Вкусни козунаци и писани яйца ще приготвят Януарските ни слънчица :)

• 32 854
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • в Надежда-та
На бързо да се разпиша, че с 2 деца в къщи ми е малко трудно Crazy

ЧРД на патерици на Бебеш  bouquet да е все така силна и упорита, обичана майка и уважавана съпруга

Пепи дано Ви приемат fingerscrossed И при нас направиха прима само юни и ако има евентуално останали места, края на август, но аз ще се опитам да отложа тръгването максимално до септември-октомври. Въпреки, че ми е тъмна индия как ще се справи Мартин, като се има в предвид, че с него сме като сиамски близнаци Mr. Green

За игрите.....то ние вършим почети всичко заедно (90%)  Crazy, хич не ми е самостоятелен милия Tired е даже сега спи, понеже одеве докато измия чиниите, той реве, рева в краката ми, отипвайки се да ми свали дънките, измори се и като му дадох да суче да се успокои заспа ooooh!

Елч не й се връзвай на Дара на яденето, като не иска, не иска. Мартин никога не ги е докарвал до 4бр хранене (но за сметка на това сучи де). Или ще яде следобедна закуска или вечеря (ляга към 20ч.) и 2-те заедно никога Naughty

Бягам докато сиамски ми близнак не се е събудил Laughing Hug

# 121
НАй-плътно игарем с слвдобедните часове и надвечер, докато заспят. Предиобед сякаш са по-самостоятелни.
точно така е и при нас! сутрин не само, че не си играя с нея, ами и тя не иска да го правя. поиграе си, поиграе си с мен и ми обръща гръб, за да си действа по нейни си задачки.

буби, я вземи ги снимай с куджо. аз не мога да си представя как си играят. сигурно защото никога не съм имала куче...

иначе дара похапва с нас на вечеря (от 8-месечна е така), но да изяжда 4-5 хапки от това, което ядем, на обяд са 2-3. вече не иска и хляб, а мляко пие само вече - по 150 мл... сутринта пък изяде попара от един сухар...а преди ядеше по 3.

# 122
Елч, веднага онагледявам във фейса : https://www.facebook.com/video/video.php?v=10150716066189026&saved

# 123
Eлч, Анчи Манчи също отказва попарата сабале отскоро, но компенсира с кисело мляко. За (не)ядене няма да коментирам изобщо, защото се изнервям. Една идея, която е вървежна при нас: режа й плодове на малки кубченца и й ги подавам  в устата забодени на клечка за зъби. Много й харесва, а и няма мазаници.
Относно игрите: когато си играе сама с нещо не й досаждам, върша си работата. Ако й доскучае ме вика. Редим кубчета, сглобяваме конструктор, храним играчките.Най-новата игра е да слага магнитчета по хладилника. Това е, когато сме вкъщи. Навън също не й се пречкам ако се е заиграла. На мнение съм, че не бива да се бъркам в играта й, ако тя самата не търси съдействието ми. Единствено се намесвам, когато прави нещо нередно.

# 124
Буби, страхотни са Зори и Джоузеф, посмях се, особено в началото. Страшен тандем.

# 125
  • София
Здравейте!

Ади през повечето време си грае самичка, да ми се събира 1 час на ден да играя с нея - няколко пъти за по 5-10 минути. Според мен това е достатъчно. Не искам да си мисли, че все някой трябва да я забавлява, важно е и сама да може да си измисля игри. Освен това и батко й играе с нея, или пък той си играе нещо, а тя играе до него (паралелна игра май се казваше). Когато пък нещо не могат да измилсят как да си играят, им пускам музика и започват едни танци вкъщи  Party

И нашият период на неядене продължава  Tired. Яде 3 пъти на ден половината на това, което би трябвало да изяде. От нашата храна не иска, само я опитва и плюе. В събота пекох кюфтета, уж ги хареса, яде, но след малко като й погледнах устата, тя си складирала всичко в бузите като бобър и го изплю накрая всичко.

Ох, пускат сирените, отивам при нея, че спи и ще се разбуди сигурно.

bouquet

# 126
дара не помръдна от сирените, а спи вече 2,5 ч...
между другото вече все по-често спи само по веднъж на ден. малко ми липсват двете спанета, ама това е положението!

буби, зоринката и джо-то са страхотни! как я влачи! чаках всеки момент да падне, ама тя е нинджа - не пада!  Laughing Laughing Laughing
и колкото повече я гледам, толкова повече се убеждавам, че адски много си приличат с дара. клонинги са! Simple Smile))))

# 127
  • София
И Ади не се събуди от сирените Simple Smile. Луда работа - буди се само да скръцне паркета, а сега ми се проглушиха ушите, а тя не помръдна  Crazy

# 128
Пепита, супер дупе и гащи са Simple Smile

Елч, и аз преди няколко дни като я гледах как се хили през бибата и се сещам все за Дара. Дребни и кръглички.  Mr. Green

Дара и Ади знаят, че е фалшива тревога и не се напъват да стават...  hahaha

# 129
Здравейте, дами!

С тези сирени се ошашках в първия момент...

Елч, и Ивайла се занимава сама през повечето време, от което малко ме е срам, защото като се сетя, на Мартин съм обръщала къде, къде повече внимание...

Съчувствам на тези от вас, които имат проблеми с храненето, и понеже някой по-рано питаше да вметна тук, че и аз съм си изпускала нервите с Марти, въобще от както си внуших, че боледува толкова много заради неправилно хранене, то се превърна в кошмар и за двама ни...Но сега се сблъсквам с другата крайност и да ви кажа честно и това не е добре, малкото, колкото е малко и поднормено като тегло, което незнам как се получава, винаги иска още и още...нея пък я ограничавам, за което все се караме напоследък с мм, който постоянно твърди, че детето е гладно... Whistling и само да допълня, Елч, нормално е да откажат в един момент дадена храна, не се стряскай, ще мине на нещо друго...

За бат Бойко, не искам да коментирам, само където и аз се чудя, как става така, че хем хората не го харесват, хем подкрепата за него е голяма  ooooh!

малкото дава зор...хубав ден от мен!

# 130
Вече съм при тея. Цялата болница ни научи че сме злояди и инатливи. Оревала е интензивното и всеки който идва пита:"ма наустина ли стесамо на кърма?"

# 131
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

На нас хич не ни върви последните дни. След като в петък Ива започна да пие антибиотик и още един куп лекарства, в събота се обзаведе и с конюктивит. Имам чувството, че мога да заредя аптека с лекарствата й. А и поне да боледуваше като сестра си, която като се почувства малко зле ляга и започва да пъшка и охка, че ще се мре. А това не спря просто. Имам чувството, че е болна от векове, а то само 5 дни.

За злоядите деца нищо не мога да кажа. Моето яде с всички, всичко. Днес даже я оставих да обядва сама и тя се справи отлично. Почти не беше изцапала. Голям кеф Simple Smile

За какви сирени говорите? При нас, тук на полето, нищо не се чува.

Буби, страхотни са  Laughing Laughing Laughing

Колкото до игрите - сутрин се спасява както може, вечер е залепена за как си, която само се чуди къде да се дене, "за да си почине пооооне малко". Много лесно така, да знаете.

Прави ми впечатление, че откакто ходи на ясла двете се заиграват много повече. Сякаш Ива изведнъж порасна. А и е станала още по-оправна. Онзи ден госпожата ми разказваше как едно хлапе й е издърпало играчката. Тя първоначално не реагирала. Но после изчакала той да остави играчката, отишла, взела си я, а него нарочно го нстъпала с колкото сили има.  Laughing Може да не е правилно, ама понеже Яна ядеше бой, и вместо да се защити обясняваше колко е лошо да я удрят, сега ми е кеф.

Много дълго стана. После пак...

# 132
Бебеш, радвам се, че вече сте заедно  Hug  Не мога да разбера какво толкова се чудят. То като гледах темата, май най-големите ни бебета са предимно на кърма. Бързо да се оправяте, че идва време за игри навън.

И Кали не се събуди от сирените. Още спи, а заспа в  11,45.

За злоядите и аз не мога да дам съвет, моето диване яде от всичко и по много  Whistling

# 133
Радва се за вас, Бебеш!  Heart Eyes

Адис, след като детето ти има апетит и е с поднормено тегло защо го ограничаваш?

# 134
  • София
Бебеш чудесно е вече да сте заедно  Hug

Елч, попарата Тия я отказа още преди около 2 месеца, изобщо не й правя вече, сирене слагам в постните манджи. Тя не закусва, т.е. пие мляко към 8 ч. и след това към 13-14 ч. обядва, преди това може да хапне единствено някаква бисквита 1-2 хапки и нищо не иска друго, следобедна закуска също много често я пропуска, изяжда 1/3 от каквото и да е, единствено, ако е плод или кис.мляко яде в по-голямо количество, аз не й се притеснявам  Peace

Тя държи да яде точно от нашата храна, вчера напр. й направих в отделна чинйка зелена салата, да е без сол, зехтин, оцет, не и не, яде като невиждала от нашата с всичките подправки, сигурно я е страх да не я прецакаме с по-невкусна храна  Crazy

Ети като захвана темата, я кажете вие какво правите в такива моменти, защото напоследък се събираме с доста по-големи деца, някои от които са ужасно агресивни, няколко пъти се случва да я бутнат на земята ( съвсем целенасочено ) или пък буквално да й изтръгнат играчката от ръцете  Shocked

А за заиграването, кофата за боклук, ако е пълна, докато не я опразни не ме търси  Crazy , после вече измислям разни игри ( с " надува се балона " успеха е голям ), обаче затворени в къщи не си е работа просто  Wink

Общи условия

Активация на акаунт