София МЛАДОСТ (18)

• 83 746
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!

Преди малко видях нещо обезпокоително относно 28 ОДЗ Ян Бибиян. Няколко момченца си ритаха топка, но едно от тях я ритна по-силно и тя излезе извън градината. Една баба се запъти да я върне на децата и в този момент едно от тях притича, за да я вземе. Оградата не е ниска и се зачудих как е прескочило. Оказа се, че има пролука точно срещу блок 230. Даже видях как едно детенце показва на друго как да мине навън. Не ми се мисли какво може да стане, ако решат да се разходят из квартала, докато са навън за игра.

Моля, ако имам мами с деца в това ОДЗ да сигнализират на директорката и да се прегледа състоянието на цялата ограда !

Моите уважения, но ако аз видя нещо подобно, нито ще пиша тук, нито ще чакам на някого- сигнализирам на директор, община и във формата за обратна връзка.

# 586
Касита, права си...чудех се и аз какво да направя. Сега ще се обадя по тел.  Tired

Нещо не са им наред телефоните  ooooh!

Обадих се - ужасно се стресна жената... Ще проверят, а аз понеже всеки ден минавам от там, ще следя дали ще поправят оградата  Peace

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 14:03 от forest_veil

# 587
Здравейте,
И аз току-що звъннах на тел: 02/874 02 96 и прочетох написаното на жена, която вдигна телефона / не беше директорката /. Казах й и откъде чета текста. Дано наистина са се стреснали!

# 588
Агал, ще вземат мерки! Жената много се изплаши като се обадих. Тя си помисли, че децата не са се върнали, но аз видях, че детенцето с топката влезе. Още довечера ще проверя дали е обезопасено, както и утре...
Аз съм бягала от ДГ с брат ми  Crazy Планирахме го много време, но лелките ни настигнаха преди да сме успели да пресечем една много натоварена улица  Crazy

# 589
forest_veil,   bouquet

# 590
Обадих се и в общината и със сигурност ще се вземат мерки. А за бягството на деца от ДГ......страшничко си е! На моя приятелка сина преди години беше излязал от ДГ без никой да го усети и няма да разказвам какъв ужас изживяхме.Sad Оказа се, че момчето искало да се повози на влак, защото никога не се беше качвало във вагон. Качило се и слязло на първата гара и пак обратно.
Работата с деца е много отговорна, но със сигурност тази ограда не е така от днес. Как никой не е сигнализирал досега, а и защо учителките не са видяли......???

# 591
Касита, благодаря и на теб   bouquet

Агал,  Hug Мястото е в едни храсталаци и не се вижда, освен ако не видиш как децата минават от там. Аз като видях дребосъка, че дойде за топката, го проследих да видя от къде е излязъл и така видях  Peace

# 592
Да дам отчет  Blush
В 18ч минах през въпросното място и оградата е хваната на няколко места с тел. Изглеждаше, че няма начин да се отвори пак. Наистина са реагирали веднага.
Лека вечер   bouquet

# 593
  • София
Да похваля новия център "Приказка без край" в Младост 1А. Бяха пуснали ваучери в Далавера.бг и заведох два пъти Галя и Зори. Много е приятно- чистичко, има хубави играчки, момичетата са много любезни. Моите девойки играха с кеф. Simple Smile

# 594
Да дам отчет  Blush
В 18ч минах през въпросното място и оградата е хваната на няколко места с тел. Изглеждаше, че няма начин да се отвори пак. Наистина са реагирали веднага.
Лека вечер   bouquet

Браво форест!

Обаче за мен е недопустимо една детска градина да не следи за подобни неща, тя тази дупка не е станала за един ден.
Всяко ОДЗ ли има охрана?

# 595
  • sofia
Всяко ОДЗ ли има охрана?
Да. Всяка година общината провежда конкурс и избира фирма, която да охранява ДГ. Общо взето всяка година различна фирма печели конкурса. Въртят се 3-4 фирми от няколко години насам.

# 596
  • Sofia
Търся по кинкалериите в района едни бели кукички, които се закачат за пердето и за металния корниз.
Аз купих преди време от Практикер или Бриколаж- не съм сигурна, но помня, че 1 плик с много кукички (може би 50бр) беше 2-3лв и имаше всички възможни модели.

# 597
  • София - Младост 1А
Търся по кинкалериите в района едни бели кукички, които се закачат за пердето и за металния корниз.
Аз купих преди време от Практикер или Бриколаж- не съм сигурна, но помня, че 1 плик с много кукички (може би 50бр) беше 2-3лв и имаше всички възможни модели.

Има в Домко до БИЛА, в Бриколаж, Практикер, ИКЕА и може би магазините за пердета.

А за случката в 28 ОДЗ - не е първи случай. Има и случаи на избягали деца - поне така съм чувала.  Излизането да си гонят топката също не е изключение. Сигнализирано е многократно за състоянието на оградата и до ръководството на детската градина и до инспектората и до столична община. Отговора - пари за ремонт на оградата няма. През почивните дни уличните кучета пируват в двора на градината и ползват пясъчниците за тоалетна. Тинейджърите си правят пиянските купони. От както записах сина ми там, директорката ни агитира да намерим спонсори, да питаме фирмите, в които работим за пари, за ремонт на оградата и двора... не знам какво се прави в градината, но все са напукани стените, все тавана тече, двора неоправен. Имам чувството, че единствените ремонти са тези, които ние сме направили. Дано да се лъжа, но за 4 години някакви съществени ремонти не съм видяла.

# 598
  • София
 Искам да науча каките на ластик да играят, не че аз много си спомням, но поне може да опитам.
 Идея откъде към Мл 4 мога да намеря ластик да купя?

# 599
Мими, навсякъде където продават конци и игли (демек кинкалерия) имат и ластици. В Младост 4 можеш да намериш в някое магазинче за  левче, има и кръгли и плоски ластици, а вчера видях и при Ники до Европата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт