Включих се с мнение по въпроса, защото смятам, че страхът от ваксините е насаден на база слухове и недомлъвки, а и в повечето случаи тези, които предлагат алтернативи на тях, не го провят от чисти и непорочни подбуди. Съвсем умишлено написах името на Матиас Рат на два езика. Който го интересува, може да порови в нета и да види с какво се занимава, какво продава и какви печалби генерира бизнеса му. Крайно притеснително е, че никой от т.нар. алтернативни лечители и до сега не се е разграничил от него, дори напротив. Продължават да цитират името му и "великите му дела", за да убеждават хора, че няма смисъл (и дори е опасно) да се лекуват с конвенционални лекарства. Абсолютно същото се случва и с MПР ваксината и "доктор" Андрю Уейкфийлд. Името му е постоянно цитирано от всякакви алтернативни лечители, въпреки че целият научен свят се разграничи от него и неговите действия. 

но като ти дойде нещо друго до главата започваш да се замисляш кое е по -малкото и кое по-голямото зло 

При тичане много се мятат насам натам имам чувство, че детето ще се разпадне на части(ама и аз едно обяснение направих), и нашите глезени са навътре, тези неща съм ги забелязала още като беше на 10 месеца и като проходи съвсем се виждат, консултирах се по интернет с доц. Райков и той ме успокои, че това са еластични стави и с времето ще отшуми най-вероятно през пубертета, но аз си се притеснявам малко, ще изчакам все пак до 3-тата годинка 
Благодаря, че се включихте в темата.
Вярно ли е това? Ами то си е гадно да затвориш едно детенце в хубавото време в някаква прашна стая. Направо ми се доплака като си го представих
,и аз не съм писала сигурно от миналата година 
Препоръчани теми