Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 296
  • 857
  •   1
Отговори
# 405
Ей, псевдо майките. Хитлер е по човечен от вас.

Ти от псевдозащитниците ли си?
И що да не сме човечни? Посочи ми друга страна по света, в която кучета се хранят с човешко месо и се водят подобни безумни спорове, дали глутниците озверели кучета, трябва да се евтаназират или това е нехуманно?

п.п. ето още едно "адекватно" мнение на псевдозащитничка

"И нито едно куче........разхождаше се най-спокойно майка с количка, деца си играеха на детската площадка наблизо.........с цялото ми уважение към професора - седях и се чудех кой на кого е попаднал, за да се разиграе тази драма"

И тъй като това е просто едно от безбройните изказвания в тази насока, съвсем сериозно питам, къде мога да подам сигнал, ако мисля, че дадено лице е с определени психически отклонения и би трябвало да се намира в специализирано заведение за лечение, а не на свобод, където е заплаха за околните? Пак повтарям, питането ми е сериозно.

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 17:08 от sorsha_

# 406
1. Програмата според мен е ефективна, но общината като не работи, нищо не мога да направя.
2. Искаше се статистика, ето статистика - не разбирам. В Германия сигурно не крадат толкова колкото тук, това какво общо има с програмата и нейната ефективност?

Да - София е пълна с кучета и боклук - затова е виновна общината.
И аз искам кучетата и боклука да изчезнат, но няма да стане бързо, независимо дали убиваме или не.

Елица, досега смятам, не съм си позволила да те категоризирам, не го прави и ти.
Аз не съм луд кучкар и смятам, че агресивните кучета трябва да се прибират, много се надявах да има тест за агресия, преди връщане, с цел още по-голяма цедка - но общината отказва.

Всъщност Елица, мисля, че не ти стана ясно. За мен най-нехуманното нещо е да им кучета по улиците. Ако ти направи впечатление, никъде не съм споменавала за хуманност към кучетата. Има кучета които ще умрат заради нас, така е - така се случва. ТОЧКА. Аз искам да няма кучета по улиците и аз лично смятам, че кастрирай и върни е по ефективния вариант, не защото мисля, че на кучетата ще им е по добре, а защото мисля, че по бързо ще се избавим от тях.

Както при евтаназията няма гаранция за нахапани хора от кучета, защото кучетата не изчезват магически, а напротив сменят заради миграцията районите, тоест попадат на нови места и са много по предпазливи, отколкото животните които познават района, познават хората и шумовете, така и тук няма гаранция - съжалявам.

В белите страни има изградени приюти - при нас няма - все още в България има общини които не са построили приюти, въпреки отпуснатите пари - затова при нас се връщат + да се контролира популацията на този етап. Смятам, че след време, когато се ограничи популацията това ще спре.

# 407
Размножават се до един момент, когато вече го правят в значително по малък процент, защото повечето са кастрирани.
Не съществува към момента друга разработена система за блокиране на раждаемостта. 

Най-ефективната възможна система за блокиране на раждаемостта е да няма кой да се размножава. То така ще стане и тука, но след една ескалация на проблема която ще доведе до крайно и драстично решение.
  не случайно в другите градове и градчета няма тоя проблем, без да кастрират и връщат нищо, а с едно просто избиване. И за да се стигне дотам това да е единствения изход вината е основно на такива теоретични постановки, измиване на ръцете с безумци и разбира се, алчност.

Колкото до регистъра - ама как, ако има регистър, смятай, че проблема е решен.

# 408
  • София
Размножават се до един момент, когато вече го правят в значително по малък процент, защото повечето са кастрирани.
Не съществува към момента друга разработена система за блокиране на раждаемостта. При масово избиване остава неизменно процент оцеляващи, притокът на домашно развъдени не спира, раждаемостта изобщо не се контролира и при рязко нарасналите възможности за храна и подслон възпроизводството хвръква до небето.

Кучетата се събират на глутници по няколко причини:
 1. Репродукция
 2. Търсене на храна и подслон
 3. Миграция

Кастрацията отстранява две от възможните причини. Третата не може. Тогава там трябва да се намесят хора, които да разхвърлят глутницата и да премахнат агресивните. Изключително важно е на едно място да не се събират много животни. Масовата евтаназия не позволява кастрация и засилва миграцията от едни към други райони, респ. необходимостта от формиране на глутници.
Разликата между двете алтернативи може да се види ако се разходи човек из София и из Букурещ.
Ани, размножаването също значително ще намалее, защото повечето са избити. Wink

При кастрацията също ще има неизбежно процент пропуснати и некастрирани.

Притокът на домашно развъдени също не спира автоматично при кучелюбската програма.

Сравнения се правят "при равни други условия". Знаеш ли какво значи това?

кои са тия хора, дето трябва да "разхвърлят глутницата и да премахнат агресивните", и защо не са го направили досега? В случая с Малинова долина.

ПП. Не разбрах, къде съм те категоризирала?

# 409
Не съществува към момента друга разработена система за блокиране на раждаемостта. 

Най-ефективната възможна система за блокиране на раждаемостта е да няма кой да се размножава. То така ще стане и тука, но след една ескалация на проблема която ще доведе до крайно и драстично решение.
  не случайно в другите градове и градчета няма тоя проблем, без да кастрират и връщат нищо, а с едно просто избиване. И за да се стигне дотам това да е единствения изход вината е основно на такива теоретични постановки, измиване на ръцете с безумци и разбира се, алчност.

В по малките градове също има проблеми, просто не пищят като тук. И в Пловдив има проблеми и то нарастращи, Перник, Варна, Бургас, Благоевград, Сопот...

# 410
Цитат
В по малките градове също има проблеми, просто не пищят като тук. И в Пловдив има проблеми и то нарастращи, Перник, Варна, Бургас, Благоевград, Сопот...
За всеки случай глутници от по 37 няма.

# 411
Не съществува към момента друга разработена система за блокиране на раждаемостта. При масово избиване остава неизменно процент оцеляващи, притокът на домашно развъдени не спира, раждаемостта изобщо не се контролира и при рязко нарасналите възможности за храна и подслон възпроизводството хвръква до небето.

Кучетата се събират на глутници по няколко причини:
 1. Репродукция
 2. Търсене на храна и подслон
 3. Миграция

Кастрацията отстранява две от възможните причини. Третата не може. Тогава там трябва да се намесят хора, които да разхвърлят глутницата и да премахнат агресивните. Изключително важно е на едно място да не се събират много животни. Масовата евтаназия не позволява кастрация и засилва миграцията от едни към други райони, респ. необходимостта от формиране на глутници.
Разликата между двете алтернативи може да се види ако се разходи човек из София и из Букурещ.
Ани, размножаването също значително ще намалее, защото повечето са избити. Wink

При кастрацията също ще има неизбежно процент пропуснати и некастрирани.

Притокът на домашно развъдени също не спира автоматично при кучелюбската програма.

Сравнения се правят "при равни други условия". Знаеш ли какво значи това?

кои са тия хора, дето трябва да "разхвърлят глутницата и да премахнат агресивните", и защо не са го направили досега? В случая с Малинова долина.

Сравнението което правя е при равни други условия.
Еднакви условия на приток, програми за рестрикции на стопани и т.н. и отново при евтаназията цифрата е константна. С тази разлика, че наистина не отчиташ факта, на скоростта с която се размножават кучетата.

Защо в САЩ при евтаназия от години няма изчезване на проблема, а има двойно увеличение - ето статистика черно на бяло - защо?

Soleil вероятно са по 27 защото е по малък град, това не ги прави по малко страшни нали? Глутници също има. Има си всичко.

# 412
  Какви проблеми има... периодично по няколко бездомни кучета, пуснати от някой наглец, които изчезват от само себе си, щом се озъбят на някого.
  От криворазбрано милосърдие се получават всичките тия истории. Кучетата не са животни, които могат да живеят без стопани, разберете го това просто нещо, колкото и да ги обичате. няма такова нещо като добро , мило и безопасно безнадзорно куче. То е просто опасно по няколко различни начина, не е въпроса да се мотае кастрирано докато умре по гаден начин от катастрофа или изядено от свой събрат, а просто да не е на свобода в града.

# 413
Ани, ама ти все пак не ми отговори на въпроса какво пречи да се тече и кастриране, докато се избият всички?
И САЩ е голяма държава. Кои градове имат  по толкова много кучета на човек от населението? Нали все пак говорим за столицата, не за някои гета?

# 414
  • Fort Worth, TX

В Пловдив бездомни кучета почти няма.Срещала съм много, ама мн рядко и не са на глутници , а се мотат самички.Верояно са кастрирани защото тези, които съм виждала всичките имат някакви номерца на ушите им.В Пловдив има доста котки, което е също проблем, но са за предпочитане пред глуниците от освирипели кучета.

# 415
Ани, ама ти все пак не ми отговори на въпроса какво пречи да се тече и кастриране, докато се избият всички?
И САЩ е голяма държава. Кои градове имат  по толкова много кучета на човек от населението? Нали все пак говорим за столицата, не за някои гета?

В България при процента на евтаназия се случва точно това.
Това е информацията за цялата страна и се получава около 125 хора на едно куче, което си е сериозно - и това е за статистиката през 1997. Не съм го смятала за през 2008, но със сигурност ще има по голяма населеност на кучета.
Фактите сочат, че при национална кампания за евтаназия, на всичко което не е осиновено популацията не намалява, а дори с годините се е увеличила - защо?

# 416
  • София

Говоря за обикновени хора, на които им пука за кучетата, не за организации. Не го правят, защото трябва, а защото им пука. И пак те водят кучетата на кастрация със собствени средства, не чакат да им дойдат на крак от Екоравновесие, редовно лекуват и обезпаразитяват кучетата, и което е най-важното, ефективно са ги преместили на място, където нямат допир с минувачи, т.е. няма опасност да се втурнат и да нападнат някого.

# 417
  • София
Ани, продължаваш да не четеш и да не отговаряш на въпросите, а си мелиш самоуверено врели-некипели.

А, сетих се, квалифицирах те като "родиопредавател" преди няколко дни.

# 418

В белите страни има изградени приюти - при нас няма - все още в България има общини които не са построили приюти, въпреки отпуснатите пари - затова при нас се връщат + да се контролира популацията на този етап. Смятам, че след време, когато се ограничи популацията това ще спре.

Популацията въобще не е на път да се ограничи. И в белите страни кучетата също биват убивани - далеч не всички живеят в приюти.

Но е неоспорим факт, че масово животните се махат от улицата - явно хората са решили, че не им е там мястото - кастрирани или не.

За протокола - в САЩ аз бездомно куче не съм видяла. Мъжът ми живя там 3 години - той също не е виждал.

# 419

В България при процента на евтаназия се случва точно това.
Това е информацията за цялата страна и се получава около 125 хора на едно куче, което си е сериозно - и това е за статистиката през 1997. Не съм го смятала за през 2008, но със сигурност ще има по голяма населеност на кучета.
Фактите сочат, че при национална кампания за евтаназия, на всичко което не е осиновено популацията не намалява, а дори с годините се е увеличила - защо?

Нищо подобно не сочат фактите. Няма и как да го сочат, защото това е антилогично. Тия големи цифри на човек от населението се падат основно на София и още един-два града. В малкита населени места просто не допускат да има опасно куче.
  И едно време в София и без обявена национална кампания имаше едно единствено куче бездомно за целия квартал, за което децата плакаха като го прибраха.

Общи условия

Активация на акаунт