Вкусни козунаци и писани яйца ще приготвят Януарските ни слънчица :)

• 32 858
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Бебеш, радвам се за вас. А защо в болницата се учудват на Тея? Според мен е нормално бебе да плаче, ако не е с майка си и на всичкото отгоре стои вързано на легло по цял ден. Как е тя?

Мадлен,
според мен бутането и удрянето е неизбежмо. Освен да я вардя да не я удари някой много силно или пък тя да не нарани някой (засега не е агресивна), друго не правя.

Елч,
не знам сумарно колко си играем, може би около час. Без да броя гушкането и носенето. Насърчавам я да си играе сама, оставям я да си обикаля апартамента, а аз само я гледам да не се удари. Но тя дълго сама не се заиграва, поне не с позволени средства Laughing

# 136
  • София
Мадлен, досега не сме имали сблъсъци по детските площадки. С връстниците се разбира, а по-големите обикновено са приятели на Яна и те я пазят и гледат Simple Smile

# 137
  • София
Мадлен, аз много се радвам когато Ади общува с по-големи деца, даже с цената на някое и друго бутане. Когато сме сред приятелчета на Бобо положението обикновено е такова:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=270302279718653&set= … ype=1&theater

Днес съм много активна Simple Smile, Бобката го няма, Ади спи от 3 часа и аз на компа релаксирам Simple Smile.

# 138
  • София
Бебеш, много се радвам, че сте заедно с Тея!

Не съм съгласна, че бутането и грабенето са неизбежни. Може би прекалявам с обгрижването, но и другите майки на площадката са плътно до децата си и не стават боеве. Мисля, че са малки още, за да бъдат оставяни без наблюдение, той Боян едвам се крепи прав, само му трябва някой да го бута. Кака му  отдавна съм я оставила да се оправя, но ако по-голямо детенце я тормози и възрастният с него се прави, че не вижда, му обръщам внимание. Но като цяло гледам да са край деца на сходна възраст.
За игрите с децата - никога не съм била от онзи тип майки, които го могат и се кефят. Сигурно ми се събира час с прекъсвания, но се радвам, че основно се занимава с кака си.

# 139
  • София
mrm, Диана и деца на нейната възраст я бутат. Онзи ден едно момченце нарочно й сипа два пъти пясък в очите. Аз бях на метър-два, но как да предположа, че това ще направи? А баба му седеше отстрани и дори не му направи забележка. След случката и след като аз съвсем леко му направих забележка, то се разплака, а бабата дойде да го успокоява!

# 140
mrm, Диана и деца на нейната възраст я бутат. Онзи ден едно момченце нарочно й сипа два пъти пясък в очите. Аз бях на метър-два, но как да предположа, че това ще направи? А баба му седеше отстрани и дори не му направи забележка. След случката и след като аз съвсем леко му направих забележка, то се разплака, а бабата дойде да го успокоява!

Ей, затова не ходим по детски площадки, още повече, ако не познавам присъстващите възрастни!

# 141
  • София
Калифорния, дали неходенето по детски площадки може да предпази децата ни? И дали, лишавайки ги от досег с връстниците не ги ощетяваме повече?

Аз смятам, че децата се учат да общуват, че всяко дете преминава през различен период - кой удря, кой хвърля пясък - докато свикант едно с друго. Не съм се опитвала да предпазя Яна, не се опитвам и сега. Пък ако стане много страшно, намесвам се. Но не бих лишила децата от общуването им със себеподобни.

# 142
  • София
Според мен също е неизбежно, аз седя постоянно до нея, ама тя не седи до мен, щъка из цялата площадка, а нали е влюбена в пясъчника, като дойдат след градината големите деца вътре и те и настава митинг Crazy

А е толкова мъничка и крехкичка в сравнение с тях, и все при големите се вре  Embarassed Ако не ходим по площадките трябва само в къщи да си седим, другаде не виждам къде да я заведа, ех, ако живеех в къща с двор... Rolling Eyes

# 143
  • София
А моето дете още не е спало! Shocked Ужас, просто, много ме изнервя това, още повече че тази нощ беше меко казано кошмарна. Буди се два пъти, както обикновено и след това се събуди в 5, та до 7 не заспа. После заспа на ръката ми и сутринта не си я усещах. Ей, тия горните предкътници като избиха не ги усетих, но явно са доста големи, защото вече цяла седмица нощите са ужас.

Яде всичко, попара не давам. В началото пробвах веднъж и той с такава погнуса си бръкна в гърлото, че не повторих. Обикновено му правя каша, че е най-бързо! Blush Вече не взимам храна от Ян бибиян. Ще готвя аз и ще взимам от Хер бебе. Днес ходих до там и имаше един мъж, който явно беше или управител, или шефа. Та той каза, че собственика на Ян бибиян едно време бил шофьор при тях, ама се отделил и направил фирмата, а иначе те двамата са си кумували! Mr. Green

Я, чавето заспа, та продължавам с фермана! Mr. Green

На площадките съм около Виктор, че той все ме дърпа да съм с него, а ако някое по-голямо хлапе по-агресивно подходи към него се намесвам, като го изнасям извън полесражението. Не знам вие как сте, ама на мен хич не ми допадат повечето майки по площадките. Има едни командорки, които си мислят че света се върти около тях, а пък други са в ролята на придворни дами. Голям майтап. Та като се нарои площадката се изнасям, че нещо ми идва по-махленско, отколкото съм склонна да понеса. Crazy

И аз не прекалявам с взаимните игри с Вико, ама той мноооого ме търси. Все ме води на някъде, ако не му обърна внимание ме щипе, пищи... та общо взето мира нямам, изстисква ме на макс.  Tired

Бебеш, страхотно е че вече сте заедно! Hug Това щях да те питам, дните в които не бяхте заедно как процедираше, цедеше ли се? Даже по едно време си помислих, дали не си я отбила. Но това, че продължаваш е страхотно, сега това са живителни сили за детето! Peace

# 144
4 дни не се бях цедила пих и градински чай, но момата си засука и се наяде.

# 145
Ети, не желая да гледам как някой бута или дърпа нещо от ръцете на детето ми и майките да се правят, че не виждат, а аз да гледам моето да не направи нещо на някое дете. Защото на тези безхаберни женици ще им се стори тесен света! Общуваме с познати съобразителни майки и техните деца.

# 146
Бебеш, Тейчето сигурно затова така бурно е протестирала в интензивното.  Mr. Green Не стига, че няма мама, няма сукане, ами и са я вързали да стои мирна. И аз да съм, и аз ще протестирам.  Laughing Майтапът настрана, прекрасно е, че сте вече двечките. Пък и какво толкова странно има, че е на кърма детето, нека! Още повече щом сега отказва друга храна, това си е повече от супер!  Wink

Какче, лоша работа тези зъби, дано се поуспокои, мажеш ли му венците преди лягане? Ако много го мъчат може и панадол да дадеш на заспиване, все пак ще успокои малко болката във венчетата и току-виж се наспите.  Rolling Eyes

Ети, дано Ивката се оправи по-бързо.  Hug

За площадките - предпочитам да ходим с майки и дечица, които познаваме, особено на сходна възраст е най-добре. Зори е още шаранче и хич не умее да си отстоява мнението, всички идват и й взимат търкалцето или играчките, а тя гледа учудено и не знае как да реагира. Не плаче, не се тръшка или да се бие. Има някои много напористи деца, аз гледам да я пазя все пак, понеже тръгват директно да й бъркат в очите, устата... Ми гадно е! Обяснявам бавно, че така не се прави, понеже ще я заболи (в повечето случаи възрастните не реагират или примерно седи бабата на 3 метра, смее се и вика "не така, баби!", а детето не отразява хич)... Аз не бих й позволила да тормози другите деца, но за съжаление не всички хора внимават. Далеч съм от мисълта, че все ще вървя да я вардя по градинките, но поне засега, докато е още мъничка гледам да съм наблизо. Но и няма как да се държи детето под стъклен похлупак. Утре, като тръгне на градина ще трябва сама да се оправя, няма да съм все до нея...

# 147
  • Пазарджик
Да кажа и аз :Здравейте
Ох този курс ми взе акъла.Никакво време не ми остава,успявам да надничам от време на време,но за писане няма време.
Аз и ти Hugстихотворението е страхотно!

# 148
  • София
 Мелона, и на Боян днес едно момченце 2 пъти се опита да му сипе пясък в очите (на игра), но и аз и майка му бяхме на половин ръка разстояние и не се получи. Аз се дразня, когато с удари се взимат играчки и мисля, че родителите (на по-агресивното дете) трябва да се намесят.
А махленските сбирки по площадките винаги са ми идвали в повече, извън тях никога не бих била по-близка с излизащите там майчици, но изминалите 2-3 години ми показаха, че не трябва да съм предубедена. Точно благодарение на махленските майки успях да се справя с разходките с дивата Михаела, докато бях силно бременна и с излизанията с 2-та, когато се роди Боян, но пък ревеше като луд в количката, докато кака му се опитваше да падне от кълбото и т.н.

# 149
И аз не прекалявам с взаимните игри с Вико, ама той мноооого ме търси. Все ме води на някъде, ако не му обърна внимание ме щипе, пищи... та общо взето мира нямам, изстисква ме на макс.  Tired
какче, значи викаш по-добре е да се занимават сами, да не се впрягам много...  Laughing майтапа настрана, но и аз се замислих над стихотворението на Аз и ти. Аз и ти, от къде ги намираш... Hug

На детските площадки хора всякакви, с времето човек свиква да игнорира дразнителите, а и могат да се срещнат наистина стойностни хора, с които могат да се създадът близки и приятелски отношения.

Мадлен, и при нас по-големите деца с които общува ивайла, обикновено са приятели на марти и те много й се радват и пазят съответно. с нейните връстници, на този етап не мога да кажа че е имало някакви спречквания, обикновенно навън си обикаля, разглежда, катери, (напоследък се разтапя, ако я возя я на тротинетка, я на голямо колело), лапа камъни и пр. от земята и т.н., тепърва предстои периода според мен, в който ще се заиграват с връстници и ще се дърпат за играчки  Simple Smile

Калифорния, ние се храним като кърмачетата, на 3ч., давам по около 200гр. на хранене, а тя е в състояние да изяде по 400гр., смятам, че по-добрия вариант е да яде 5пъти, но по по-малко, отколкото 3пъти по повече. не ми се иска да й разширявам стомахчето.

Бебеш, много се радвам, че вече сте заедно  Hug  Hug  Hug

Рал нещо ми се губи, я да даде отчет как са  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт