Отговори
# 75
Здравейте, мами! Тъй като съм с първа бременност ми беше интересно и изчетох цялата тема, много сте сладки Wink
Относно симптомите:имам си ги всичките като по книга-болки в гърдите, целодневно гадене, постоянна умора, болки в корема като пред М и посещаване на WC през 20 мин.
Вчера бях на преглед и бебока е 1.22 Sunglasses Моя доки ми пусна направления за изследвания, другата седмица ще ги направя.Аз ходя при Пламен Миков, има кабинет в центъра на София, чудесен е.
Да ви попитам,изследването за СПИН влиза ли в ЖК?

# 76
Аз ходя при Пламен Миков, има кабинет в центъра на София, чудесен е.
Ходила съм при него, но преди много време. Не съм сигурна дали е същият - само фамилията съвпада. Къде е кабинетът му?

# 77
ira_bebeto добре дошла  Hug
Шушулче недей с лошите мисли.  Hug Всички ги имаме. Ако знаеш и на мен какви неща ми се въртят из главата  ooooh! Въобще не мога да повярвам, че съм бременна, и тъй като единствените симптоми са уморяемост и сънливост, често пишкане, болки в стомаха и гърдите ме болят само зърната  Crazy, мине не мине и се щипна за зърното да усетя, че ме боли и си втълпявам, че всичко е наред.  Crazy Ако някой отстрани ме гледа как се щипкам само  ooooh!  Crazy  Embarassed

# 78
  • Бургас
Добро утро!
Шушулче - стискам палци всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig и задължително второ мнение. При мен също в 6г.с ми казаха " ами не се вижда ембрионална структура за това ела другата седмица" макар следващатат седмица да не започна с добри новини поне завърщи с такива Grinning
За портокола- днес отново ставам от леглото и  Sick  съответно сега съм свежарка (да видим до кога  Rolling Eyes ) . Иначе не знам как е при вас ама при мен някакъв мързел се проявява и в къщи работата ми много изостава , а моя мъж не е от тези дето ще грабне да прахосмучи или каквото и да е било е изключвам  моменти когато се разпискам. smile3512

На вас лек и изпълен с много почивка уикенд!

# 79
  • София
Добро утро красавици!  Simple Smile

ira_bebeto - влизат, плащат се само ако са за аборт по желание и браво за хубавите новини  Wink

Шушулче , спокойно испоред мен нещо не е довидяла лекарката или е с кофти апаратура,как така хем има нещо,хем размери мери,хем не било ембрион,ми може да не е ембрион,а още сакче и нещо да не го довижда,ако можеш се консултирай и с друг лекар!

yana_kuncheva, стана ми интересно как ще си вземеш болничен за цялата бременност?
Аз знам,че е доста трудно,дават по 1 седмица,след това трябва да ти дадат с комисия 1месец,ама да сме живи и здрави ако всичко ни е наред тая комисия трябва да е корумпирана,за да ни даде болничен при положение,че сме само бременни. След месеца ако искаме още болничен трябва да сме лежали в болница  Shocked за да ни дадат още болничен. Поне така беше преди 3 години.
Та ако знаете друг начин моля споделете,аз нямам нищо против като порасна и настанат летните жежи да си остана вкъщи  Laughing  Иначе отпуска имам 2 месеца,а 45 дни започват от началото на октомври някъде.

known, сигурна ли си,че това е напълно безвредно,все ме е страх да пия такива неща,а имам много нужда,че с това гадене и аз съм нон стоп като парцал.
А за таткото сега ти се глезиш,а той слуша това е положението,пък и аз доколкото разбрах ти в София беше със съквартирантка,не с него,той трябва да съзнава,че при майка ти поне ще има кой да се грижи за теб и няма да си самичка,мисълта ми е,че не си го изоставила,че да се сърди!

Момичета,които чакате първа рожба - глезете се,почивайте си,използвайте всяка свободна минута за себе си.На мен като ми говореха така не вярвах,но е истина,после всичко се променя,да прекрасно е,но има моменти,в които искаш малко почивка и се чудиш как може да не си оценявала възможността  за почивка преди  Laughing
Сега не мога да се глезя,лошо ми е,но малчо си иска своето  Wink

Много хубав ден ви желая,аз въпреки че ми е лошо се отдавам на пролетно почистване  Crazy

# 80
hetera аз съм от бургас и уча във варна Simple Smile там бях и при приятелка, която по цял ден работеше.. а той се притесняваше, понеже доктора каза 4-5 дни почивка.. а аз на 3тия се прибрах в бургас... : )
иначе сега си почивам.. сутринта се събудих и веднага ми стана лошо, взех едно хапче и докато го смучех си придърпах кофата и си мислех как ей сега ще го повърна.. ама не би.. засега само ми е гадно, не ми се повдига и не съм парцал, даже пооправих малко вкъщи.. ето ти линк за хапчетата прегледай го .. и си реши:
http://www.mldtrading-bg.com/index.php?objid=126

# 81
hetera няма ли кой да ти помага за малчо?
Иначе за болничен не е много трудно, стига лекарката ти да е ок. Аз и двата предишни пъти откъм третия месец излизах в болничен, но се налагаше да пътувам, а и първата ми бременност беше много рискова. Сега работя  в населеното място, където съм и много си обичам работата, но усетя ли, че ми тежи - веднага ще си остана. Ако лекарят се дърпа - ще го сменя. Нямат право да ни отказват болничен, при положение, че не се чувстваме добре  Peace.  Аз ходих при д-р Йорданова от Света Марина в Плевен. Много мила. Ще направя и една консултация по-натам, живот и здраве, при д-р Славов от Авис Медика, и ще избирам между двете места.Ако има момичета да имат отзиви за някой от тях - моля да пишат.

# 82
  • Бургас
Нямам идея как ще става за болничните, но знам, че ако професията ти не позволява, ти се полагат болнични, може да греша, с предните 2 бременности не съм ползвала, защото си дигах прага на осигуровките. С моята работа, е малко трудно да я върша, като съм бременна, защото ставам разсеяна, а и после корема ще ми пречи, но за щастие поне сега не ми е лошо, имам апетит и ми се спи, и съм абсолютно спокойна.

# 83
  • В къщурката на хълма на феите
добро утро Simple Smile

гледам за болничен си говорите - много лесно се отпуска такъв и се минава ежемесечно на лкк, само лекаря ви трябва да си избере един симптом, който да ви пречи много и да поддържа версията, че постоянно изпитвате дискомфорт ..

аз току-що се прибирам от ендокринолога - за мое най-голямо учудване ми спряха голямата химия, според док. няма смисъл да я пия, ако искам да кърмя, а аз определено искам и затова от всички лекарства останаха само л-тироксина за щитовидната жлеза и фолиевата, док. каза дори някакви минимални неразположения, ако имам да звъня на пожар, а пък ако нямам в началото на май да отида за контрол на пролактин и тсх .. Цветенце ако си мислиш, че си само ти дето ходи и се пощипва, мноУ си в грешка Mr. Green примерно днес аз още рано-рано сутринта започнах с пощипването, защото не усетих типичната сутрешна тежест в гърдите и веднага реших да се проверя, дали пък не са спряли да са болезнени и чувствителни Mr. Green

# 84
Здравейте и от мен, чета ви от известно време, но исках лекар да ми потвърди "съмненията" Simple Smile Вчера видяхме сакче, пулс и официално се записвам да следя темата. Това ми е втора бременност с термин 21.11., иначе имам едно двегодишно тигърче Simple Smile
За разлика от предишната ми бременност, сега ми се гади почти през целия ден, боли ме кръста и гърба, бюстът ми расте с часове ...  Sick Надявам се скоро да отмине, че съм съвсем неработоспособна - само ми се лежи.

# 85
Минавам да се запиша, да не Ви изпусна.
На мен пък никакви лоши мисли не ми минават в главата - каквото има да става, ще става. Няма смисъл да се вкарвам във филм...
За симптомите - нямам никакви - нито ми е лошо, нито ми е отпаднало, нито имам някакво напрежение в гърдите, още по-добре, че още кърмя дъщеря си и си представям, колко щеше да ми е неудобно, ако имах някакво неудобство.
Шушулче - тук пък ноември е хубаво и топло, точно обратното на България. Ако толкова мразиш ноември и това е причината, мести се тук. Иначе стиснати палци от мен, и просто изчакай още малко и отиди при друг лекар. И аз със София бях отишла прекалено рано и нищо не видяха първия път.

# 86
Ееех, че сте активни, изписали света Hug

Шушулче, на мен случаката ми звучи като сакче с все още твърде малко (напр. 1 мм колкото е в 6,1 г.с.) ембрионче. И ти стискам палци да е така. Не ти виждам лентичката, коя седмица си? Кога ще идеш пак на ехограф?

Симптомите при мен са си все така средна работа - от всичко, но по малко...

Хетера, не настоявам, но ако искаш за пълнота: кака, произведена август, м=26,т=33; грахче - произведено февруари, м=31, т=38. На мен ми се иска да запазим резулататите за всички и да сравним с истинските. Така ще може да се изчисли процент познаваемост на метода. Ако излезе нещо различно от 50% (независимо нагоре или надолу) може да му се вярва донакъде - съответно прав или обратен... Embarassed хаха, дали някой ме разбра...

П.С. Ихаа, лентичката казва 10-та седмицааааа!!!

# 87
Андреа Селесте, кабинета на Миков преди беше до Женския пазар, а сега се е преместил на Овче поле.
Относно болничните-доки каза, че 12 г.с. веднага ми дава, защото аз работя в ресторант по 18 часа на ден и ми е доста напрегнато, а и вече едва изкарвам смените, вечер заспивам права.
Господи, изпивам по 3 таратора и омитам по 2 пакета лукчета и въпреки това  Sick Sick Sick и то по цял ден Cry

# 88
  • София
Облак и двете излизат момичета.

Леля Тигър    welcome

mecani  ще кърмиш и още как,всичко ще е ок,браво на лекарката!

*Цветенце* , той е на градина и вечер като се приберем така или иначе аз имам желание да се занимавам с него,защото много ми е домъчняло,но има моменти,в които ми е супар лошо и просто не мога нищо да правя,само да легна и да затворя очи,но той иска да си играем и ми е съвестнода не откликвам, отделно готвене сервиране,къпане,приспиване.Е,таткото помага понякога,но той иска всичко мама да прави,особено държи на бърсането на дупето след акане да е от мен,а аз съм станала много гнуслива сега и направо е ужас,извинявам се за цветистото обяснение  Embarassed

known
, аз бях решила,че учиш в София  hahaha   Нищо де,да не се притеснява бъдещия татко,то пътя не е бил много тогава и сега поне си по-добре.Ако продължи да ми се гади ще го пробвам твоето лекарство.
На мен тази сутрин ми е по-добре и даже с тези коментари как искате да ми е лошо се попритесних,но от друга страна познавам майчета без грам неразположение през 9-те месеца така че не го мислете.

yana_kuncheva ама личната лекарка ли ти дава болничните или тази която ти води ЖК?
Иначе моята работа е седене пред компа,не вдигам тежко,натоварвам се психически,а и по жегите ще е доста тежичко из София,затова си мисля за болничен.

# 89
Облак и двете излизат момичета.
Олееее, ще те черпя!!! Особено, ако е вярно  Grinning Hug

Общи условия

Активация на акаунт