Слънчо Юлчето закача, весело навън подскача ;)

• 48 532
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Ами не знам тогава, ние сме излизали много пъти ама все сме били и с таткото. Надявам се някой да се включи с опит, че и на мен ми стана интересно.

# 151
Наистина е необходимо нотариално заверено пълномощно,.ако детето напуска страната само с един родител.
Текст:
Долуподписаните: трите имена,лична карта номер,издадена на,валидна до..
Декларираме,че сме съгласни детето ни/децата ни:
Три имена,егн,паспорт номер,издаден на,валиден до...
да пътува/пътуват извън границите на Република България придружавано/и от:
Три имена,егн,лична карта номер,издадена на,валидна до..

Бъги,доскоро бланката  с текста я даваха нотариусите,но сега вече не знам как е Peace

# 152
  • в 1001-та нощ
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=473807.msg14645251#msg14645251

сега се замислям - във всички случаи ли се изисква или само, ако родителите нямат брак  Rolling Eyes

# 153
  • При моите мъже...
Ние водихме малкия на детски уролог да забели пишлето. Изобщо не му се виждаше главичката, а като пишкаше кожата се издуваше, преди да изтече урината. Беше гадна гледка, болеше го първия ден като пишкаше и го правеше само на гърнето, а втория и третия ден скимтеше. Всеки ден забелвахме след процедурата и мажехме с кремче с гентамицин. Сега забелваме 2-3 пъти седмично.
За втория си син мисля, ако не върви забелването като хората, да го заведа още по-рано на уролог Peace

# 154
Кирова,ползвам сребърна вода за промиване на нослето при хрема.Капвам я директно.
Клеевата тинктура не съм опитвала,но със сигурност ще трябва да я разреждаш.  Peace

.............

сега се замислям - във всички случаи ли се изисква или само, ако родителите нямат брак  Rolling Eyes
     При сключен брак със сигурност се изисква.  Peace

# 155
Здяравейте,
Първо по темата с тупкането по главата с ръчички. Тъй като Калоянчо си удря често главата - я в земята, я в стената - с кокото сила има, та прочетох, че изблиците на гняв в тази възраст са напълно обичайни. До три годинки децата се възприемат като едно цяло с майка си и сега започва осъзнаването им, че са отделни личности. Общо взето липсата на подобни изблици е по-притеснителна. И само да вметна нещо, което ми беше много интересно да разбера - много полезно за осъзнаването на детето като нещо отделно от майка си е да му се говори на "ти". Тоест по добре е да кажем " Хайде, сега Калоян да си изяде кремчето!", вместо " Хайде, сега да си изядем кремчето!"

Сега и да ви питам, каквото се зачудих днес. Детенце заспа в 15:00 часа следобяд и още спи. Сля си двете спанета за първи път и малко се притесних. До сега не съм го будила, въпреки че често откарва спане до към 18:00 - 19:00. Но и режим строго установен няма. Вие будите ли вашите деца? Все си мисля, че малките си знаят от какво имат нужда и кога имат нужда от сън, но попаднах на една статия, в която пише съвсем друго.

# 156
Az imam opit s pulnomoshtnite za izvejdane na dete v chujbina.taka,kakto adi e napisala i pri vsichki sluchai,kogato deteto ima dva roditelia (ne e ot neizvesten bashta primerno ili pochinal roditel) se iziskva.nepomnia Adi beshe li go spomenala i zaduljitelno li e,no nie vpisvahme konkretno i do kude shte patuva,zashtoto ako edinia roditel go pusne da hodi s drugia roditel do schweizaria,a toi go zavede v kongo ne e bez znachenie.

# 157
Ха-ха

Това за Конго ми хареса  hahaha

# 158
Благодаря на всички  Hug

# 159
   По повод самоосъзнаването,дето заговори Стоун .... Hug

Вашите дечица казват ли си имената,когато ги попитат "как се казваш?"
   Сочат ли себе си (в гърдите)?
   И....Познават ли себе си на снимките?

Въобще,как се проявяват в тази насока(самоосъзнаването)?

Забелязала съм,когато Юлия изпадне в някоя ситуация,когато иска да я забележат,започва вместо "мамо!" да вика "Юля!".Демек "тук съм!" "вижте ме!"  Laughing

# 160
селме,това вече е тема,с която мога да се похваля (за разлика от говоренето (смисленото) и гърнето).Алето гледа наши снимки и ни сочи-мама,папА и Але:) като го държа пред огледалото пак ме сочи и казва,че съм мама,а той е Але.обуваме си обувките на вратата и той сочи моите и казва мама (демек мои са),а неговите като си посочи и казва Але.като го питам как се казва пак отговаря.даже и моето име знае-Мия,а на баща си Дано (Ариано),но него по-рядко го казва.

# 161
  • в 1001-та нощ
когато Калоян иска да акцентира на нещо (и разбира се той е център на внимание  Blush ) ползва :"...иж, ...иж ..." т.е. "Виж, виж"  Peace

майка ми го нарича Коки и ако ползва име за себе си - това ми е лесно за казване

иначе най-често в речника му са :"никам" = не искам, "не"/"да", "аба"= ябълка, мама/тата .....

# 162
  • Добрич
Нашата мома също се посочва в гърдите като я питам как се казва, но името си още не казва сигурно й е трудно, назовава батко си и татко си на снимки, не като имена а само бати и тати, и мама естествено, имената ни не назовава колкото й я да я уча кой как се казва
А има ли други деца манияци да се люлят  ooooh! Направо вече  #Cussing out само на люлки й дай да ходи и да се люля с часове  Thinking

# 163
  • в 1001-та нощ
Калоян обича много люлки, пързалки, катерушки, особено на пързалката - като се пусне се опитва да се качи обратно (а не по стълбите) и е  много смешен Wink)

# 164
  • Добрич
Да, но чак пък да си ти някаква фикс идея и докато си отвори очите и да стои пред входната врата и да вика люлюлю, пред блока ни имаме люлки аз никъде другаде не мога да я заведа дърпа ме натам, трудно я залъгвам, че сме тръгнали за друго място, тя не играе толкова с децата там колкото само да има някой да я люля  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт