Слънчо Юлчето закача, весело навън подскача ;)

• 48 527
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Vasilena P, аз си мисля, че дискусията ни за ваксините се получи доста добре. Просто, когато страните изразяват мнението си културно и се аргументират без да нападат отсрещната страна, нещата се получават  Peace Включих се с мнение по въпроса, защото смятам, че страхът от ваксините е насаден на база слухове и недомлъвки, а и в повечето случаи тези, които предлагат алтернативи на тях, не го провят от чисти и непорочни подбуди. Съвсем умишлено написах името на Матиас Рат на два езика. Който го интересува, може да порови в нета и да види с какво се занимава, какво продава и какви печалби генерира бизнеса му. Крайно притеснително е, че никой от т.нар. алтернативни лечители и до сега не се е разграничил от него, дори напротив. Продължават да цитират името му и "великите му дела", за да убеждават хора, че няма смисъл (и дори е опасно) да се лекуват с конвенционални лекарства. Абсолютно същото се случва и с MПР ваксината и "доктор" Андрю Уейкфийлд. Името му е постоянно цитирано от всякакви алтернативни лечители, въпреки че целият научен свят се разграничи от него и неговите действия.  
Иначе, съм запозната с проблемите на Павката. Знам, че и ти дълго време си се борила с атопичен дерматит. Просто вашият случай, с придружаващи заболявания, наистина изисква по-специално внимание по отношение на медикаментите, които ще приема детето, включително и на ваксините. Мен също в определен период отказаха да ме ваксинират, заради атопичната ми астма (която няма връзка с ваксините). В крайна сметка нашите случаи са по-скоро изключение, а не правило  Peace
Селма, по край цялата истерия около ваксините (това се изсипа върху мен, когато бях в напреднала бременност), в един момент се усетих, че не съм в състояние да взема рационално и аргументирано решение дали да поставяме на Борко или не. Човешкият мозък е устроен така, че винаги успява да намери аргументи, които да го убедят в нещо, в което вярва. За това помолих мъжът ми да потърси и събере информация ЗА и ПРОТИВ ваксините. Мъжът ми свърши чудесна работа, в точният момент и когато бях в състояние да не гледам на въпроса емоционално, се включих към проучването, което направихме. Наистина е много важно да имаш подкрепа в такъв момент, за да не се "подхлъзнеш"  Peace
На ортопед, заведох Борко миналата есен в Горна Баня, когато проходи. Всичко му беше наред, а докторът изрично ме предупреди, че децата имат физиологично плоскостъпие до около 6 годинки и да не се притеснявам, че няма свод. Обясни ми, че той ще се оформи с течение на времето и когато избирам обувки, да внимавам да не са с ортопедична стелка. Най-добре било при всяка възможност да го оставям бос. За съжаление пропуснах да попитам кога трябва да го заведа на преглед пак. Иначе крачето на Борко е за 23 номер обувки (имам си шаблонче за мерене на краката), но последните му обувки са 22 и са му големи.
Забелването ми е болна тема. След като педиатърката постави на Борко диагноза, фимоза и парафимоза, с мъжа ми решихме да заведем детето в Пирогов на "специалист". Искахме да чуем второ мнение, а и това ни е първо дете и нямаме опит с пишки. Докторът го прегледа, разбира се отхвърли диагнозата и докато ни обясняваше и показваше на пишката на Борко що е то фимоза и парафимоза, му дръпна пишката и я забели. Само да кажа, че преди процедурата главичката му се беше показала наполовина и сигурно след известно време щеше да се доотвори сама. В резултат на това детето 3-4 дни се гърчи като червей при всяко пишкане, придружен с истеричен рев. Аз, заедно с него ревях. Добре че имах цинкова паста, която помогна много при зарастването на кожичката отстрани, иначе кой знае колко време щеше да отнеме зарастването. Имаше и допълнителна екстра - като оставаше сам с баща си в банята (това беше месеци след процедурата), изпадаше в истерия, тъй като татко му го къпеше около седмица след процедурата и в банята му отваряше пишката, за да не се залепи отново. От тогава съм се заканила, че ако имам второ момче, няма да го забелвам насилствено. Това е е*аси зверството  Stop

# 137
  • Добрич
Здравейте и от мен, не съм се разписвала май от миналата година  Embarassed но редовно ви чета
Нашите мерки са 12 кг, 83 см., обувки около 21 номер, но то зависи и пак от марката
И аз като Селма преди 8 години също бих се разписала с две ръце ЗА ваксините  ooooh! но като ти дойде нещо друго до главата започваш да се замисляш кое е по -малкото и кое по-голямото зло  Peace
Danito_d , а как е сега детенце, сещам се в предните ти постове беше споменала, че не изпълнява команди, не говори, сега и това с удрянето по главата малко ме обезпокои мен, дано да е някакъв период(само да не съм те объркала с друга мама, карам по спомен) newsm78

# 138
Момичета, малко полезно инфо може да намерите за забелването ето тук
Аз също съм против насилственото забелване и слава богу при нас пишлето си се забели без проблеми. За мазане на пишлето се оцъклих като прочетох за риванола, аз не бих го използвала. Дефламол може при нужда предполагам, макар че и него не бих използвала. Иначе кожичката се смъква до колкото може без да се дърпа силно и се измива старателно със чиста вода. Това е хигиената на пишлето и няма нужда от нищо друго. Аз така процедирам от как се е родил звяра.

# 139
Весси, и на мен ми минаха през главата тези неща, но той не го прави постоянно, вчера след като му дадох панадол спря. Явно наистина е свързано с болка в зъбчето и от там може би ухото знам ли....
Иначе не, все още не следва инструкции, но ние си ходим при логопед и следим кое е в норма и кое не и работим с него.

Аз тръгвам за работа - днес ми е първият работен ден. Стискайте палци  Crazy

# 140
Данито, успешен работен ден.  Grinning

# 141
Данито, успешен първи работен ден  Peace

Относно хигиената на пишката, нашата педиатърка каза да я почистваме само с чиста водичка при всяко къпане, тоест всеки ден. Относно мазането с риванол и други, когато му се забели пишката при едно такова къпане спонтанно, мястото беше много зачервено и леко наранено, тогава педи каза всяка вечер да почиствам с риванол и да мажа след това с гентамициново кремче, докато се оправи. Но не е много хубаво да се използва риванола, когато няма проблем, защото изсушава много, а това не е много препоръчително на такова място.

# 142
  • Добрич
Danito_d, радвам се, че работите с малчо, дано скоро да се похвалиш с нови постижения  Hug
И от мен успешен работен ден  fingerscrossed
А относно крачетата и ние все още сядаме на поза жабче и постоянно правя забележки, добре че изпълнява и ги опъва напред , но много често забравя и си сяда така както иска тя  Crazy При тичане много се мятат насам натам имам чувство, че детето ще се разпадне на части(ама и аз едно обяснение направих), и нашите глезени са навътре, тези неща съм ги забелязала още като беше на 10 месеца и като проходи съвсем се виждат, консултирах се по интернет с доц. Райков и той ме успокои, че това са еластични стави и с времето ще отшуми най-вероятно през пубертета, но аз си се притеснявам малко, ще изчакам все пак до 3-тата годинка

# 143
  • в 1001-та нощ
...

Аз тръгвам за работа - днес ми е първият работен ден. Стискайте палци  Crazy

Късмет и удовлетворение  Hug  bouquet

# 144
Данито, успех!
По повод тръгването на работа, да споделя, че аз, бидейки далеч от периода, в който това ще ми се случи отново, даже не ми липсва. Повечето жени около мен, казват, че вече се отегчават, докато аз, която съм  страшен перфекционист и даже минавах границата на вглъбяване в работа, сега дори не ми се мисли, за периода, в който пак ще работя, някак много се отдалечих. Мисълта ми беше, че мислех, че ще съм точно от тези майки, на които след първата година майчинството вече им писва, а се получи точно обратното.
За пишката, ние я дърпахме до където поддава сама и почти я бяхме отворили ( аз не бях особено удедена, че това е правилният метод, четох, мислих, но след разкази на няколко приятели, включително и на мъжа ми за ходенето им по хирурзи на зряла възраст, реших, че ако не му причинявам болка, предпочитам да се отвори от рано). Като казвам, че почти я бяхме отворили, имам в предвид много под главичката. В последствие, ни забраниха да го къпем повече от веднъж седмично, той не даваше да я забелваме ако не е във вода и тя зарастна, това беше абсолютно наша грешка, но вниманието ни беше акцентирано изцяло върху АД и пишката ми беше последният проблем. След около година му се появи нещо като бял балон на пишката, започна да расте, заведахме го на хирург, той я дръпна и целият този секрет изтече. Плачеше като пишкаше първата вечер, другите две попримънкваше , но беше много по- леко отколкото очаквах.
Мерси на споделилите за памперсите, явно не сме единствени в отбора на стачкуващите.
Павката също се удря по главата, но само на инат, след като вече е ударил и хрърлил всичко около него, приключва с удари по себе си, след като разбра, че по мен е неприемливо  ooooh!

# 145
  • Stavanger, Norway
ХМ, абе не е имало проблем с риванола, но и аз не всяка вечер съм постоянна. Все пак ще гледам да не го почиствам така всеки ден  newsm78 Благодаря, че се включихте в темата.

А сега да споделя нещо, което ме шокира. Може да Ви се сторя наивна и неосведомена, но вчера една майка каза, че дечицата в яслата не ги изкарват навън през топлите месеци  Shocked Стоят затворени в яслата  ooooh! Вярно ли е това? Ами то си е гадно да затвориш едно детенце в хубавото време в някаква прашна стая. Направо ми се доплака като си го представих  Rolling Eyes Аз ли преигравам? Или това не е редно? newsm78

# 146
Привет мамчета Hug,и аз не съм писала сигурно от миналата година Embarassed,но пък всеки ден ви чета Embarassed.Много ни оредяха редиците вече.
cvetulka,и аз това съм го чувала от две места,и хич не ми хареса но явно това е практика при малките деца,явно учителките не могат да се справят навън с толкова дечица.
Имам един въпрос към вас,някоя мама тук ползваше сребърна вода и капки клеева т-ра,за лекуване на сополите,или се бъркам.Може ли да ми кажете дали има ефект от тази комбинация и как точно се прилага,при деца на нашата възраст.Предварително Ви благодаря

# 147
Danito_d, успех и от мен  Peace

cvetulka, по принцип дерматолозите много не го долюбват Риванола, защото често предизвиква алергични реакции. Аз избягвам да го ползвам, освен ако наистина не е наложително. Можеш да почистваш с памуче и физиологичен разтвор. Иначе за извеждането в яслите - в тази, в която мисля да запиша Борко (ако всичко на 05.05 мине добре и го приемат) ги извеждат. Явно си е до ясла.

Аз малко ще отклоня темата. На някого да му се е налагало да пътува сам с детето в чужбина скоро? Разбрах, че пътуващият родител трябва да носи нотариално заверена декларация от другия родител, че е съгласен детето му да излезе извън България. Как трябва да изглежда текста в декларацията, защото тези от страницата на МВнР не са достъпни? Мерси предварително!

# 148
Здравейте и от нас.
Бъги, не знам за такова нещо да се изисква. Аз септември се прибирах сама с Борис от Германия (със самолет), не знам това дали има някакво значение. Просто трябва паспорт да има детето. Но ако все пак се притесняваш да няма проблеми зжунни по телефона във външно министерство, поне аз така бих направила, ако имах съмнения. Може някой друг също да има друг опит и да сподели.

# 149
pumbi, при влизане в България няма проблем, но при излизане - изискват писмена декларация от другия родител. Такъв е законът  Peace

Общи условия

Активация на акаунт