Малките ЮЛЧЕТА бели зъбки редят, на мама очите от радост блестят!

• 47 959
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
В Плевен също дават в пластмасови кутийки.
В Лом сипвата на място и в какъвто буркан им занесеш. Направо ми се изсмяха на малките 190мл бурканчета, които се ползват в Сф.

# 616
Голяма дивотия е това... Носиш 30 бурканчета безвъзмездно и 3 оборотни... А с ония 30 какво правят?   Thinking    Я сметнете нам-колко родители по 30 бурканчета, щу чудо бурканчета са...  Crazy   Или много ги чупят, или ги продават после на такива, които сега се записват на кухня и им трябват 33 бурканчета...  Laughing

# 617
  • София
Здравейте!

Меги_Траяна, бързо оздравяване ви пожелавам!

Аз съм вече цяла седмица на работа - толкова бързо свикнах, че все едно не съм отсъствала никога. Чак се учудвам. Йоанна още не е тръгнала на ясла - сега пък взе, че се подсече ужасно. Не знам как стана, досега такова нещо не се е случвало, а и памперсите се сменят редовно, мия я, бърша я, мажа я - ама ей на, цялото ѝ дупе е червено. С масовите кремчета Бочко, Здраве и не знам си какво резултат нямаше; предписаха ни Дефламол. И от него ефект няма; предписаха ни днес друго мазило, което се приготвя в аптеката. Утре ще е готово и се надявам да помогне, защото в яслата не я искат с този проблем (въпреки че направихме всякакви изследвания и всичко излезе отрицателно), а вече трябва да тръгне. Сега я гледа майка ми, докато аз съм на работа - справят се чудесно. Йоанна плаче за малко сутрин, когато излизам, но щом ѝ изчезна от погледа, веднага забравя. Майка ми каза, че през деня изобщо не плаче, ами си играе и си се забавлява. Надявам се и с яслата да е така, макар че там ще я оставям на непознати хора и докато свикне с тях, може би ще е малко по-трудно, но съм оптимист.

Форест, и аз нямах бурканчета за кухнята, но жената която раздава при нас каза, че може вместо това да ѝ платя бурканчетата (по 2 ст на бурканче и по 10 ст на капачка) и те ще си ги набавят и така и направихме. Няма ли и при вас такава опция - да си ги платите?
Та това е от нас, приятен ден и стойте на топло, че е ужасно, поне в София.

# 618
Голяма дивотия е това... Носиш 30 бурканчета безвъзмездно и 3 оборотни... А с ония 30 какво правят?   Thinking    Я сметнете нам-колко родители по 30 бурканчета, щу чудо бурканчета са...  Crazy   Или много ги чупят, или ги продават после на такива, които сега се записват на кухня и им трябват 33 бурканчета...  Laughing

100% ги продават.Не го чувам за първи път.За мен това е пълна идиотия.И като се замислиш,че не всеки път бурканчетата са измити до блясък .... Знам, за майки,хвърляли цели порции,защото им давали храната в мръсни уркани.Но.. нищо не може да се направи по въпроса.По-добре майките да плащат там по 50 ст или левче отгоре,обаче храната им да се дава в еднократни!

# 619
Адинка, честито връщане на работа  Peace Бих ти препоръчала Бепантен за подсеченото, но сигурно си се заринала с мазила. Дано да й мине бързо на Йо (все ми се иска й кажа така)  и да тръгне на ясла!

Ще питам в пункта за кухнята , ако не успея да намеря буркани  Peace

Цвети, в Плевен е 80ст на ден 3те манджи, които са в купички за еднократно ползване  Peace

# 620
  • София
Форест, ние точно Йо си я наричаме Simple Smile Бепантен също купихме и майка ми днес с него ще я маже, нали другото мазило не е готово. Дано се съгласят във вашия пункт да им платите бурканите. В нашата кухня ги купуват от пазара на Красна поляна, но не знам където точно там.

# 621
Аз на голямото като вземах кухня го записах в т.нар. "майка" (там готвят и разнасят по другите пунктове вече напълнени буркани), където си сипват в твоите си току-що занесени буркани... Както си ги миех, така си ги ползвах... Беше ми по-далеч, но не исках да ми дезинфекцират бурканите с разни препарати... Сега ми е далеч от мисълта да се занимавам с подобна хамалогия... Баткото и без това не ядеше кухнята, само десерта обичаше и много се пазарехме за второто - супата по спомени отиваше на боклука, щото и аз не я харесвах... За какво въобще го държех на кухня, да ме питате не зная, но когато отказа и десерта просто я спрях...

Дребното го пудрех с хума, когато се подсичаше... И до сега, ако забележа, че се е зачервил, го напудрям с хумичка... Идеята е на баба ми, по тяхно време само това е имало и даже е било лукс...

# 622

Цвети, в Плевен е 80ст на ден 3те манджи, които са в купички за еднократно ползване  Peace
Стига бе! Супер,тук е 1.70, пак еднократни.Е,доволна съм,де.И как да не съм.Малкия яде.

За подскичането, казаха ми наскоро цаевично нишесте.Съфорумка ми го каза,вършело чудеса  Peace

# 623
Адинка, ние се борим с подсеченото дупе с най-обикновено царевично нишесте. Вечерта измивам, подсушавам хубаво и слагам само нишестето, на сутринта вече е съвсем леко розово, ако предния ден е било кръв червено. Доста му помага на Мишока, а той напоследък имаше няколко много сериозни подсичания, предполагам, от плодовете, които яде в големи количества. През деня мажа с кремове, но от тях не виждам голям ефект. А и взех нощни памперси, за да обират влагата максимално.

Ние пък сме с течащ нос и кашлица. Няма температура, кашлицата според мен е от секрети в гърлото. Чудя се дали е вирус или зъби. Не ми дава да чистя с аспиратора, абе чудна картинка...

# 624
здравейте,на всички!И ние сме с кащлица и хрема ,но при нас е от зъбките,имаме много подут долен венец      на две места,та затова предполагам е от  това.За кухнята при нас е 2 лева,в стъклени буркани,но ние започнахме да не я ядем и затова временно я спряхме.Иначе и аз съм за еднократните опаковки.тази седмица я дават отново топло,така че да се възползваме.

# 625
Здравейте, дами!
Доста време не съм писала във форума, и аз се върнах на работа в началото на месеца и все още се климатизирам - т.е. опитвам се да съчетавам работата с грижите за малката. Бамбина е добре, майка ми я гледа, миналата седмица свекърва ми беше тук, беше решила да я храни само със сухар и вода, не ми се говори...
На моменти се чувствам виновна, че се върнах на работа след първата година, но пък психически имах нужда да съм на моменти и на друго място, не мога да го опиша, още се боря с вината, особено сутрин и вечер.
Виждам, че за кухня си говорите - аз не съм я записала, готвя в неделя няколко неща, замразявам във фризера и през седмицата яде от тези неща и отделно майка ми ѝ готви. Въведохте ли вече прясно мляко и свинско? Чудя се кога да ги включа и аз в менюто, ще съм благодарна за съвети.
Адинка, подсечено дупе и аз като Форест лекувам с Бепантен, чудотворен е при Лаура. Успех и да пишеш как сте се справили  Hug
Прегръдки и ще се включвам по-често  Hug

# 626
Въведохте ли вече прясно мляко и свинско? Чудя се кога да ги включа и аз в менюто, ще съм

Свинско въведох още през 7-8-ми месец (не помня вече), когато му давах по малко пълнени чушки с кайма, мусака, супа топчета и подобни... Прясно мляко на няколко пъти му кусах с лъжичка от моето мляко с какао, но нещо не му хареса, а иначе под формата на десертчета (бисквитена торта, кремче, грис) си го яде... Чисто прясно мляко за пиене не съм предлагала, защото сметнах, че няма нужда, тъй като още го кърмя на поискване...

# 627
Виждам, че за кухня си говорите - аз не съм я записала, готвя в неделя няколко неща, замразявам във фризера и през седмицата яде от тези неща и отделно майка ми ѝ готви. Въведохте ли вече прясно мляко и свинско? Чудя се кога да ги включа и аз в менюто, ще съм благодарна за съвети.
Адинка, подсечено дупе и аз като Форест лекувам с Бепантен, чудотворен е при Лаура. Успех и да пишеш как сте се справили  Hug
Прегръдки и ще се включвам по-често  Hug

Въведох прясо мляко в крем на 11м. След навършена годинка му дадох и да пие.Не е очарован и не му предлагам повече.Всъщнност 2 пъти пи, на третия не поиска и не съм го карала.Това,че консумира прясно мляко в десерти ми е достатъчно.Свинко въведох отдавна,не помня,преди годинката е било със сигурност - в пюре.
А това за свекърват и сухара е просто...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 628
Прясно мляко още преди доста време в десерти и т.н., няколко пъти е опитвал директно да пие, но от любопитство. Все пак още си пие от млякото на мама...

Свинско и заешко не е ял още, скоро и не предвиждам да му давам.

# 629
  • София
Здравейте!

Нутелка, съвсем познато ми е това чувство. И аз се чувствам по същия начин - хем ми е криво, че я оставям и отивам на работа, хем имам нужда от това да се занимавам и с други неща и да бъда другаде. Йоанна не изглежда като да изживява раздялата тежко, така че с това се успокоявам.

По темите: свинско и заешко отдавна съм въвела, заешкото още 8ми месец, свинското - на 9 или 10 месеца, когато я записах на кухня. Прясно мляко отдавна консумира под формата на кремове (макар че тези от кухнята не ги уважава особено много), чисто прясно мляко за пиене не съм се сещала да ѝ предлагам, тъй като тя още си суче.

Нашето подсичане пък се оказа по-сериозен проблем. След като не ѝ мина от нищо - нито от Бепантен, нито от лекарството, което се приготвя в аптеката, я заведохме пак на лекар. Тя започна и на рани да става, освен че не минаваше. Пратиха ни на кожен лекар, попаднах на една намусена докторка, която прекара повече време в спор с мен относно името на детето, отколкото в преглед, но все пак предписа нов крем (Дактакорт). Не можа да ми отговори защо се е получило, смутолеви, че било от памперсите, което за мен не е обяснение - тя не ползва памперси от вчера, не сме сменяли марката, нито сме променяли честотата на смяната. Както и да е, важното е, че новия крем действа - раните завехнаха и вече не е кърваво червена, а само бледо розова.  В понеделник сме на контролен преглед, надявам се вече да е минало напълно и да може в крайна сметка да тръгне на ясла, защото още не съм я пуснала. Понеже майка ми беше планирала целодневно гледане само за миналата седмица и искаше тази седмица сутрин да си върши работата, която не може да прехвърли на друг, нито да отложи, а следобед да я взима от ясла и да я гледа, сме измислили друга схема по предложение на една майка от съседния блок, с която излизаме - сутрин водя Йоанна у тях и тя я гледа заедно с нейното дете, а наобед майка ми я взима и я гледа, докато се прибера от работа.  Засега няма проблеми Simple Smile Та това е от нас, пак много изписах...

Общи условия

Активация на акаунт