса.
Кастрацията е по бърза като време за работа и все пак кучето пази територията си. И кастрираните животни не раждат, докато ти кастрираш други, докато при евтаназията само убиваш, не създаваш кучета които не раждат.

# 397
Ей, псевдо майките. Хитлер е по човечен от вас.

# 398

Кастрацията е по бърза като време за работа и все пак кучето пази територията си. И кастрираните животни не раждат, докато ти кастрираш други, докато при евтаназията само убиваш, не създаваш кучета които не раждат.

Некастрираните кучета също пазят територията си - по тази логика новородените няма къде да отидат, нали? Не ни трябват кучета, които не раждат - така че какво предимство е това?

# 399
  А при кастрирането сред останалите няма раждащи? не ти излиза сметката, Ани. Кастрираш хиляда и ги връщаш. През това време твоите четиристотин са се родили, и имаш хиляда и четиристотин плюс нехванатите. Ако не ги връщаш имаш само четиристотин +. Взимаш нови хиляда, от остатъка се раждат нови, но вече по- малко. Не връщаш нищо, на следващия тур популацията намалява още.
  Едновременнос това контролираш и домашните и глобяваш нарушителите, и ето ти за няколко години станало. А малките кученца направо ги излавяш приоритетно - хем са сладки и подлежат на осиновяване, хем лесно се ловят.

# 400
Размножават се до един момент, когато вече го правят в значително по малък процент, защото повечето са кастрирани.
Не съществува към момента друга разработена система за блокиране на раждаемостта. При масово избиване остава неизменно процент оцеляващи, притокът на домашно развъдени не спира, раждаемостта изобщо не се контролира и при рязко нарасналите възможности за храна и подслон възпроизводството хвръква до небето.

Кучетата се събират на глутници по няколко причини:
 1. Репродукция
 2. Търсене на храна и подслон
 3. Миграция

Кастрацията отстранява две от възможните причини. Третата не може. Тогава там трябва да се намесят хора, които да разхвърлят глутницата и да премахнат агресивните. Изключително важно е на едно място да не се събират много животни. Масовата евтаназия не позволява кастрация и засилва миграцията от едни към други райони, респ. необходимостта от формиране на глутници.
Разликата между двете алтернативи може да се види ако се разходи човек из София и из Букурещ.

Общината не може да си понесе отговорността и това е:
Сега и ветеринарите са виновни, че има бездомни кучета: http://www.dnevnik.bg/​bulgaria/2012/04/03/​1800712_ … heta_v_sofiia_do/
 "В програмата е обяснено, че няма действащ електронен регистър за бездомните кучета както на общинско, така и национално ниво. "Резултатите от регистрацията на домашните любимци в столицата показват, че ветеринарните клиники и кабинети не регистрират животните в информационната система на Министерството на земеделието и храните", обясни Бояджийска. Графа за бездомни кучета пък въобще нямало, затова от общината от началото на годината подготвяли свой регистър. И той обаче все още не съществува."

# 401
  • София
Ани, защо не се концентрираш и не отговориш на въпросите?

Цитат
защо специалистите от кучезащитните организации не заловят кучетата, изяли човека, и не ги предадат за евтаназиране?
Също защо не се заемат със залавянето на агресивните животни по принцип?
Цитат

Също как вашата кучелюбска "програма" решава въпроса с нахапаните и изядените?

# 402
  • София
Ей, псевдо майките. Хитлер е по човечен от вас.

Разбира се. Пред заплахата за едно дете, майка му става демон. Хитлер пасти да яде....
Или си тук, за  да ни обясниш, как трябва да разясним на чедата си, че да бъдат изядени от уличен пес е нормален кръговрат на живота....Тъй-тъй.....

Ани поне води достоен спор.....
Може да не съм разбрала правилно, но не видях нищо, което да ме наведе на мисълта, че постът ти е шега..... newsm78

# 403
Ани, след като е толкова ефективен метода кастрирай и върни защо сме на това дередже?
И ти пак не ми отговори какво пречи от единия край да тръгнат групи да кастрират, а от другия да евтанизират, докато приспят накрая всички?
И стига вече с тези примери за Италия, Щатите или Германия. Аз в Германия бездомно куче не съм видяла, но там едва ли лапат обществени средства с тази скорост като в България.
София е заприличала на клоака от боклуци и песове.
Мен вече не ме интересува кой не си е свършил работата и кой е прибрал парите. Искам просто кучетата да изчезнат бързо, а не да чакаме още 10години.

# 404
Ани, след като е толкова ефективен метода кастрирай и върни защо сме на това дередже?

И не само това - а защо връщането не се прилага масово в белите страни?

Общи условия

Активация на акаунт